| Autor |
Wiadomość |
majster_01 (Murowana Goślina / Poznań)
![]()
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:04 Temat postu: Mały Fiat by Majster |
|
|
Witam,
Chciałem przedstawic mojego Fl-a a zarazem przywitac się ze wszystkimi użytkownikami Terytorium126p. Forum przeglądam od jakiego czasu i postanowiłem pokazac swoje auto. Samochód został wyprodukowany w 1992 roku. Obecnie jego przebiego wynosi 88.tys km. Użytkowany jest kilka razy w tygodniu. Posiadam go od września 2006 roku. W ubiegłym roku, w sierpniu został położony nowy lakier, ponieważ stary był już wyblaknięty i kiepsko to wszystko się prezentowało. Teraz jest na pewno zdecydowanie lepiej. Poniżej zamieściłem zdjęcia po złożeniu pojazdu i kilka dni po lakierowaniu.
W samochodzie mam zamontowany ładny komplet foteli Inter-Groclin. Tuningu żadnego nie przeprowadzełem - silnik seryjny oraz wszystko pozostałe też. Jakiś czas temu wymieniałem tylne spręzyny i amortyzatory, w związku z czym tył jest wysoko. W ubiegłym roku pojwaiłem się na piątym ogólnopolskim zlocie Fiata 126p w Poznaniu. Poniżej zamieściłem kilka fotek mojego pojazdu ze zlotu. Mam nadzieję, że to nie mój ostatni zlot.
W samochodzie od dnia kupna dużo rzeczy zostało zmienionych i wymienionych. Oprócz wspomnianych wcześniej tylnych sprężyn i amortyzatorów, został wymieniony układ hamulcowy, kierowniczy, sprzęgło i wiele innych nie przypominających mi się teraz rzeczy. Wszystko staram się robic samemu. Aktualnie samochód wygląda tak:
Kiedy mam więcej czasu wolnego, staram się zawsze coś porobic przy samochodzie. Mam w planach pomalowanie oblachowania silnika na kolor czerwony oraz inne zabiegi, które jednak nie zniszczą mojego wehikułu i nie spowodują efektu wiejskiego tuningu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:11 Temat postu: |
|
|
Witam kolegę . Autko już poznałem na innym forum tj.(FPM) . Maluch prezentuje się pięknie , czysta seria . Dbaj tak dalej  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małkers (Lublin)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:16 Temat postu: |
|
|
Widac ladny orgoinalny maluszek ,bardzo ladny ,oby tak dalej
Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:17 Temat postu: |
|
|
Maluszek bardzo ładny, miałem okazję widzieć go na żywo na zlocie , założyłbym mu tylko kołpaczki metalowe na fele  _________________
Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
Pochwał: 1
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:18 Temat postu: |
|
|
wiadomo, że będzie ziomuś więcej zlotów szykuj się na Zvoleń  _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:20 Temat postu: |
|
|
Bronek, jakie metalowe kołpaczki?
Karol spoko, na Zvoleń już jestem gotowy, moge jechac nawet dzisiaj  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:22 Temat postu: |
|
|
Wg.mnie do niego by metalowe nie pasowały , gdyby był na P4 to jeszcze ale na szerokich to musi być full plastiik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:24 Temat postu: |
|
|
| Bonus napisał: | gdyby był na P4 to jeszcze ale na szerokich to musi być full plastiik  |
nie musi bo metalowe dekielki występowały również przy szerokich zderzakach  _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:25 Temat postu: |
|
|
Co do felg to chciałem oddac je do piaskowania, potem pomalowac na czarno i założyc małe plastikowe dekielki, te które miałem na zlocie w P-ń. Nie wiem czy to dobry pomysł, czas pokaże  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:35 Temat postu: |
|
|
| Bronek napisał: | | Bonus napisał: | gdyby był na P4 to jeszcze ale na szerokich to musi być full plastiik  |
nie musi bo metalowe dekielki występowały również przy szerokich zderzakach  |
Ok , ale to nie znaczy że tak jest lepiej
| Cytat: | | Co do felg to chciałem oddac je do piaskowania, potem pomalowac na czarno i założyc małe plastikowe dekielki, te które miałem na zlocie w P-ń. Nie wiem czy to dobry pomysł, czas pokaże |
Na czarno nie . Najlepiej na srebrno albo na szary i na to kołpaczek , bo jak felga czarna kołpak czarny to to nie wygląda  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Banan126p (Łódź)

|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:35 Temat postu: |
|
|
Naprawdę bardzo mi się podoba Twój maluszek.Super kolorek I bardzo chętnie bym się z Tobą zamienił na takiego hehe Wrzuć jakieś foto wnętrza _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:42 Temat postu: |
|
|
Fotki wnętrza na życzenie
Boczki drzwi są czarne, na tych ostatnich zdjęciach były jeszcze stare, których już dawno nie ma  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bronek (FSM)
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:49 Temat postu: |
|
|
majster_01 to jeszcze dopisz w profilu skąd jesteś _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Banan126p (Łódź)

|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:53 Temat postu: |
|
|
Z zewnątrz bardzo mi sie podoba,ale ze środka już mniej.Ja wolę oryginalne fotele.Kwestia gustu _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:54 Temat postu: |
|
|
lakierek pierwsza klasa w końcu czerwone są najszybsze ;] sam jestem szczęśliwym posiadaczem takich foteli IG i jestem z nich b. zadowolony. widzę zderzaczki zadbane, czarne (ale może w p4 byłoby mu ładniej). pięknie panie pięknie, dbaj o niego  _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
![]()
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 19:58 Temat postu: |
|
|
Dzięki za pozytywne komentarze.
Ozzy na P4 pewnie byłoby mu tez ładnie, obecnie mam tylko tylny P4. Może uda mi się załatwic przedni z jakiegoś szrotu i wtedy przymierze jakby to wyglądało. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 20:38 Temat postu: |
|
|
no no maluszek bardzo ładny, wygląda jak nówka sztuka Kolor świetnie dopasowany, taki jaki najbardziej podoba mi się na 126p... Ja zostawił bym go tak jak jest na szer. plastiku, z szarymi/srebrnymi kołami + plastikowe kołpaczki... Załóż jeszcze tylko światło cofania i przeciwmgłowe nówkę i będzie malina  _________________ Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE
Green i Bordo
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 22:37 Temat postu: |
|
|
on wyglada jak pierwszy maluch mojego ojca no ładny a w czerwonym mu do twarzy  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 23:10 Temat postu: |
|
|
ja bym go jeszcze widział na białych kloszach kierunków, i trochę na glebę go rzucić  _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Nie 25 Sty, 09 23:13 Temat postu: |
|
|
| czy ten lakier to nie delikatny pol mat czy to tylko tak zdjecia wyszly ?? maluszek calkiem calkiem .. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 09 0:08 Temat postu: |
|
|
Pierwszy raz spotkałem się na tym forum z tak miłym dla ucha opisem auta. Samo auto też cieszy oko. Dbać i jeździć.  _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 09 1:06 Temat postu: |
|
|
Ja również widziałem go już na FPM. Bardzo mi się podoba. Lampy z tylnym zderzaczku wsadzić nówki sztuki i jest pięknie  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzey (Łódź)
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 09 10:51 Temat postu: |
|
|
| Zadbany ale ma brzydko polozony lakier...nie wiem dlaczego nikt jeszcze tego nie zauwazyl.. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 09 11:06 Temat postu: |
|
|
jak dla mnie śliczny nic tylko pozazdrościć takiego maluszka i tego stanu dbaj o niego i nic w nim nie dłub na tjuning taki jest piękny robisz mi smaka na szerokie zderzaczki... _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Budzik (Gdynia)
![]()
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 09 11:54 Temat postu: |
|
|