Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Maluszek 88r skazany na śmierć-2 zycie maluszka
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 12:48    Temat postu: Maluszek 88r skazany na śmierć-2 zycie maluszka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć!
Dawno się nie odzywałem ale nie ważne. Kupiłem nowego maluszka (kumpel podpisał umowę bo ja mam 17 lat),koleś jeździł po pijanemu i wzieli mu prawko więc maluszek długo stał u niego na ogrodzie...
Maluszek jak w temacie na dniach miał być złomowany Sad Więc pomyślałem ze dam mu nowe życie Razz
Koleś się troszkę upierał że woli wy złomować ale mi go sprzedał za .... 80z Wink
I zostało zadanie specjalne... jak do transportować maluszka na warsztat (2 lata nie odpalany,koła zapieczone,kierownica 2 rękami nie chce iść) w 3 nie dało się upchać i maluszek kupla nie dawał rady Confused
Więc skoczyłem do mamuśki po Seata Ibize i jakoś go dotargaliśmy Razz
Od godziny 8 do 4 rano full serwis maluszka Smile Więc tak:bębny pościągane od pieczone,odpowietrzone hamulce,wymienione tłoczki w raz z cylinderkami,płyn zalany,ręczny naciągnięty,układ kierowniczy nasmarowany (chodzi leciutko), i została sprawa najważniejsza... Odpalić silnik... Wstępne oględziny... Akumulator trup,niema iskry,pęknięta belka pod silnikiem,syf w komorze. Ale jak już się podejmuję wyzwanie reinkarnacji maluszka więc cewka zmieniona,kable,świece no i dalej skry niema... Więc otworzyłem puszkę i przeczyściłem kowadełka Cool Iskra jak trzeba,zalałem bezpośrednio do cylindrów Pb98 i chodzi Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Z radości 3 browarki pękły i jazdy testowe ok. Teraz rozbieram środek by dostać się do podłogi i stwierdzam że niema prowadnicy od siedzenia i na lewym nadkolu jest trochę pognite więc jak na jego rok to jet mało Laughing

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 13:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trochę dużo pracy jeszcze trzeba włożyć Neutral Jaką masz wizję autka Question Wink

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shocked Podłogi, progów i nadkoli zapewne nie ma.

Duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo wymieniania Cię czeka (maski, zderzaki, zapewne cały układ jezdny...), ale 3mam kciuki i mam nadzieję, że jako jeden z nielicznych pokażesz że da się trupa odratować Wink
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 13:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3mam mocno kciuki by udało się go uratować, dobrze, że jak na razie uratowałeś go od wstrętnych złomiarzy Confused

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 15:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
mam nadzieję, że jako jeden z nielicznych pokażesz że da się trupa odratować Wink

ja mimo wielu pociętych kilka odratowałem Mr. Green miedzy innymi beżowego, dosłownie wyciągłem go spod siekiery Mr. Green

Ty tam masz silownik elektryczny do otwierania klapy czy mi sie zdaje ? Shocked

roboty w pisdu, zadeklarowałes ratowanie to nie zawiedz tu nikogo i nie zniechec sie za szybko bo jestem pewnien ze robiąc przy nim jedna rzecz wyjdzie 5 kolejnych do roboty (znam to) ;]

Pozwole sobie jeszcze przytoczyć...

Mój Beżowy

Before

After...

Pierwsze testy:

http://pl.youtube.com/watch?v=NCqunTHA61M

Zrobilem w nim praktycznie wszystko, kasa sie wyczerpała a OC trzeba bylo placic, auto nie skonczone w 100% no i jeszcze lakierka do pilnej roboty - poszedł do żyda. Ale fakt faktem uratowany Cool
Przyznac trzeba ze jest jakies takie fajne uczucie jak odbudujesz samochod, ale do tego trzeba cierpliwosci, a ja np cierpie na chroniczny jej brak Mr. Green Trzymam kciuki i mam nadzieje ze Ci sie uda Wink
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 16:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek nie jest w najlepszym stanie, zycze powodzenia w odbudowywaniu autka. Sam przez to przeszedłem i wiem co to za ból, naszczęście ja już jestem na finishu. Maluszek z Chrzanowa Very Happy HeHe

Member
Member

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 18:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale żeś kupił furę Laughing Laughing ja też mam 17 lat i kupiłem maluszka i nie ma z tym problemu Very Happy Sporo pracy Cię czeka. Trzymam kciuki że autko będzie miało nowe życie i będzie godne podziwu.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zibi (Pszów)

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

roboty będziesz mieć sporo, ale z każdym krokiem będziesz widzieć jak Malec dostaje duszy, więc wnioskuję, że jak go dostaniesz już tak daleko to będzie z niego niezła bestia, gdybyś miał z czymś problem podczas ,,ożywiania" to śmiało pytaj zawsze jest ktoś kto Ci podpowie i doradzi, POWODZENIA w remoncie Very Happy

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BlackRider, aż mi sie przypomniało: "Pierdolić go, idź po siekiere..." Laughing
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 21 Sie, 08 7:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PimpQ Jak na razie kupiłem lakiery i szpachlę Mr. Green Dół jasno niebieski a góra seledyn Rolling Eyes
Franiu126p Porobię zdjęcia podłogi to się zdziwisz Cool Jak na swoje lata to się trzyma Wink
BlackRider Zdradzę ci ten sekret Very Happy Jest to cewka rozrusznika Mr. Green Żeby otworzyć tylną klapę trzeba robić "spięcie" na bezpiecznikach i klapa się otwiera Jupi!
BeXa Poznałes po rejestracjach Question Mr. Green
Wszystkim dziękuję za wsparcie ale mam jeszcze jednego malca na głowie (ten zielony na zdjęciu) a wakacje już się kończą... Ale DAMY RADE Exclamation Wink

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Czw 21 Sie, 08 7:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilcok napisał:
Dół jasno niebieski a góra seledyn
Exclamation Surprised
Shocked Neutral
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 21 Sie, 08 8:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam jestem realista i nie wierze, ze z tego cos bedzie Mr. Green

Member
Member

PostWysłany: Czw 21 Sie, 08 9:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chłopak się przyłoży i zrobi Very Happy
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Czw 21 Sie, 08 12:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajnie że go uratowałeś, jest kupę roboty ale potem dużo satysfakcji że ze starego hebla który już miał iść na żylety zrobiło się pełnowartościowe jeżdżące auto Smile

Ps.
Przypomina mi się jak mój starszy kupił parę lat temu FL'a 92 (wtedy 5cio latek z przebiegiem 30 tys) po dzwonie...miał iść do kasacji ale odkupił i razem z dziadkiem go doprowadzili do ideału, ehh gdzie te czasy kiedy maluch miał jakaś wartość i ludzie je naprawiali po poważniejszych dzwonach a nie tak jak teraz...lekka stłuczka i od razu szrot Rolling Eyes
Daewoo Nubira Kombi 1.6 1998
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 0:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bilcok ja tez mam 17 lat i kupiłem w tamtym tygodniu maluszka tez jest do małego uratowania Very Happy
Stał ponad rok na kapciach,cylinderki w kołach zapieczone ale juz zrobiłem.
Najwiekszy ubaw jest taki ze mój tata gdzies z 5lat temu kupił tego malca w łodzi i sprzedał po kilku dniach koledze który nim pojezdził 4 latka i odziwo wrócił do mnie Smile Laughing teraz musze troszke sie pobawic.ten maluszek miał byc skazany na siekiere przez mojego tate Crying or Very sad bo chciał robic cabrio ale jak zobaczyłem ze podłoga jest w super stanie bo jest zakonserwowana i był on serwisowany to powiedziałem STOP nie pozwole Smile wiadomo kiedys to była igła a teraz dostał gdzie niegdzie korozji czyli:
-przednia maska do malowania
-gdzie niegdzie błotniki
-gdzie niegdzie progi
-gdzie niegdzie podszybie przód i tył
wiec to nie jest tak duzo
silnik to zyleta pali na dotyk Wink
a jak go kupowałem to wsadziłem akumulator z golfa w dieselu i krecił krecił i zapalił Jupi!
troche nim posmigałem po polanie bo akurat padało to wiec wiem co potrafi mój kaszlak:P
mam zamiar go porobic jakis mały tuning,zderzaki w chromie i wogule tak jak bedzie sie mi podobał wiec zycze powodzenia z dalszymi pracami oto zdjecia moge kaszla Smile

Jeszcze bedzie kilka fotek jak cos przy nim zrobie Smile
pozdro dla maniaków 126p
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 0:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula napisał:
ja tam jestem realista i nie wierze, ze z tego cos bedzie Mr. Green

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 10:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To widzę że nie jestem sam Wink
U mnie w maluszku (niebieskim) również maska,błotniki,podszybia i progi do czyszczenia i malowania,a zresztą cały i tak cały idzie do malowania (nowy kolor) i kilka dziur w podłodze do spawania i konserwacji Razz
Silnik jest Ok a na wet przerobiony dolot powietrza do gaźnika jakaś inna puszka z filtrem...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja robie go na maluszka I seri wiesz wersja włoska wiec jak bedą szły prace to zaczne fotot dodawac Smile pozdr

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 10:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spoko Mr. Green
Jak chcesz licznik "kapliczkę" to gdzieś mam Wink

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 20:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiec oto dodaje fotki co dzis przy nim zrobiłem niewiele ale zawsze cos mały koszt chwilka roboty:

i jeszcze jedno Smile

planuje jeszcze przestawic zapłon zeby strzelał z tłumika ale nie wiem jutro jade na slub do brata wiec nie bede pewnie mógł zbytnio Sad
wracam w pon wiec odezwe sie na forum pod wieczór to moze jakies foto dodam jeszcze czy cos przy nim zrobiłem
pozdrawiam maniaków 126p

Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 22 Sie, 08 21:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stasiu126p moja rada załóż na swojego Bąka nowy temat Smile i wywal te postojówki niebieskie Confused

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 23 Sie, 08 11:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aron dziex za rade musze tak tez zrobic miałem taki pomysłSmile
a czemu wywalic??

Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

PostWysłany: Sob 23 Sie, 08 12:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Są wiejskie Razz oddaj je lepiej koledze Fiat Auto Poland Wink
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 24 Sie, 08 12:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Exclamation Very Happy
W poniedziałek maluszek będzie spawany na podwoziu i możliwe że zaraz po tym pójdzie na bok i zacznę czyścić spód Smile Oczywiście wrzucę fotki z prac Mr. Green
Pozdro dla wszystkich Exclamation

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 25 Sie, 08 13:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oki oki czekamy na zdjatka pozderki Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński