| Autor |
Wiadomość |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 08 20:09 Temat postu: |
|
|
| No to odezwij sie do mnei na gg to sieo tym na spokojnie pogada i Ci powiem co i jak. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
LOBUZ88 (Sosnowiec)

|
Wysłany: Sob 19 Lip, 08 19:23 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zaglądałem jak to fabrycznie jest zrobione..mówiąc krótko poje**ne jak lato z radiem
Na lince jest metalowa tulejka, na linkę zamontowany jest czujnik..tzn plastikowa pierdółka gdzie dochodzą dwie wsuwki..w momencie włączenia ssania, linka się przesuwa, metalowa tulejka styka się z wsuwkami i kontrolka świeci . Generalnie jeżeli z tunelu w tyle pod wykładzina po stronie kierowcy wychodzą dwa kable z kostkami to macie instalacje pod kontrolkę . W poniedziałek porobie fotki jak to wygląda .
U mnie problem jest inny..kontrolka świeci ciągle grzebałem przy czujniku, przy liczniku i dupa dalej to samo..nie mam pojęcia co jest..już zgłupłem , wychodzą dwa kable jeden idzie do licznika do kontrolka drugi mi gdzieś ginie jak ja nie lubie kabelków..jak ja nie lubie elektryki..bleee
Ma ktoś pomysł co robić z tym ?  _________________ Skoda S-100 1973
Fiat 126p EL 1999
Polonez Caro 1.5GLI 1994
Daewoo Nubira Kombi 1.6 1998 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob 19 Lip, 08 19:31 Temat postu: |
|
|
| kabel ten co z licznika idzie mas zgdzieś przecięty i styka do masy co powoduje ciągłe zamknięie obwodu a w efekcie kontrolka świeci siebez przerwy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
LOBUZ88 (Sosnowiec)

|
Wysłany: Sob 19 Lip, 08 19:41 Temat postu: |
|
|
Czyli tak jak myślałem, a nie wiesz może gdzie leci ten drugi ? bo ani nie leci do przodu ani do wiązki do tyłu..albo ślepy jestem albo jest jak piszę że się wziął i znikł W poniedziałek powalczę dalej  _________________ Skoda S-100 1973
Fiat 126p EL 1999
Polonez Caro 1.5GLI 1994
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob 19 Lip, 08 20:37 Temat postu: |
|
|
| jeden od licznika to + a ten drugi to masa więc może sobie iść gdziekolwiek byleby do masy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Sob 19 Lip, 08 22:42 Temat postu: |
|
|
| pany, kontrolka i pipczyk dzialacy - tylko od 97r |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
LOBUZ88 (Sosnowiec)

|
Wysłany: Sro 23 Lip, 08 21:51 Temat postu: |
|
|
Dobra, wklejam obiecane fotki z lekkim poślizgiem ale są
Tak ten szatański wynalazek wygląda w swoim juz ogarnąłem..dłubałem i nic nie znalazłem zrezygnowany stwierdziłem ze wykręcę żarówkę i nie będę miał kontrolki..a tu czary mary dzisiaj wkładałem wykładzinę do boba położyłem się i w okolicy kolumny kierowniczej znalazłem magiczną kostkę z brzęczykiem...poprawienie wsuwki i eureka..naprawiło się  _________________ Skoda S-100 1973
Fiat 126p EL 1999
Polonez Caro 1.5GLI 1994
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bercik7 (Pęczniew)

|
Wysłany: Sro 23 Lip, 08 23:14 Temat postu: |
|
|
piter mam pytanko a jakiego koloru sa te diody? bo ja kombinowalem z niebieskimi zarowkami ale nie mailo to efektu bylbym wdzieczny jakbys mi powiedzial co to sa za diody i jakiego koloru z góry dzieki:) _________________ BERETA |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piteer (Jarosław)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 08 0:09 Temat postu: |
|
|
Już Ci odpisałem na pw. Jeżeli kogoś jeszcze to interesuje to mówię: zwykle niebieskie diody ze sklepu elektronicznego. Razem z rezystorami oczywiście. _________________ 126 el '96 czerwony
126 elx '99 zielony
Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Pią 25 Lip, 08 14:31 Temat postu: |
|
|
| BlackRider napisał: | | pany, kontrolka i pipczyk dzialacy - tylko od 97r |
A wcześniej były niedziałające? _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią 25 Lip, 08 14:33 Temat postu: |
|
|
| Panowie, jaki w którym i co było to nie wiemy i sienie dowiemy bo tak na prawdę nie znam do końca historii każdego z naszych bolidów, jeden to ma trógi nie, nop gdyby ktoś po mnie wziął Evo to pewno by myślał że były montowane bo on własnie ma a tu ch*ja bo to samoróbna kontrolka była wiec nie widze większego sensu wałowania i męczenia tej biednej kontrolki dalej. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|