Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
mały, ale wariat Piotrekwielki
Idź do strony 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 19:31    Temat postu: mały, ale wariat Piotrekwielki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przedstawiam wam moje cudo które przygarnąłem z parkingu osiedlowego w Łodzi (co prawda nie mam pojęcia jak taka perełka mogłą wam przejść obok nosa) zakupiony z ogłoszenia mototo Smile ogłoszenie bez zdjęć, do obejrzenia nakłonił opis w którym był zawarty przebieg autka 30 tys!! co nie było prawdą miał
29 500 Very Happy rocznik 93 wnętrze praktycznie nie zużyte, wszystko sprawne/

Podłoga jak z salonu (jak żyje nie widziałem oryginalnie lepiej zachowanej podłogi), wszędzie farba zawieszenie bez luzów, jedynie na kierownicy (kolumna) zresztą miał niecałe 30tys i było to naprawde widoczne. Jedna dziura, jakby ktoś specjalnie przedziurawił drzwi i spryskał roztworem soli
Z relacji właściciela maluszek dwa lata stał tylko przetaczany i odpalany gdyż właściciel zmarł i samochód opuścił garaż... maluszek pomatowiał(po pol godziny polerowania wyglądał jak nowy:) zdjęcia miesiąc po zakupie(2008r) kiedy miałem go już sprzedać, na szczęście nikt nie kupił Smile silnik trochę poplamiłem olejem osobiście gdyż ustawiałem zawory w zimie na parkingu no ale później dodam zdjęcia stanu obecnego.

Ostatnio zmieniony przez piotrekwielki dnia Nie 02 Sty, 11 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 19:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pozytywnie:D Łódź rośnie w siłęVery Happy
Zapraszamy na jakiegos spota
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 19:58    Temat postu: mod Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kiedy już się zdecydowałem na to, że pozostanę z moim samochodem Smile trochę go dofinansowałem:

-opony wielosezonowe 4szt
-plan głowicy bodaj 1mm+docieranie zaworów,
-obrotomierz cyfrowy ze wskaźnikiem ładowania(przydatny)
-wskaźnik temperatury silnika(nie piszę oleju gdyż czujnik wkręcony jest korpus pompy oleju)
-Halogeny, bardziej wyglądają (110w to zbyt duży cios dla akumulatora) choć nie raz w trasie mi baaardzo pomogły Smile
-reperacja podszybia z tyłu(po swojemu poprawiony odpływ:)
-sprzęgło +cały jego osprzęt
-zabezpieczenie profilaktyczne całego podwozia bitexem.
-nowy seryjny wydech
-regeneracja alternatora (łożyska, uzwojenia, diody)-spaliły się uzwojenia, jakim cudem???
nidługo mam zamiar wymienić rozrządu łańcuszek (choć podobno jeszcze za wcześnie, ale jak lubię gdy mi silnik pracuje ladnie a nie dzwoni), niestety łożyska przód, oraz uszczelnić skrzynie bo z wałka głównego coś rzucać zaczyna.

niestety wszystkie naprawy mam możliwość wykonać tylko na warsztacie w domu (Przysucha 120km od Łodzi) a Tutaj w Łodzi zaplecze mechaniczne kończy się na skromnej skrzynce z narzędziami oraz na podnośniku na parkingu...mimo to dzielnie bierzące regulacje i naprawy jakoś daje rade wykonywać Smile

Powrót do góry
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 20:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widzialem dzisiaj ten samochodzik na manchatanie zaparkowany byl Very Happy
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 20:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem to ten licznik się już raz się obrócił, ale to tylko moje przypuszczenie. Mimo wszystko auto wygląda całkiem przyzwoicie. Masz jakieś lepsze fotki radia? Ciekawie to wygląda. Wink

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 20:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

daj mu wszędzie białe klosze z przodu i boku a z tyłu biało czerwone 50/50 Smile
jakbyś chciał takie lampy to mam taki zestaw Smile PW jak co Wink
a maluszek bardzo podobny do mojego Smile czyli bardzo ładny Very Happy

Organizator Manu'12

PostWysłany: Nie 02 Sty, 11 20:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jjarzombekk z chęciąna jakimś spocie się pojawie, jeżeli nie przegapie przy moim szczęściu,kaszlak_maniak daje swoją głowe że się nie obrócił Smile osobiście zdzierałem folie z elementów tapicerki, no i zero wytarcia kierownicy, siedzeń, znikome wytarcia lewarka, i ogólny stan osprzętu:) tak jak to się wsiada do nowego samochodu to się czuje tak i wtedy się czuło. radio chrysler, fajnie wygląda ale trzeba przerabiać konsole, mogę odstąpić radio za konsole w dobrym stanie Mr. Yellow
razor34 ja jestem zwolennikiem pomarańczowo-czerwonych miałem okazje zmienić (dostałem w tył na skrzyżowaniu) i do tej pory szukam ładnych lamp na dwa wkręty, gdyż obecnie mam od eleganta i średnio mi pasują...
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 03 Sty, 11 17:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rób rób zobaczymy jak ci on wyjdzie mam nadzieje ze będzie ładny jak nasze czerwone FL Razz
Ale perełka jest ładna Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 03 Sty, 11 20:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prześliczny jak na razie. Wyjmij tapicerkę podłogową i skrupulatnie ją wypierz.
Wypierdol też te idiotyczne kołpaki - poszukaj oryginalnych dla FL'a z tego rocznika.
I jeszcze ta debilna naklejka na tylnej szybie - remiza w chuj.
Oprócz tego naprawde fajnie utrzymany.
On chyba stał pod blokiem, prawda?

Generalnie chujowo że już dostałeś w tył w tak utrzymane auto Blee

Organizator Manu'12

PostWysłany: Pon 03 Sty, 11 20:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch kołpaki lepiej wyglądają niż brudne złuszczone felgi, w przyszłości mam zamiar doprowadzić je lakierem porządnie... nie są tragiczne przecież nie próbują być alusami:D a naklejka zostanie to była moja świadoma inwencja i mnie osobiście bardzo się podoba, kwestia gustu, oraz poczucia humoru, nie jednokrotnie spotkałem się z pozytywną reakcją innych kierowców na drodze na jej widok.
amen

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 03 Sty, 11 21:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szukaj "szarej" stali - nówek na allegro, albo po dziadach.
Warto - i konserwuj samochód.

P.S. Utrzymuje moje zdanie co do wlepki Mr. Green

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 03 Sty, 11 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

halogeny wypierdolic, kolopaki tez , za duzo chujstw mu dajesz, ja jakbym mial takiego z takim przebiegiem to bym go na serie zostawil , ewentualnie jakis fajny alum zalozyc ale halogeny jeszcze z tym chromowanym gownem wygladaja jak auta na spocie remizowcow dyskotekowcow. Bez kitu . Rolling Eyes
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 9:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DJ Turn widzę ze wiele wiecie o tych remizach ze tak wszystko o ich samochodach obcykane Mr. Yellow
Tutaj bez ostrych słów krytyki, żaden samochód się nie obejdzie :)Aale w końcu to wolny kraj (chyba)
nie rozumiem co CI w halogenach nie pasuje ale o gustach się nie dyskutuje, uważam że mój samochód jest jak najbardziej seryjny, i jedyne co widać ze zmian to te halogeny. temperatura jest bardzo przydatnym elementem i w oczy się nie rzuca gdyż wskaźnik jest od cc, tak samo jak i obrotek z ładowaniem(mały a pożyteczny) gdyż często występującym problemem jest brak owego ładowania i wole mieć to wszystko pod kontrolą gdyż mój samochód nie jest tylko do oglądania lecz także i do jeżdżenia, i kilka razy do roku pokonuje jednorazowo trasy rzędu 300 km w jedną stronę i nie chciał bym mieć problemów z powrotem, poza tym 2 razy w mies jeżdżę do rodzinnego domu (120km w jedną stronę).
co do alusów, nie stać mnie na takie jakie by mi się podobały (jakieś kute albo klasyki i napewno nie od cc ani jakiegoś poloneza gdyż alus ma wyglądać a nie tylko się nazywać) i jak już wspomniałem te oto kołpaczki pasują mi o wiele lepiej od zaniedbanej felgi którą kryją, nie to żebym darzył je sympatią...btw wydaje mnie się tu coś, że z reguły plastikowym kołpakom przeciwstawia się ktoś...

Mochco do felg, tak jak piszesz ale wole swoje odnowić, PONIEWAŻ
a- taniej to wyjdzie
b- dobiore podobny lakier jak org. (mam taką nadzieję)
c- mam zamiar troche je pogłębić (czy się to będzie wam podobało czy nie i tak to zrobie Very Happy)
d- taniej to wyjdzie
c- dłużej wytrzyma lakier
d- taniej to wyjdzie Smile

samochód przed zimą został zakonserwowany, profile zamknięte podwozia specjalną dyszą nawet,
niestety parking robi swoje i dostałem drzwiami i mam wgniotke, anie tego naciągnąć, jakoś od środka wyklepać czy co. Okrutne jest to, gdy tak dbasz o samochód, a podjedzie jakiś bezmózgi imbecyl i przypierdondoli drzwiami tak... że aż płakać się chce... jeszcze troche w tej Łodzi i po mimo braku rdzy będę u lakiernika, już w dupę dostałem i dobrze nie naprostowałem....a tu o...

WLEPA ZOSTAJE

przykro mi ale macie remizowca na forum !!!WIEŚ ŚPIEWA I TAŃCZY!!!
jeśli wlepa i halogeny to jest tego oznaka... przyznaje że bardzo mi odpowiadają i przyjmuje ten status.

"jeżeli wszyscy dookoła Ciebie są nienormalni to...lepiej sprawdz czy wszystko z tobą jest w porządku"

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 10:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wyjebaj halogeny i nie bede sie czepial Wink serio , one nie pasuja.Maja chromowana obwodke a ty w malcu oprocz nich nie masz nic chromowanego i poprostu to ze soba nie wspolgra Wink
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 11:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czepiaj się ile chcesz Smile mi współgrają z hologramami na rejestracyjnych znakach oraz polerowanym wnętrzem tłumika Very Happy chrom jako dodatek nie musi mieć niczego wspólnego z kolorem pojazdu...srebrne koczyki czy tez bransoleta przeszkadzają Ci u kobiet?? Mr. Yellow ja nie wykrywam w tym problemu po prostu, przecież możemy mieć różne zdania.. a zapewniam Cie że nie zdejmę ich pod wpływem Twego Wink
pzdr

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 13:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest akurat fakt. Gdyby te halogeny nie były w chromie, to pewnie wyglądałoby to o wiele lepiej. Może poszukasz drugiego kompletu halogenów? Nie jest to jakiś majątek a na zwykłych będzie to wyglądać o wiele lepiej. Wink

Organizator Manu'12

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 13:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiedy mnie się plastikowe nie podobają no i z polonezem się kojarzą, wybaczcie, ale zostają Wink
Na Wasze nieszczęście bardzo mi to odpowiada, i będę jeździł czerwonym maluchem z kremowymi czy tam beżowymi halogenami, które mają chromowane obramówki szkieł, które wg mnie. (i chyba tylko mnie:) bardzo ładnie się prezentują. dalsze sugestie na ten temat niechaj pozostaną tylko i wyłącznie waszą opinią bez jakiegokolwiek nakłaniania mnie do zmiany tudzież demontażu.
Uparty?? no ale takie mam zdanie i nie zmienicie tego Mr. Green , a jestem przeraźliwie asertywny:)
pokój wam wszystkim Very Happy

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 14:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czemu z polonezem? Ty myślisz o tych prostokątnych halogenach? To nie e, ja mówię o okrągłych, takich samych jak te tylko bez chrom obwódki. Owszem, zrobisz jak zechcesz.

Organizator Manu'12

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 16:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dla fanów moich halogenków Very Happy ja osobiście nie widziałem takich z plastikowymi ramkami Wink

i pozostałości po stłuczce, na szczęście był twardy Very Happy

no i ostatnia Łódzka szkoda Ekhm...

Ostatnio zmieniony przez piotrekwielki dnia Wto 04 Sty, 11 16:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 16:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elektrownia z przodu to podstawa jak się po nocy jeździ, jak u siebie założyłem wesemy to nie ma porównania w nocy.

Fajnie się malec prezentuje, brakuje mi tu tylko polerowanej rurki od 600 zamiast tłumika szmerów ssania.
Pasowały by mu małe czarne kołpaczki i poszerzona stal Smile

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 16:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rurka już jest Smile aluminium matowe

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 16:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dostał konkretnie z tyłu Confused łatwo się tego nie wyprostuje, drzwi lepiej tak zostaw i tylko zaprawkę zrób żeby ruda nie weszła

Powrót do góry

Organizator Manu'12

PostWysłany: Wto 04 Sty, 11 17:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem Ci ze naciągnąłem to w miare i to bez uszkodzeń lakieru, tylko najgorzej od strony błotnika tego zawijasa wyprowadzić, jak bedzie ciepło to podjadę do jakiego blacharza, bo ja z moimi drewnianymi narzędziami zdziałałem ile mogłem. najlepsze że gość z samochodu z tylu (scenic) nawet dobrego śladu na rejestracji nie miał, a u mnie jak widać, plus urwany zaczep zderzaka lampa stłuczona, jak na niego patrzyłem, to tak jakby mi serce pękło, a nie lampa ;( taki zły byłem...ale dogadaliśmy się i w sumie miałem połowę tego co za malucha dałem w kieszeni, widział biedak że to dla mnie coś więcej niż jakiś tam maluch. Cóż, każdemu zdarza się zagapić.

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 05 Sty, 11 1:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrekwielki napisał:
ja osobiście nie widziałem takich z plastikowymi ramkami Wink

No nie żartuj. Shocked Tyle maluchów ma okrągłe halogeny, musiałeś na pewno takie widzieć. Shocked

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 05 Sty, 11 8:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

choćby ja mam plastikowe

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Następny
Strona 1 z 14

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński