| Autor |
Wiadomość |
wow12911

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
ikarus280 (Łódź)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 12:55 Temat postu: |
|
|
Przydało by się więcej fotek ,ale tak już widać że musisz przy nim posiedzieć ze spawarką.Powodzenia w robocie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 12:59 Temat postu: |
|
|
| ikarus280 napisał: | Przydało by się więcej fotek ,ale tak już widać że musisz przy nim posiedzieć ze spawarką.Powodzenia w robocie  | To piszcie co chcieli byście zobaczyć. Pokazał bym zdjęcia podłogi ale niestety kładąc się pod niego ciężko jest to zrobić. Na tą chwilę chcę mu wstawić szybę, założyć bałwanki i jakoś go zabezpieczyć na zimę a na wiosnę zacznę coś z nim działać. Z tego co zglądałem pod spód i pod dywaniki to podłoga jest cała, nie zauważyłem żadnych dziur. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ikarus280 (Łódź)
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 13:37 Temat postu: |
|
|
Ja jeszcze wymieniłbym osłony półosi i nalał oleju do skrzyni ,bo pewnie już go nie masz ,tak sądze po zdjęciu .I będzie ciszej w środku w trakcie jazdy  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 13:59 Temat postu: |
|
|
| ikarus280 napisał: | Ja jeszcze wymieniłbym osłony półosi i nalał oleju do skrzyni ,bo pewnie już go nie masz ,tak sądze po zdjęciu .I będzie ciszej w środku w trakcie jazdy  | nDużo z tym roboty?? Drogi wydatek? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dieludolfs (Włocławek)

|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 14:06 Temat postu: |
|
|
Oj chyba się musisz zaopatrzyć w pastę polerską  _________________
Das Auto ist nicht schlecht... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 14:16 Temat postu: |
|
|
| dieludolfs napisał: | Oj chyba się musisz zaopatrzyć w pastę polerską  | Wiem. On sta kilka miesieców pod chmurką. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ikarus280 (Łódź)
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 11 15:45 Temat postu: |
|
|
| wow12911 napisał: | | Dużo z tym roboty?? Drogi wydatek? |
Roboty troche jest.Musisz odłączyć półosie od przegubów ,zdjąć stare osłony z półosi i założyć nowe ,następnie skręcić i nalać olej przez otwór z boku(taki kwadratowy łeb śruby).Osłony w Łodzi kosztują 8,50 zł. szt. ale się opłaca ,inna cicha jazda.
Ostatnio zmieniony przez ikarus280 dnia Sob 19 Lis, 11 15:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 0:02 Temat postu: |
|
|
Hmm... Jest jakiś patent żeby odkręcić tą śrubę z kwadratowym łbem? Bo nie mam żadnego takiego klucza:P Już znalazłem na to patent a mianowicie samoróbkę. Zdjęcia nie mojego autorstwa ale przedstawia to jak można samemu zrobić taki klucz mając 12mm ampul(imbusowy czy jakoś tak) i dwie nasadki 12-stki. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b13ffe7aa2fb1c1.html
Ostatnio zmieniony przez wow12911 dnia Nie 20 Lis, 11 0:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kwzelo (Łomża)
![]()
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 0:23 Temat postu: |
|
|
Może morsem da rade?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ikarus280 (Łódź)
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 13:11 Temat postu: |
|
|
| Ja nigdy tak nie robiłem .Zawsze lubie wyciągnąć silnik ze skrzynią i wszystko przebadać.Ale powinieneś odkręcić tą samorubą |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 12 20:43 Temat postu: |
|
|
Ładny maluch tylko trzeba trochę podziałać żeby był reprezentacyjny otwór w feldze ładnie przeciągnięty  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Sob 14 Sty, 12 20:47 Temat postu: |
|
|
| Jasiek_prl napisał: | Ładny maluch tylko trzeba trochę podziałać żeby był reprezentacyjny otwór w feldze ładnie przeciągnięty  |
Wie, wiem. Ale czekam w tej chwili na wiosnę(brak garażu) i zacznę działać żeby lepiej to wszystko wyglądało i jeździło. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ArKo

|
Wysłany: Nie 15 Sty, 12 10:11 Temat postu: |
|
|
no po umyciu to każde autko wygląda ładnie nawet maluszek  |