Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
MALAR-BLACK & WHITE
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
wieczorek501 (Łódź)

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 11:05    Temat postu: MALAR-BLACK & WHITE Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, chciałbym przedstawić mojego malucha:) najpierw coś o nim napisze a linki do zdjęć będą na dole.

SILNIK: Seryjny, lekko zmodyfikowany (usunięcie wad fabrycznych). Te owe modyfikacje dotyczą doltu, sportowych świec + przewodów, pompki pakiwa, gaźnika i wydechu (Wupex). Co to dało?? Jak go kupiłem na 3 biegu V-max był 80km/h, teraz na 3 biegu V-max to 95km/h. Mnie to zadowala:)

BUDA: Wspawane poprzeczki na zawieszeniu tylnym i przednim. Wszędzie zabezpieczenia antykorozyjne, nowe progi, polerka lakieru, tylna klapa po lifcie, skasowane luzy na kierownicy, nowe reflektory, białe kierunki i tylne lapy, 3 światło STOP, zderzaki chromowane, megafon 75W a w kabinie mikrofon;];], fotele lotnicze (podsumowująć: od groma nowych częśći).

A teraz CO CZYNI GO WYJĄTKOWYM MALUCHEM NIŹ INNE: Stalowe felgi 13 poszerzane, nowa tapicerka w całym samochodzie (ta modyfikacja zajeła mi 2 miesiące pracy i dała największy efekt), szachownice na całym samochodzie.

PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ: tarczówki na przodzie , glaba na przodzie ORAZ JAZDA;]

ZDJĘCIA:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e602fc5e4d04696f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be34632a152b958b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd68dc7959f83df6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da64fc753c090526.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb5478b05ebc0859.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4fa4e2c7c0cd46cf.html

Dzięki Adam z Łodzi.

Ostatnio zmieniony przez wieczorek501 dnia Pią 26 Wrz, 08 11:17, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 11:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rejestracja na środek i wloty na biało,felgi węższe albo brak dystansów i miodzio będzie Very Happy jak kto lubi,mnie się nawet mały podoba Very Happy pozdrawiam i pojawiaj się z fotkami i modyfikacjami tutaj Mr. Yellow jesteś na dobrej drodze Mr. Green
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 11:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zajebisty bobek Smile fajna tapicerka na podłodze i podsufitce
ogółem jest git Very Happy
Powrót do góry
BAZIjarocin (Jarocin)

Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 12:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm.. na wstepie wyrzuc listwy z drzwi,bo jakos nie bardzo to pasuje do chromikow Neutral no i te rejestracje,szczegolnie tylnia Shocked

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 12:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rejestrację są umieszczone mega wiejsko... Muszą wrócić na swoje standartowe miejsca.

Co Ty masz za kasztaniarski profil opon ? Bardzo pieje ten samochód. Przede wszystkim założyć 165.55R13 albo 175.50R13 i MOCNo obniżyć auto. Białe lepy z okien WON i będzie nie najgorzej.

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 13:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Rejestrację są umieszczone mega wiejsko... Muszą wrócić na swoje standartowe miejsca.

Co Ty masz za kasztaniarski profil opon ? Bardzo pieje ten samochód. Przede wszystkim założyć 165.55R13 albo 175.50R13 i MOCNo obniżyć auto. Białe lepy z okien WON i będzie nie najgorzej.

Obniże, ale to wszystko co dokonam z Twoich ''sugestji'';]
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 15:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Weź sie nie przejmuj... opony polecił Ci dobre, a rejestracja naprawdę powinna być na środku... zarówno przód jak i tył. Paski z okien out.. dobrze Ci radzimy, zaufaj, bo warto.

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 15:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podjadę do Ciebie i sam ściągnę Cool Jupi!

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 15:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm kaszlak ogółem fajny ale zgodze sie z chłopakami musisz troszke go poprawic....
mi tez doradzali kilka rzeczy zebym zmienił i posłuchałem Razz ogółem fajny bob pozdro

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 16:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znaczy jeśli o rejestracje chodzi to tak:
- przednia może być na boku, ale jest za wysoko, poleciłbym dać ją niżej tak, by było widać cały zderzak
- tylna rejestracja jeśli jest kwadratowa, to lepiej by wróciła tam gdzie należy Wink, gdyby zaś była standardowego kształtu, to umieściłbym ją także z lewej strony pod zderzakiem... Wink

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 17:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ktoś wreszcie zrobił to, do czego się przymierzam od lat - MEGAFON! Zajebista sprawa.
Maluch trochę pokracznie wygląda, ale nie ja nim jeżdżę Wink

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 18:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesto widze tego malucha na smulsku Smile
coś mi te klosze z tyłu nie pasują
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 21:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciekawy maluszek! Tapicera zajefajna! Tylko tablice na swoje miejsca! Zauważyłem że fajne maluchy z Łodzi mają tablice typu EL ****F Laughing
Powrót do góry
milo_Art
Gość
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wyglonda jak jakas grotezkowa taryfa
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pią 26 Wrz, 08 21:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ogólnie maluszek OK ale:
- rejestracje na swoje miejsca;
- plastikowe listwy OUT;
- nalepa z tylnej szyby OUT;
- i jakieś inne klosze z tyłu (seria lekko podczerwieniona albo 50/50 i będzie malina Wink
wieczorek501 (Łódź)

PostWysłany: Sob 27 Wrz, 08 10:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za rady. Co do kloszy to przyznam racje. Lekko je przydymie i bedzie git. Co do listew to one muszą zostać niestety (sam chciałem je wywalić ale sa powody dlaczego muszą zostać). Nalepy na szybach oczywiście zostaną, tylko dołoże na przodzie napis POLSKI FIAT (oryginalną czcionką). Co do tablic to pomyśle...
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 27 Wrz, 08 11:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To byś choć na tej tylnej zdjął... to nie przystoi do 126p wcale, a wcale.

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Sob 27 Wrz, 08 12:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tył z tym czerwonym malunkiem wygląda beznadziejnie. Jak ma byc black & white, to bądź konsekwentny.
Wielki plus za wyklejankę bardzo fajnie sie prezentuje. Ale na boga, czemu tak spaprany przód. Jak juz trzymasz jeden poziom, to po co wchodzi to na maskę po to by zaraz z niej zejsc. To pzreczy jakimkolwiek zasadom oklejania i projektowania Razz

PostWysłany: Sob 27 Wrz, 08 16:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wloty na tylnej klapie będą czarne... miały być już wczesniej ale jakoś mi sie nie chce w lato pracować. Wole w zime a że owa zima idze to zrobie to wloty. Co do szachownicy na masce to kumpel mi tak obkleił i tak już zostało.

Kolejna koncepcja to dać maske czarną i w ogóle zerwać szachownice z całego malara.... we will see;]
Powrót do góry
Michalec (Częstochowa)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 27 Wrz, 08 23:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

te tablice popraw, tak jest piękny Wink

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Nie 28 Wrz, 08 12:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niezbyt to okleił... ale sam pomysł szachownicy niech zostanie bo bardzo fajnie sie prezentuje.

PostWysłany: Pią 17 Paź, 08 18:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poprawiłem mocowanie tablicy rejestracyjnej na przodzie tak jak mi sugerowaliście i jest super!! Teraz widać cały zderzak. Niebawem biore sie za inne popraweczki:)

Fota przodu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c969cc50cdfd4f5.html

Adam Łódź
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 17 Paź, 08 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko czemu ta rejestracja nie mogła być naprawdę NORMALNIE. Wtedy byłoby SUPER, a teraz jest... "super" Lol

Ale teraz napiszę jak 95% tego forum:

"super maluszke, troszeczkę nie w moim stylu, ale nie chciałem Cię urażać, ważne, że zadbany i że coś robisz" Lol

STARAJ SIĘ FACET BO 126p JUŻ MAŁO NA DROGACH.

PostWysłany: Czw 23 Paź, 08 21:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Tylko czemu ta rejestracja nie mogła być naprawdę NORMALNIE. Wtedy byłoby SUPER, a teraz jest... "super"

STARAJ SIĘ FACET BO 126p JUŻ MAŁO NA DROGACH.

Rejestracja pozostanie tak jak jest teraz. Po prawej stronie pod zderzakiem. Nie bede jej montował normalnie bo tak mają wszyscy.

PS staram sie i Tobie też tego życze.

Adam Łódź
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Czw 23 Paź, 08 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak ogólnie to zadbany maluszek Smile ciekawa koncepcja

Ostatnio zmieniony przez Ozzy dnia Czw 23 Paź, 08 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński