Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Mały Fiat by Majster
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
majster_01 (Murowana Goślina / Poznań)

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:04    Temat postu: Mały Fiat by Majster Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Chciałem przedstawic mojego Fl-a a zarazem przywitac się ze wszystkimi użytkownikami Terytorium126p. Forum przeglądam od jakiego czasu i postanowiłem pokazac swoje auto. Samochód został wyprodukowany w 1992 roku. Obecnie jego przebiego wynosi 88.tys km. Użytkowany jest kilka razy w tygodniu. Posiadam go od września 2006 roku. W ubiegłym roku, w sierpniu został położony nowy lakier, ponieważ stary był już wyblaknięty i kiepsko to wszystko się prezentowało. Teraz jest na pewno zdecydowanie lepiej. Poniżej zamieściłem zdjęcia po złożeniu pojazdu i kilka dni po lakierowaniu.

W samochodzie mam zamontowany ładny komplet foteli Inter-Groclin. Tuningu żadnego nie przeprowadzełem - silnik seryjny oraz wszystko pozostałe też. Jakiś czas temu wymieniałem tylne spręzyny i amortyzatory, w związku z czym tył jest wysoko. W ubiegłym roku pojwaiłem się na piątym ogólnopolskim zlocie Fiata 126p w Poznaniu. Poniżej zamieściłem kilka fotek mojego pojazdu ze zlotu. Mam nadzieję, że to nie mój ostatni zlot.

W samochodzie od dnia kupna dużo rzeczy zostało zmienionych i wymienionych. Oprócz wspomnianych wcześniej tylnych sprężyn i amortyzatorów, został wymieniony układ hamulcowy, kierowniczy, sprzęgło i wiele innych nie przypominających mi się teraz rzeczy. Wszystko staram się robic samemu. Aktualnie samochód wygląda tak:

Kiedy mam więcej czasu wolnego, staram się zawsze coś porobic przy samochodzie. Mam w planach pomalowanie oblachowania silnika na kolor czerwony oraz inne zabiegi, które jednak nie zniszczą mojego wehikułu i nie spowodują efektu wiejskiego tuningu.
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam kolegę . Autko już poznałem na innym forum tj.(FPM) . Maluch prezentuje się pięknie , czysta seria . Dbaj tak dalej Wink
Powrót do góry
Małkers (Lublin)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widac ladny orgoinalny maluszek ,bardzo ladny ,oby tak dalej
Pozdrawiam
Powrót do góry
Bronek (FSM)

Pochwał: 6

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek bardzo ładny, miałem okazję widzieć go na żywo na zlocie , założyłbym mu tylko kołpaczki metalowe na fele Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiadomo, że będzie ziomuś więcej zlotów szykuj się na Zvoleń Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bronek, jakie metalowe kołpaczki?

Karol spoko, na Zvoleń już jestem gotowy, moge jechac nawet dzisiaj Very Happy
Powrót do góry
Bonus

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wg.mnie do niego by metalowe nie pasowały , gdyby był na P4 to jeszcze ale na szerokich to musi być full plastiik Very Happy
Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bonus napisał:
gdyby był na P4 to jeszcze ale na szerokich to musi być full plastiik Very Happy

nie musi bo metalowe dekielki występowały również przy szerokich zderzakach Wink

Powrót do góry

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do felg to chciałem oddac je do piaskowania, potem pomalowac na czarno i założyc małe plastikowe dekielki, te które miałem na zlocie w P-ń. Nie wiem czy to dobry pomysł, czas pokaże Smile
Powrót do góry
Bonus

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bronek napisał:
Bonus napisał:
gdyby był na P4 to jeszcze ale na szerokich to musi być full plastiik Very Happy

nie musi bo metalowe dekielki występowały również przy szerokich zderzakach Wink

Ok , ale to nie znaczy że tak jest lepiej Wink

Cytat:
Co do felg to chciałem oddac je do piaskowania, potem pomalowac na czarno i założyc małe plastikowe dekielki, te które miałem na zlocie w P-ń. Nie wiem czy to dobry pomysł, czas pokaże

Na czarno nie . Najlepiej na srebrno albo na szary i na to kołpaczek , bo jak felga czarna kołpak czarny to to nie wygląda Wink
Powrót do góry
Banan126p (Łódź)

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Naprawdę bardzo mi się podoba Twój maluszek.Super kolorek Smile I bardzo chętnie bym się z Tobą zamienił na takiego Razz hehe Wrzuć jakieś foto wnętrza

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fotki wnętrza na życzenie Very Happy

Boczki drzwi są czarne, na tych ostatnich zdjęciach były jeszcze stare, których już dawno nie ma Razz
Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majster_01 to jeszcze dopisz w profilu skąd jesteś

Powrót do góry
Banan126p (Łódź)

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z zewnątrz bardzo mi sie podoba,ale ze środka już mniej.Ja wolę oryginalne fotele.Kwestia gustu

Pochwał: 7

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lakierek pierwsza klasa w końcu czerwone są najszybsze ;] sam jestem szczęśliwym posiadaczem takich foteli IG i jestem z nich b. zadowolony. widzę zderzaczki zadbane, czarne (ale może w p4 byłoby mu ładniej). pięknie panie pięknie, dbaj o niego Smile Smile

Powrót do góry

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 19:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za pozytywne komentarze.

Ozzy na P4 pewnie byłoby mu tez ładnie, obecnie mam tylko tylny P4. Może uda mi się załatwic przedni z jakiegoś szrotu i wtedy przymierze jakby to wyglądało.
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no no maluszek bardzo ładny, wygląda jak nówka sztuka Wink Kolor świetnie dopasowany, taki jaki najbardziej podoba mi się na 126p... Ja zostawił bym go tak jak jest na szer. plastiku, z szarymi/srebrnymi kołami + plastikowe kołpaczki... Załóż jeszcze tylko światło cofania i przeciwmgłowe nówkę i będzie malina Smile
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

on wyglada jak pierwszy maluch mojego ojca no ładny a w czerwonym mu do twarzy Wink
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 23:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym go jeszcze widział na białych kloszach kierunków, i trochę na glebę go rzucić Mr. Green

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Nie 25 Sty, 09 23:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy ten lakier to nie delikatny pol mat czy to tylko tak zdjecia wyszly ?? maluszek calkiem calkiem ..
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 26 Sty, 09 0:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pierwszy raz spotkałem się na tym forum z tak miłym dla ucha opisem auta. Samo auto też cieszy oko. Dbać i jeździć. Cool

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 26 Sty, 09 1:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja również widziałem go już na FPM. Bardzo mi się podoba. Lampy z tylnym zderzaczku wsadzić nówki sztuki i jest pięknie Smile

PostWysłany: Pon 26 Sty, 09 10:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zadbany ale ma brzydko polozony lakier...nie wiem dlaczego nikt jeszcze tego nie zauwazyl..
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Pon 26 Sty, 09 11:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie śliczny Smile nic tylko pozazdrościć takiego maluszka i tego stanu Smile dbaj o niego i nic w nim nie dłub na tjuning Smile taki jest piękny Smile robisz mi smaka na szerokie zderzaczki...Razz

PostWysłany: Pon 26 Sty, 09 11:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale zadbany Smile
Wnetrze jak dla mnie pasuje.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński