Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Licznik - tajemnicza kontrolka
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 14:30    Temat postu: Licznik - tajemnicza kontrolka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio rozbierając licznik modziłem trochu z podświetleniem, kupiłem diody ale za słabe są i narazie jest tak jak na zdjęciu. Ale jak wziąłem licznik pod światło - zobaczyłem że jest jakaś kontrolka (która oczywiście nie świeci), jest ona pomiędzy kontrolkami trójkąta od awaryjnych a kontrolką hamulca ręcznego. Wiem że jedna to jest od ssania a na drugiej jest jakiś kluczyk i napis code czy coś takiego. Co to jest?

Zdjęcie tego co narazie zrobiłem, sorry za jakość, nokia z vga

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 14:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ta tajemnicza kontrolka to kontrolka immobilizera Smile wykorzystywana tylko w CC Smile
Daewoo Nubira Kombi 1.6 1998
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 15:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIc dodań nic ujać a konkretnie to takie kontrolki z kluczem i napisem code są dwie ajest jeszcze kontrolka katalzatora czy czegoś (sondy lambda być moze ) al też nie jest kompletnie używana w 126p
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 18:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

AMEN Laughing

Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lama napisał:
ajest jeszcze kontrolka katalzatora czy czegoś (sondy lambda być moze )

Jest to kontrolka wtrysku i wygląda coś jak bagnet czy jakoś tak Smile
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Także jeśli ktoś jest niezły "w te klocki", to ma miejsce gdzie można sobie wpiąć kontrolkę np. od Halogenów Razz
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pią 11 Lip, 08 22:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam na te kontrolki wyciągnięte przewody ale jak na razie się nie przydają
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Sob 12 Lip, 08 12:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a kontrolkę ssania da radę dorobić we własnym zakresie? ktoś kombinował? chodzi mi o mechanizm przy dźwigni

Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Sob 12 Lip, 08 12:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie masz tej kontrolki? Powinna być. w Elegancie powinien Ci "piszczeć" przy ssaniu.
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 12 Lip, 08 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi nie piszczy, ani się nie świeci na ssaniu
Co do robienia kontrolki we własnym zakresie to Lama taką posiada
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sob 12 Lip, 08 14:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A i owszem posiadam i działa idealnie, pisz piteer na gg jakby co.
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Nie 13 Lip, 08 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też nie mam kontrolki od ssania, nie ma tam przewodów pociągniętych ani nic nie piszczy na ssaniu. jak narazie nic nie bede robił z tym, może kiedyś, teraz mi padł nowy zabierak, być może że wałek... :L załamie się. kontrolkę kiedyś zrobie jak znów wszystko będzie działać

Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Nie 13 Lip, 08 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To wal jak dym i "zrobimy" Smile
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lip, 08 0:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
Także jeśli ktoś jest niezły "w te klocki", to ma miejsce gdzie można sobie wpiąć kontrolkę np. od Halogenów Razz

U mnie kontrolkę wtrysku zwaną przez niektórych ''marchewą'', wykorzystałem jako kontrolkę ładowania drugiego alternatora Very Happy
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Pon 14 Lip, 08 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm to w ELu nie ma fabrycznie kontrolki ssania ? u mnie była, u kolegi w EL 99 też jest i generalnie w każdym Elegancie chyba widziałem działającą Wink
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 14 Lip, 08 10:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Być jest ale działającą oryginalni znaleźć to ...

Loteria
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Pon 14 Lip, 08 10:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

yhym, rozumiem Smile u siebie czy tak czy tak muszę do niej zajrzeć bo "zgłupła" i świeci cały czas...a "pikacza" nie było...na szczęscie Razz
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lip, 08 15:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A gdzie powinien być oryginalnie czujnik?
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Wto 15 Lip, 08 11:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oryginalnei to ma lince chyba ssania albo pod wajchą ssania ale nie dojdziesz.
Powrót do góry
micha$

PostWysłany: Sro 16 Lip, 08 11:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kontrolka ssania? Shocked
Od kiedy mam malucha - tj. od 2700 km przejechanych nie widziałem żeby cokolwiek takiego było, rocznik 95.
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sro 16 Lip, 08 11:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie widziałęś bo nikt tego nie podąłczał w fabryce, konkretnie mieli to w głębokim poważaniu.
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Sro 16 Lip, 08 23:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie jest ta kontrolka, ładnie świeci żółtym światłem i nawet piszczy Very Happy

Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Czw 17 Lip, 08 8:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie sam już teraz zgłupiałem, bo tak jak mówie - jesem pewny, ze u kumpla w TOWNie była. Także tak jak Lama mwi - kontrolka jest, ale pracownicy mieli ją w dupie Ass...
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

Pochwał: 6

PostWysłany: Czw 17 Lip, 08 17:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam kontrolkę nawet w swoim FL 93r (na oryginalnym liczniku)... tyle, że nie jest podłączona, a obecnie założyłem licznik z EL i też jest na nim ta kontrolka...
micha$

PostWysłany: Czw 17 Lip, 08 20:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lama napisz jak to zrobić, żeby działało. Jeszcze nie zaglądałem tam, ale z jakąś instrukcją to sobie poradzę.

Dzięki z góry!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński