Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Mój czerwony wariat

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
czerwony_wariat (Warszawa)

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 16:35    Temat postu: Mój czerwony wariat Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trochę rzeczy było w nim wymienione między innymi;
**********************************************************************************
Zdjęcia na http://www.fotosik.pl/u/czerwonywariat/album/1073412
**********************************************************************************
Głowica splanowana/obniżona o około 2-3 mm

-Koło zamachowe – stoczone do wieńca

-Sportowy tłumik – rasowy wygląd i nieprzeciętny dźwięk prawie jak V6. Posiadam również do niego wyciszenie (wtedy chodzi troszkę głośniej od seryjnego)

-Przerobiony gaźnik – wyszlifowany dyfuzor, gardziel i przepustnica. Wstawiona rurka emulsyjna f74 ( pozostałe f110 i f8 również mam i dodaję razem z innymi częściami, ale o tym później)

-Poprawiony dolot powietrza – strumienica dolotu i filtr sportowy ponadto górna obudowa silnika (nad alternatorem) została przerobiona tak, aby zmniejszyć opory powietrza i zwiększyć napływającą jego ilość.

-Obudowy silnika w kolorze czerwonym + chrom
Centralny zamek z pilotem

-Ogrzewana tylna szyba i uchylne tylne boczne. (Ponadto te 3 szyby zostały przyciemnione)

-Lotka/spojler nad tylną szybą

-Duże żółte halogeny dalekosiężne

-Lampy przednie są nowe z niebieskimi żarówkami h4 a la xenon, oraz białe klosze lamp tylnych.

-Chromowane zderzaki w idealnym/lustrzanym stanie

-Chromowane lusterka boczne, wycieraczki i zamek klapy silnikk

-Fotele (tzw. lotnicze)

-Sportowa kierownica momo

-Podsufitka z eko-skóry

-Licznik od fiata cinquecento sporting posiada obrotomierz, wskaźnik temperatury oleju i paliwa ponadto jest wyskalowany do 180 km/h

-Zegar z chromowaną obwódką – zamontowany w kokpicie nad „kasetką”

-Ogrzewanie - został zamontowany wiatraczek, który wspomaga napływ ciepłego powietrza.

-Nakładki na pedały

-Klamki i korbki drzwi w chromie

-Drewniana gałka zmiany biegów + dodatkowo został skrócony o ~5 cm lewarek dla łatwiejszej i szybszej zmiany biegów.

-Gniazdo zapalniczki

-2 białe przełączniki (podświetlane) – zamontowane na popielniczce. Służą do włączenia halogenów i „wspomagacza ogrzewania”

Ostatnio zmieniony przez czerwony_wariat dnia Nie 15 Sty, 12 19:34, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
!Artur!

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 18:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dawaj jakieś zdjęcia.
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:32    Temat postu: Zdjęcia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy http://www.fotosik.pl/u/czerwonywariat/album/1073412 Wszystkie są na tej stronie Very Happy
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek mi się podoba,szczegulnie licznik i kierowniaca ale lusterka według mnie nie pasują do reszty.Pomyśl nad innymi Very Happy
Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak.. lusterka dzikie Wink
ile za niego dałeś? generalnie fajny Smile

ps. ikarus280 popraw błędy ;b

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:48    Temat postu: Re; Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3 500 w dodatku na kat.B1 co samo "odchudzenie" kosztuje 1.500 myślałem nad jakimiś chromowanymi lusterkami na video jest w jednym,oryginalnie były chyba w Economicu ale ja mam eleganta Eleganta i inne zaczepy a przerabiać Hmm

Ostatnio zmieniony przez czerwony_wariat dnia Nie 01 Kwi, 12 14:40, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 19:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od czego to są lusterka kolego? Smile
Powrót do góry
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 20:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy Nice
Podoba mi się Very Happy

Ogólnopolski
Klub
Miłośników
Mechanika
Pitera
 Wstawaj, Ryba, ojczyzna cię wzywa. haha Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lusterka od motocykla przerabiane ale myśle je zmieniać nacałe w chromie ale normalne
Powrót do góry
malczan22 (Przemyśl)

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 20:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek spoko, lustereczka ładne ale tym daszkiem na tylnej szybie to trochę przesadzi, straszniee duży.
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maluszek ładny, czekam na jakieś łądne foty w dzień, żeby było go widać w całej okazałości Very Happy

Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 15 Sty, 12 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czerwony_wariat napisał:
samo "odchudzenie" kosztuje 1.500

1500zł? Shocked
skąd takie koszty?

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 10:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fistach Kat.B1 tz.samochód nie może ważyć więcej niż 550kg a maluch nieswtety waży 600kg więc trzeba go oddać do firmy ktyóra zajmuję się tym płacisz 1500tys zł i masz odchudzony samochód.
Niestety nasze prawo jest do dupy Ekhm...
Powrót do góry
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 15:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak chcesz to mogę dać ci kontakt do kolegi z Pułtuska który od ponad roku jeździ malcem na B1 i sam go odchudził.. potem tylko do diagnosty (chyba) pojechał i dostał kwitek. wogóle to czerwony_wariat dezwij sei do mnie na gg 31576828
Powrót do góry
ArKo

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no maluszek ładny Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 16 Sty, 12 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ikarus280 Chcesz to myślę że nie drogo mógłbym ci załatwić taki licznik http://www.moto-bomis.pl/kontakt.html na allegro pierwszy lepszy myśle że za ok 80 zł moge kupić
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński