Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Licznik - tajemnicza kontrolka
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 18 Lip, 08 20:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to odezwij sie do mnei na gg to sieo tym na spokojnie pogada i Ci powiem co i jak.
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 19:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj zaglądałem jak to fabrycznie jest zrobione..mówiąc krótko poje**ne jak lato z radiem Mr. Green
Na lince jest metalowa tulejka, na linkę zamontowany jest czujnik..tzn plastikowa pierdółka gdzie dochodzą dwie wsuwki..w momencie włączenia ssania, linka się przesuwa, metalowa tulejka styka się z wsuwkami i kontrolka świeci . Generalnie jeżeli z tunelu w tyle pod wykładzina po stronie kierowcy wychodzą dwa kable z kostkami to macie instalacje pod kontrolkę . W poniedziałek porobie fotki jak to wygląda .

U mnie problem jest inny..kontrolka świeci ciągle Rolling Eyes grzebałem przy czujniku, przy liczniku i dupa dalej to samo..nie mam pojęcia co jest..już zgłupłem , wychodzą dwa kable jeden idzie do licznika do kontrolka drugi mi gdzieś ginie Shocked jak ja nie lubie kabelków..jak ja nie lubie elektryki..bleee

Ma ktoś pomysł co robić z tym ? Wink
Daewoo Nubira Kombi 1.6 1998
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 19:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kabel ten co z licznika idzie mas zgdzieś przecięty i styka do masy co powoduje ciągłe zamknięie obwodu a w efekcie kontrolka świeci siebez przerwy.
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 19:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli tak jak myślałem, a nie wiesz może gdzie leci ten drugi ? bo ani nie leci do przodu ani do wiązki do tyłu..albo ślepy jestem albo jest jak piszę że się wziął i znikł Razz Smile W poniedziałek powalczę dalej Wink
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeden od licznika to + a ten drugi to masa więc może sobie iść gdziekolwiek byleby do masy.
Powrót do góry
sigo (Katowice)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Sob 19 Lip, 08 22:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pany, kontrolka i pipczyk dzialacy - tylko od 97r
Powrót do góry
LOBUZ88 (Sosnowiec)

PostWysłany: Sro 23 Lip, 08 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra, wklejam obiecane fotki z lekkim poślizgiem ale są Wink

Tak ten szatański wynalazek wygląda Razz w swoim juz ogarnąłem..dłubałem i nic nie znalazłem zrezygnowany stwierdziłem ze wykręcę żarówkę i nie będę miał kontrolki..a tu czary mary dzisiaj wkładałem wykładzinę do boba położyłem się i w okolicy kolumny kierowniczej znalazłem magiczną kostkę z brzęczykiem...poprawienie wsuwki i eureka..naprawiło się Mr. Green
Powrót do góry
bercik7 (Pęczniew)

PostWysłany: Sro 23 Lip, 08 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piter mam pytanko a jakiego koloru sa te diody? bo ja kombinowalem z niebieskimi zarowkami ale nie mailo to efektu Sad bylbym wdzieczny jakbys mi powiedzial co to sa za diody i jakiego koloru Smile z góry dzieki:)

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 24 Lip, 08 0:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już Ci odpisałem na pw. Jeżeli kogoś jeszcze to interesuje to mówię: zwykle niebieskie diody ze sklepu elektronicznego. Razem z rezystorami oczywiście.

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 25 Lip, 08 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BlackRider napisał:
pany, kontrolka i pipczyk dzialacy - tylko od 97r

A wcześniej były niedziałające?
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pią 25 Lip, 08 14:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie, jaki w którym i co było to nie wiemy i sienie dowiemy bo tak na prawdę nie znam do końca historii każdego z naszych bolidów, jeden to ma trógi nie, nop gdyby ktoś po mnie wziął Evo to pewno by myślał że były montowane bo on własnie ma a tu ch*ja bo to samoróbna kontrolka była wiec nie widze większego sensu wałowania i męczenia tej biednej kontrolki dalej.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński