Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Malowanie zderzaków

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
wielkopolski (Gorzów Wlkp.)

PostWysłany: Wto 24 Cze, 08 10:02    Temat postu: Malowanie zderzaków Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mój viperek 97 elx granat ma siwe zderzaki. Mimo ciągłego ich czyszczenia są w plamy i jakieś inne ślady. W każdym bądź razie estetycznie nie wyglądają.Chciłabym je pomalować zachowując kolorystykę viperka. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć w takiej robocie, jakich użyć materiałów?
Zdaję sobie sprawę, iż można by dać je do lakiernika, ale wówczas cała satysfkacja i radość idą w kąt.
Pozdrawiam
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 24 Cze, 08 10:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kup czernidło do zderzaków w motoryzacyjnym i do roboty! Wink

Pochwał: 6

PostWysłany: Wto 24 Cze, 08 13:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jeśli chcesz ładne ciemne zdesie to kup czernidło (np, w pudełeczku jak pasta do butów z gąbką na końcu, albo czernidło w sprayu)
Chyba, że wielkopolskiemu chodzi o to aby zderzaczki pozostały siwe, tylko żeby były bez tych plam...
Powrót do góry
wielkopolski (Gorzów Wlkp.)

PostWysłany: Wto 24 Cze, 08 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za rady, ale zależy mi na tym by pozostały siwe!
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 09 Paź, 08 11:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, znów odświeżam jakiś temat Smile

właśnie chodzi mi o zderzaki z eleganta te siwe, czy jak pojade je tym czernidłem to już sobie będą czarne?? czy za jakiś czas to zejdzie?? jeśli już to czy długo coś takiego wytrzymuje?

bo chcę żeby były "czarne jak smoła" a nie szare/siwe

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 09 Paź, 08 13:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm no prędzej czy później zejdzie,polecam umyć rozpuszczalnikiem,kupić podkład do zderzaków i pociągnąć czarnym matem, http://moto.allegro.pl/item436239426_lakier_akrylowy_czarny_matowy_app_f_vat_od_s_s.html takie coś mam na myśli,opcja dobra bo na pewno będą czarne kumpel w golfie 2 tak zrobił i jest pięknie czarno,tylko trzeba dobrze oczyścić i podkładem do plastiku jechać najpierw,pozdrawiam Mr. Yellow znalazłem podkład np coś takiego http://moto.allegro.pl/item436525361_boll_podklad_do_plastiku_w_sprayu_400ml.html takim to robiliśmy,na wiosnę czeka mnie to samo Smile
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 09 Paź, 08 23:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie poprzedni właściciel malował czernidłem, jest to trochę niedokładnie ale się trzyma

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
natalka (Katowice)

PostWysłany: Pią 10 Paź, 08 7:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piteer napisał:
u mnie poprzedni właściciel malował czernidłem, jest to trochę niedokładnie ale się trzyma

to chyba masz niedlugo autko...
ja robilam wiosna i juz zeszlo...
a mozepo prostu po szrotach poszukac jakis lepszych?

PostWysłany: Pią 10 Paź, 08 9:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wczoraj poleciałem zderzaki zwykłym plakiem i już jest o niebo lepiej

świecą się ja psu... Very Happy a i już nie są siwe-prawie białe jak były wcześniej heh

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 10 Paź, 08 21:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od czerwca Razz

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
Rafciu346 (Cieszyn)

PostWysłany: Sob 11 Paź, 08 7:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zderzaki odtłuść benzyną ekstrakcyjną, i w castoramie kup se lakier w sprayu siwy (9,99zł). Ja tak zrobiłem w swoim tylko że czarnym i wyglądają jak nowe, tak samo zrobiłem z listwami bocznymi.

Kupie FIATa 126 BIS z okolic śląska Cieszyńskiego
Powrót do góry
natalka (Katowice)

PostWysłany: Sob 11 Paź, 08 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rafciu346 napisał:
zderzaki odtłuść benzyną ekstrakcyjną, i w castoramie kup se lakier w sprayu siwy (9,99zł). Ja tak zrobiłem w swoim tylko że czarnym i wyglądają jak nowe, tak samo zrobiłem z listwami bocznymi.

nie wiem,nie widzialam ale mi to jakos tandeta zajeezdza...

PostWysłany: Sob 11 Paź, 08 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

siwy bo jedynie w castoramie, ja bo pomalowałem na czarno w FLu kupując lakier w sprayu z firmy BOLL w sklepie z częściami samochodowymi

Kupie FIATa 126 BIS z okolic śląska Cieszyńskiego
Powrót do góry
szczuraz (WrocLove By)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 12 Paź, 08 0:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pasta kiwi zderzak ożywi .... oto moja rada ... najlepsza ta z gabką wyglądająca jak duży marker Twisted Evil

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 10 Lis, 08 17:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plak pomaga, ale po paru deszczach schodzi i trzeba poprawiać Confused

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 15 Lis, 08 17:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm ja swoje zderzaki i listwy czysciłem ropą na szmatke troszke nalałem i przejechałem po zderzakach i listwach i były ładne czarne zderzaczki ale troche smierdziało na poczatku ropskiem Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

Pochwał: 6

PostWysłany: Sob 15 Lis, 08 17:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

też tak można ale jak wyczyścisz ropą to później mocno kurz na to siada, a jak przestaniesz czyścić regularnie to zrobią się strasznie szare Confused
Phantom (Wrocław)

Member
Member

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 13:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra gaduły...

ja chce pomalowac zderzak w kolor nadwozia. nie interesuje mnie zadna smola kiwi plaki sraki i inne kurestwo co schodzi po paru miechach...

otoz wiadomo podklad i lakier... pytanie podklad do plastiku czy co? kiedys szprayem potraktowalem zderzak i zlazil troszke-dobra duzo Very Happy

zatem??? jakies sugestions muta fucka?
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 14:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Phantom troche wyzej pyrcio_90 znalazł na alledrogo cos dla ciebie Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Phantom (Wrocław)

Member
Member

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 15:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o wlasnie to moze byc to... tylko nie chce szpraya tylko na pistolet ale juz mam obadane Very Happy
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13

PostWysłany: Nie 16 Lis, 08 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Phanti podjedz do blizniaków na psiaka oni powinni ci coś doradzić Wink

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 23 Lis, 08 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trza je pastą do bótów nasmarowąć 2 razy i będzie gicior
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński