Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Mój Huligan 99r - Od 0 do Doskonałości
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 13:28    Temat postu: Mój Huligan 99r - Od 0 do Doskonałości Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie wszystkich Exclamation
Chciałem wszystkim przedstawić mojego Maluszka który jest dla mnie czymś więcej niż tylko samochodem czy środkiem transportu.
Maluszka "odkupiłem" od mamy gdy miałem 15 lat (chciała sprzedać gdy kupiła nowe auto).
Na początku był to zwyczajny "młody" seryjny maluszek , z małym przebiegiem w niemal że idealnym stanie. I od tego momentu rozpoczęła sie moja przygoda z maluszkami.
Rok czasu nie robiłem nic w intencji małego,tylko jazdy i "drobne naprawy".
Gdy skończyłem gimnazjum i poszedłem do zawodówki na Mechanika Pojazdów Samochodowych miałem więcej czasu dla maluszka Wink więc rozpocząłem lifting a zarazem lekki tuning czyli: Fioletki na szybach , Biały zegar, Niebieskie podświetlenie , Basowe podświetlenie (w rytm muzyki) , Radio Kenwood'a Cd,Mp3 , Tuba Basowa , Na półce 2x200watts Bass,w drzwiach 2x250watts,2x200watts pizgacze , Wzmacniacz Skyline 4x 400watts , Xenony (raczej imitacja) , Niebieskie pozycje , Alarm , Stroboskop w postoju , Białe klosze na każdej lampie , Sportowe nakładki na pedały.
Do końca czerwca tego roku był jak w opisie (niestety nie mam foto bo miałem formata i wszystko poszło się je*** Sad Confused ) a od tamtego czasu jest rozebrany i przygotowywany do malowania i konserwacji podwozia. Te wakacje się kończą więc przez 2 miesiące sporo kasy uzbierałem i wszystko przeznaczam na moje cudo oraz wynajem warsztatu by rozpocząć już poważny rozdział w kwestii 126p Wink Very Happy

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 14:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę że autko wyjdzie na ludzi. Daj mu jakieś zderzaki bo tak jest łyso! Co najwyżej masz żarówki xenonowo podobne Laughing Laughing A z neonami czy stroboskopami to napisze ofertę sprzedaży koledze FIAT AUTO POLAND Wink
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 14:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ekjonar nieźle dowaliłeś z tym FIATEM AUTO POLAND Very Happy
Powrót do góry
Palec91 (Baniocha/Piaseczno)

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 16:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ty masz więcej watów w car audio niż wszystkie żarówki u mnie w domu Mr. Green
Powrót do góry
osa (Łódź)

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 19:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mnie sie tez nie podoba bez tych zderzakow wyglada troche dziwnie Crazy
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 19:54    Temat postu: Re: Mój Huligan 99r - Od 0 do Doskonałości Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok napisał:
Xenony (raczej imitacja)

Czyli tzw. "Ksenony z Biedrony" Wink Też takie mam i rzeczywiście światło z lekka jaśniejsze ale nie zmienia to faktu że to kupa Wink

Nawet nawet ten elegancik, tylko zamiast pakować w car audio, trzeba było najpierw wziąść się za silnik, glebę, felgę, ukł. kier etc Very Happy Car audio się robi na końcu, jako dodatkowy bajer uzupełniający resztę poważniejszych bajerów Very Happy

Nie żal Ci się tak kłaść na dachu? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rekin napisał:
"Ksenony z Biedrony"

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 20:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe chce robić OT ale zdajesz sobie sprawe że masz do utrzymania 2 maluchy+ ich całkowity remont?..Obawiam sie że bedziesz miał problem z wykończeniem jednegoa gdzie drugi ale cóż życzę powodzenia w naprawie i szczęścia w zdobywaniu funduszy
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 20:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Białe klosze od FLa w elegancie, śmisznie Razz

Member
Member

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Klosze z FLa są od elegantoskich są ładniejsze! Tylko szkoda że całe białe. Ja sobie do Boba kupiłem biało czerwone , zobaczymy jak to będzie wyglądać Very Happy
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biało-czerwone owszem Very Happy całe białe to zło, sam takie miałem i po 1 nieciekawie to wygląda a po 2 świecą na różowo, chyba że się ma żarówki diodowe, ale tak czy siak moim zdaniem to nie wygląda ;p Bilcok, zainwestuj w biało-czerwone z ela Very Happy

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 28 Sie, 08 20:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego nic nie bedzie..... co najwyzej wgniota na dachu po plecach i tylku... Laughing

