Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Mój Huligan 99r - Od 0 do Doskonałości
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Sro 17 Wrz, 08 22:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym radził Ci zakleić ściany i podłogę (+koniecznie sufit) folią malarską. Masz pewność że żaden szit Ci się nie dostanie na lakier. Pobawisz się z tym godzinkę, a masz zaoszczędzone wku***anie się na skazy Wink
Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Sro 17 Wrz, 08 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

POwiedz że w tej stodole chcesz lakierować
Powrót do góry
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

PostWysłany: Sro 17 Wrz, 08 22:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p Chodzi Ci o zabezpieczenie garażu??

Skalak_fsm Wynajmuję garaż który służył przez 1,5 roku jako "pomieszczenie" do beczek z paliwem i częściami do busów. Wszystko było poukładane i w porządku. Poprzenosiłem to do innego garażu i teraz wjeżdżam tam maluchami i jak ogarnę wszystko w garażu to zacznę malować chuligana Rolling Eyes
Postaram się "przebudować" garaż by było osobne pomieszczenie dla czopa a osobne dla chuligana Wink
Z czopem narazie i tak grzebie powoli bo na pomalowanie zielonego malucha muszę mieć wstępnie 400zł (taki mi dali kosztorys)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 17 Wrz, 08 23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
POwiedz że w tej stodole chcesz lakierować

W stodole też można. Wink Mój był malowany w stodole. Wink Nawet nieźle wyszedł. Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 16:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ważne żeby pomalować i wyszło elegancko Wink

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 19:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok napisał:
Franiu126p Chodzi Ci o zabezpieczenie garażu??

tak.
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 21:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bilcok to juz wiem mniej wiecej ile bede musiał wydac na malowanie swojego hehe Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 21:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no nie wiem Rolling Eyes

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi koleś powiedział (ma hurtownie lakierów itp) że za 2l bazy+ten specjalny rozcieńczalnik+bezbarwny+szpachla,sitka,taśmy i takie duperele 350zł więc zaokrąglam do 400zł bo wiadomo że o suchym pysku nie bd malował Wink

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2 litry? Rolling Eyes

Szacun Laughing
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 22:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Laughing Laughing Laughing 2 litry. Kiss

PostWysłany: Czw 18 Wrz, 08 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powodzenia z tymi 2 litrami, tylko licz sie z tym że malowanie na 1 raz może ci nie wyjść....
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 7:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ale przecież po rozcieńczeniu wyjdzie tego nieco więcej prawda??
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 10:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi ledwo przed rozcięczeniem starczyły 3 litry na bude dookoła.
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 14:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to kupie 3 ale wszyscy "lakiernicy" mówią że 1,5 wystarczy bo jak rozrobię to będzie więcej dlatego chciałem kupić 2l i spokój

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CHcesz to sobie lakieruj jak chcesz i nie musisz sie nas słuchać wszystkich a jak chcesz zrobić porządnie to bierz cenne uwagi póki ktoś chce Ci udzielić ich
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skalak_fsm Czy ja olewam wasze uwagi Question Exclamation Ja tylko pisze co mi koleś mówił i dziś wybrałem kolorek do małego zamawiam 2l bazy i 2x pokryje bezbarwnym a jak mi faktycznie braknie bazy to do kupie i chyba się nic nie stanie jak jakaś część poczeka 24h na dostawę lakier Question Raczej nie będzie innego koloru (jaśniejszy ton ciemniejszy) jak domaluję? Wink

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 22:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale problem z malowaniem no ja Cie nie moge z kumplem pomalowalismy trabanta na pomaranczowo 2 litry starczyly bez problemu, efekt lakieru wyszedl porzadany (skórka pomaranczy) a to dlatego ze malowalismy walkiem Razz wiec reasumujac, jak kto lubi i jak komu sie podoba Mr. Yellow
Czerwony Smile

Powrót do góry

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 23:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chybol To szacun dla trabola mi chodzi o to żeby maluszek był mega ładnie pomalowany jak z fabryki Rolling Eyes Mr. Green
Nie dopuszczam do myśli że coś mi nie wyjdzie to po prostu musi być igła Wink
Kolor następujący: Nissan bv4-intense blue met. Twisted Evil Piękny kolorek Mr. Green

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 7:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli bazę metaliczną rozcieńcza się 1:1, a tak jest w przypadku większości konwencji to z 2l, robią mu się 4 Cool
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba To wystarczy na całą budę komorę silnika,środek oraz bagażnik Question Mr. Green

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 14:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie na bagażnik zeszło 200 ml, na komore silnika 200 ml, na wnętrze 400 + 300 bezbarwnego. Z zewnątrz jeszcze nie malowałem, więc nie wiem ile potrzeba Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 21 Wrz, 08 14:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba Jak pomalujesz to daj znać ile Ci w sumie wyszło Wink
A czym malujesz bazą czy akrylem Question Chodzi mi o to ile bazy wyjdzie na komorę,bagażnik,budę i środek a bezbarwny to już inna sprawa bo chyba tyle samo co bazy albo 2x więcej Mr. Green
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński