Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Mały Tunning GreenKida - Pomoc,Porady :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 24 Sty, 12 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To musisz jeszcze osłony popychaczy skrócić Wink

PostWysłany: Wto 24 Sty, 12 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja wiem czy tak musi przy 2mm. Mam u siebie 2,2mm i nie skracałem. Z pod lasek sucho nic nie kapie a kąt nacisku na zawory aż tak znacząco się nie zmieni żeby to miało wpływ na to

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 24 Sty, 12 22:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

olek_90 silnik silnikowi nie równy.

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 13:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
To musisz jeszcze osłony popychaczy skrócić Wink

http://porthosgarage.npx.pl/viewpage.php?page_id=17

Mimo tych 1,5-2mm niżej z popychaczami też się pomęczę. Będę je ogarniał identyko jak opisano na PORTHOS'ie Smile Ja już się bawić to bez lipy moim zdaniem Very Happy
Powrót do góry
olek_90 (Tuchów)

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 13:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. w sumie racja, tym bardziej że jest to maluch Smile

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://mfk126p.nazwa.pl/dzial.php?id=1051

Co myślicie o takim modzie? Ja obecnie mam filtr założony jak na zdjęciu tylko mój ma jeden koniec zatkany. Jednak na dyszy 120 auto lepiej wkręca się gdy filtr jest wrzucony zamiast tłumika szmerów niż jak jest tłumik szmerów, a filtr znajduje się w puszcze. Z tego co się orientuję inż. Świątek dawaj jeden filtr do puszki a ten który był zamiast tłumika szmerów nie był zatkany jaku mnie.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, bo ciepłe powietrze od silnika jest ponownie zasysane, i powinieneś mieć zrobioną dziurę, aby był przepływ powietrza, a obwód nie zamykał się przy "filtrze"

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy obecnych pogodach zdaje to egzamin, ale pytanie co będzie jak nadejdzie lato. Chyba zrobię tą dziurę w tym filtrze i włożę do puszki 2gi nowy z tym zatkanym końcem i zobaczymy Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 16:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem lepiej spełnia zadanie rurka od 600 Smile

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 17:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zobacz ten link Wink

Z tego co dowiedziałem się od kumpli z BTK inż. Świątek zakłada właśnie go ponieważ reguluje ilość powietrza dostarczaną do cylindrów!
Działa na takiej zasadzie, gdy jest:
-mało powietrza - pobiera przez filtr potrzebną ilość
-za dużo - wydala potrzebną ilość
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 17:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy to tak działa to hugo wie. Na zimę może i dobre, ale na lato raczej nie

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam zrobiony dodmuch i zaczął mi wpier*alać paliwa jak głupi więc zamknąłem klepkę pod cięgnem gazu aby zasysał z komory silnikowej powietrze i jest ok. Wojtek chyba muszę podbić do Ciebie w sobotę po szkole to pogadamy na ten temat Very Happy
Powrót do góry
wojtek6996 (Bełchatów)

PostWysłany: Sro 25 Sty, 12 19:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam filtra w miejscu tłumika szmerów, założony na to kolanko 90 stopni i wkręca się jak głupi w porównaniu z puszką. Oczywiście filtr oryginalny czyli zatkany z jednej strony. Z dyszą 120 wkręca się jak głupi Very Happy póki co chyba tak zostanie Wink

Dla tych co nie czają:

Ten filtr który widać na tym zdjęciu w miejscu tłumika szmerów:

Jest taki jak ten(z jednej strony jest zatkany):

Póki co jestem zadowolony, a taki mod wprowadziłem już na jesień i jakoś nie odczułem wpływu ciepłego powietrza na przyspieszenie Razz
Powrót do góry
Radnaro (Łódź)

PostWysłany: Wto 14 Lut, 12 15:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odgrzeje kotletusa XD

Byłby ktoś w stanie zrobic mi głowice? (ktoś z łodzi) w sensie plan 2mm, te osłony popychaczy to niewiem jak kto uwazą, tam zgranie tych kolanek. spiłowanie nadlewów. no ogólnie zrobić tą głowice tak żeby było gitez.

Jeśli tak to jak to z kosztami by było ; P
Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

PostWysłany: Wto 14 Lut, 12 16:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja się moge pobawić z nadlewami a o plan spytaj się Arka
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Wto 14 Lut, 12 18:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wojtek6996 no nie wiem, to na zdjęciu wygląda jakby ten filtr był elementem dolotu (wycięta dupa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński