| Autor |
Wiadomość |
wieczorek501 (Łódź)
![]()
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 11:05 Temat postu: MALAR-BLACK & WHITE |
|
|
Witam, chciałbym przedstawić mojego malucha:) najpierw coś o nim napisze a linki do zdjęć będą na dole.
SILNIK: Seryjny, lekko zmodyfikowany (usunięcie wad fabrycznych). Te owe modyfikacje dotyczą doltu, sportowych świec + przewodów, pompki pakiwa, gaźnika i wydechu (Wupex). Co to dało?? Jak go kupiłem na 3 biegu V-max był 80km/h, teraz na 3 biegu V-max to 95km/h. Mnie to zadowala:)
BUDA: Wspawane poprzeczki na zawieszeniu tylnym i przednim. Wszędzie zabezpieczenia antykorozyjne, nowe progi, polerka lakieru, tylna klapa po lifcie, skasowane luzy na kierownicy, nowe reflektory, białe kierunki i tylne lapy, 3 światło STOP, zderzaki chromowane, megafon 75W a w kabinie mikrofon;];], fotele lotnicze (podsumowująć: od groma nowych częśći).
A teraz CO CZYNI GO WYJĄTKOWYM MALUCHEM NIŹ INNE: Stalowe felgi 13 poszerzane, nowa tapicerka w całym samochodzie (ta modyfikacja zajeła mi 2 miesiące pracy i dała największy efekt), szachownice na całym samochodzie.
PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ: tarczówki na przodzie , glaba na przodzie ORAZ JAZDA;]
ZDJĘCIA:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e602fc5e4d04696f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be34632a152b958b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd68dc7959f83df6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da64fc753c090526.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb5478b05ebc0859.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4fa4e2c7c0cd46cf.html
Dzięki Adam z Łodzi.
Ostatnio zmieniony przez wieczorek501 dnia Pią 26 Wrz, 08 11:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 11:16 Temat postu: |
|
|
rejestracja na środek i wloty na biało,felgi węższe albo brak dystansów i miodzio będzie jak kto lubi,mnie się nawet mały podoba pozdrawiam i pojawiaj się z fotkami i modyfikacjami tutaj jesteś na dobrej drodze  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 11:44 Temat postu: |
|
|
zajebisty bobek fajna tapicerka na podłodze i podsufitce
ogółem jest git  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BAZIjarocin (Jarocin)
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 12:12 Temat postu: |
|
|
hmmm.. na wstepie wyrzuc listwy z drzwi,bo jakos nie bardzo to pasuje do chromikow no i te rejestracje,szczegolnie tylnia  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 12:29 Temat postu: |
|
|
Rejestrację są umieszczone mega wiejsko... Muszą wrócić na swoje standartowe miejsca.
Co Ty masz za kasztaniarski profil opon ? Bardzo pieje ten samochód. Przede wszystkim założyć 165.55R13 albo 175.50R13 i MOCNo obniżyć auto. Białe lepy z okien WON i będzie nie najgorzej. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wieczorek501 (Łódź)
![]()
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 13:16 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | Rejestrację są umieszczone mega wiejsko... Muszą wrócić na swoje standartowe miejsca.
Co Ty masz za kasztaniarski profil opon ? Bardzo pieje ten samochód. Przede wszystkim założyć 165.55R13 albo 175.50R13 i MOCNo obniżyć auto. Białe lepy z okien WON i będzie nie najgorzej. |
Obniże, ale to wszystko co dokonam z Twoich ''sugestji'';] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 15:06 Temat postu: |
|
|
Weź sie nie przejmuj... opony polecił Ci dobre, a rejestracja naprawdę powinna być na środku... zarówno przód jak i tył. Paski z okien out.. dobrze Ci radzimy, zaufaj, bo warto. _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 15:52 Temat postu: |
|
|
hmm kaszlak ogółem fajny ale zgodze sie z chłopakami musisz troszke go poprawic....
mi tez doradzali kilka rzeczy zebym zmienił i posłuchałem ogółem fajny bob pozdro _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 16:47 Temat postu: |
|
|
Znaczy jeśli o rejestracje chodzi to tak:
- przednia może być na boku, ale jest za wysoko, poleciłbym dać ją niżej tak, by było widać cały zderzak
- tylna rejestracja jeśli jest kwadratowa, to lepiej by wróciła tam gdzie należy , gdyby zaś była standardowego kształtu, to umieściłbym ją także z lewej strony pod zderzakiem...  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 17:10 Temat postu: |
|
|
Ktoś wreszcie zrobił to, do czego się przymierzam od lat - MEGAFON! Zajebista sprawa.
Maluch trochę pokracznie wygląda, ale nie ja nim jeżdżę  _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzysztofer00 (Łódź)

Pochwał: 13
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 18:21 Temat postu: |
|
|
czesto widze tego malucha na smulsku
coś mi te klosze z tyłu nie pasują |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 21:08 Temat postu: |
|
|
Ciekawy maluszek! Tapicera zajefajna! Tylko tablice na swoje miejsca! Zauważyłem że fajne maluchy z Łodzi mają tablice typu EL ****F  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
milo_Art Gość Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 21:18 Temat postu: |
|
|
| wyglonda jak jakas grotezkowa taryfa |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 08 21:38 Temat postu: |
|
|
ogólnie maluszek OK ale:
- rejestracje na swoje miejsca;
- plastikowe listwy OUT;
- nalepa z tylnej szyby OUT;
- i jakieś inne klosze z tyłu (seria lekko podczerwieniona albo 50/50 i będzie malina  _________________ Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE
Green i Bordo
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wieczorek501 (Łódź)
![]()
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 08 10:38 Temat postu: |
|
|
| Dzięki za rady. Co do kloszy to przyznam racje. Lekko je przydymie i bedzie git. Co do listew to one muszą zostać niestety (sam chciałem je wywalić ale sa powody dlaczego muszą zostać). Nalepy na szybach oczywiście zostaną, tylko dołoże na przodzie napis POLSKI FIAT (oryginalną czcionką). Co do tablic to pomyśle... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 08 12:05 Temat postu: |
|
|
Tył z tym czerwonym malunkiem wygląda beznadziejnie. Jak ma byc black & white, to bądź konsekwentny.
Wielki plus za wyklejankę bardzo fajnie sie prezentuje. Ale na boga, czemu tak spaprany przód. Jak juz trzymasz jeden poziom, to po co wchodzi to na maskę po to by zaraz z niej zejsc. To pzreczy jakimkolwiek zasadom oklejania i projektowania  _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wieczorek501 (Łódź)
![]()
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 08 16:01 Temat postu: |
|
|
Wloty na tylnej klapie będą czarne... miały być już wczesniej ale jakoś mi sie nie chce w lato pracować. Wole w zime a że owa zima idze to zrobie to wloty. Co do szachownicy na masce to kumpel mi tak obkleił i tak już zostało.
Kolejna koncepcja to dać maske czarną i w ogóle zerwać szachownice z całego malara.... we will see;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalec (Częstochowa)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 08 23:30 Temat postu: |
|
|
te tablice popraw, tak jest piękny  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 08 12:01 Temat postu: |
|
|
Niezbyt to okleił... ale sam pomysł szachownicy niech zostanie bo bardzo fajnie sie prezentuje. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wieczorek501 (Łódź)
![]()
|
Wysłany: Pią 17 Paź, 08 18:42 Temat postu: |
|
|
Poprawiłem mocowanie tablicy rejestracyjnej na przodzie tak jak mi sugerowaliście i jest super!! Teraz widać cały zderzak. Niebawem biore sie za inne popraweczki:)
Fota przodu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c969cc50cdfd4f5.html
Adam Łódź |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pią 17 Paź, 08 21:09 Temat postu: |
|
|
Tylko czemu ta rejestracja nie mogła być naprawdę NORMALNIE. Wtedy byłoby SUPER, a teraz jest... "super"
Ale teraz napiszę jak 95% tego forum:
"super maluszke, troszeczkę nie w moim stylu, ale nie chciałem Cię urażać, ważne, że zadbany i że coś robisz"
STARAJ SIĘ FACET BO 126p JUŻ MAŁO NA DROGACH. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wieczorek501 (Łódź)
![]()
|
Wysłany: Czw 23 Paź, 08 21:55 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | Tylko czemu ta rejestracja nie mogła być naprawdę NORMALNIE. Wtedy byłoby SUPER, a teraz jest... "super"
STARAJ SIĘ FACET BO 126p JUŻ MAŁO NA DROGACH. |
Rejestracja pozostanie tak jak jest teraz. Po prawej stronie pod zderzakiem. Nie bede jej montował normalnie bo tak mają wszyscy.
PS staram sie i Tobie też tego życze.
Adam Łódź |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Czw 23 Paź, 08 21:59 Temat postu: |
|
|
tak ogólnie to zadbany maluszek ciekawa koncepcja _________________ 1998 EL

Ostatnio zmieniony przez Ozzy dnia Czw 23 Paź, 08 22:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|