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 0:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem powinieneś się zająć tym malcem a z tamtą rujną dać spokój. Ale Twój wybór i Twoje siano Laughing Laughing Bilo daj spokój Wink
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 0:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no no ładny maluszek ale ogólnie nie podobaja mi sie eleganty Confused wole ST lub FL taj jak mój FL
ale to tylko moje zdanie Laughing zycze powodzonka z remontami pozdrowionka maniacy 126p Laughing

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
micha$

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 2:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok napisał:
Fioletki na szybach , Biały zegar, Niebieskie podświetlenie , Basowe podświetlenie (w rytm muzyki) , Radio Kenwood'a Cd,Mp3 , Tuba Basowa , Na półce 2x200watts Bass,w drzwiach 2x250watts,2x200watts pizgacze , Wzmacniacz Skyline 4x 400watts , Xenony (raczej imitacja) , Niebieskie pozycje , Alarm , Stroboskop w postoju , Białe klosze na każdej lampie , Sportowe nakładki na pedały.

Powiedz mi, bo ciekawy jestem. Czy w samochodówce tak uczą o tjuninku? Czy to sam wykminiałeś?
Bo zauważyłem pewną regularność (np. na allegro), że właściciele po samochodówce mają zapędy, żeby wszystko wepchnąć w malca, co tylko się da.

Ogólnie malec fajny, paru dodatków nie rozumiem, ale dopóki nie masz neonów pod spodem to jest ok Wink

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 6:23    Temat postu: Re: Mój Huligan 99r - Od 0 do Doskonałości Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rekin napisał:
Nie żal Ci się tak kłaść na dachu?

przynajmnniej kolega zdjął buty Razz Wink

Powrót do góry

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Palec91 Nie przesadzajmy Wink
Ekjonar Zderzaki są tylko ściągałem wcześniej Rolling Eyes
Rekin Respect za dobry tekst Mr. Green
-Car audio tak czy tak musiał bym wrzucić
-Mam żarówki diodowe w lampie i świecą elegancko Wink
A co do silnika i gleby to nie miałem gdzie tego zrobić ponieważ myj garaż mieści tylko maluszka,quada biurko i narzędzia Wink Teraz wynajmuję garaż (kiedyś lakiernie) i tam dopiero się za to wezme Mr. Green Wink
Skalak_fsm Podjąłem się tego więc muszę to skończyć (w ogóle to niebieskiego maluszka kupiłem na pół z kolega więc wydatki i robota też się dzieli na pół Wink Very Happy )
Aron To są klosze od eleganta tylko że białe,a co do odblasku to widziałem już wiele maluszków z białą lampą i dużym odblaskiem więc wziąłem z małym bo mi sie podoba Confused
micha$ Nie mam i nie będę miał neonów pod spodem Wink A w ogóle to mam już wizję autka i moim skromnym zdaniem te rzeczy które są już w malcu zostaną (no może nie wszystkie)
A na allegro to 70% tuningowanych aut to turbo-buractwo i chyba nie wszystkie są osób po samochodówce Neutral Mr. Green

Do wszystkich: Spałem na dachu bo z tego co wiecie maluszek to nie scania-jest tam mało miejsca i jak się przebudziłem o 4 rano to dospałem na czymś prostym Mr. Green Co do wgnieceń to na dachu ich niema (spałem na boku)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 19:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej chłopaki ja jestem w samochodówce i nie mam jak narazie z wiesniackim tuningiem nic wspólnego i nie zamierzam hehe Laughing

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Arrow Foty z rozbiórki

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 20:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niewiem jak inni ale ja ich nie widze
Powrót do góry
Bonus

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 20:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na forum sie nie otworzyły , ale jak klikniesz w ten napis obrazek to się otworzą .
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 20:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi nie paca

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 20:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak na razie wrzucam te foto ponieważ wynajem warsztatu opóźni się do max 2 tyg. Wink

Member
Member

PostWysłany: Sro 17 Wrz, 08 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I przygotowałeś budę pod kładzenie lakiera?
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 17 Wrz, 08 22:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na razie rozebrałem wszystko (sama buda z kołami) po obklejałem kable,przewody,linki itp. by ich nie pomalować.
Gdy tylko przestanie padać wyciągam maluszka na dwór i sprzątam garaż na błysk by zdjąć starą konserwację z podwozia i wrzucić coś konkretniejszego Mr. Green
Potem czyszczenie odprysków,szpachla gdzie nie gdzie,matowanie,podkład i new lakierek Wink
Jak to zrobię to potem już będzie z górki Razz Jupi!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński