| Autor |
Wiadomość |
kropek
 Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 20:51 Temat postu: lampka na zderzaku kontrolka oleju i aku |
|
|
4 pytania
1 na zderzaku czerwona lampka się nie świeci... czemu?cała lampka jest nowa ale dostrzegłem że nie dochodzi prąd do niej? gdzie szukać przyczyny co robić
2 brak wstecznego... także się nie świeci czy to tylko przyczyna włącznika w skrzyni? bo jak tak to mam nowy no chyba że mam szukać przyczyny jeszcze gdzieś? oraz czy lampka wstecznego pali sie na zapłonie czy na włączonym silniku?
3 kontrolka aku mi sie świeci na przekręconym zapłonie... czy na zapłonie ciągłe jej świecenie sie to jest normalka?
4 oraz tak że na zapłonie świeci mi się kontrolka oleju a w silniku jest zalane 2 L świeżego oleju czy moze na zapłonie to też normalka |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 3
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 21:18 Temat postu: Re: lampka na zderzaku kontrolka oleju i aku |
|
|
| kropek napisał: |
2 brak wstecznego... także się nie świeci czy to tylko przyczyna włącznika w skrzyni? bo jak tak to mam nowy no chyba że mam szukać przyczyny jeszcze gdzieś? oraz czy lampka wstecznego pali sie na zapłonie czy na włączonym silniku?
3 kontrolka aku mi sie świeci na przekręconym zapłonie... czy na zapłonie ciągłe jej świecenie sie to jest normalka?
4 oraz tak że na zapłonie świeci mi się kontrolka oleju a w silniku jest zalane 2 L świeżego oleju czy moze na zapłonie to też normalka |
2. U mnie było takie coś w skrzyni. Na zapłonie o ile sie nie myle to też
3. Tak to normalka.
4.To też normalka
 _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 21:27 Temat postu: |
|
|
| razor34 no mam zakupiony taki pierdacznik do skrzyni biegów... jak bd trzeba to go wymienię na ten nowy ale może są inne przyczyny niż tylko to |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomash85 (Staszów)

|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 21:31 Temat postu: |
|
|
| kropek napisał: | 1 na zderzaku czerwona lampka się nie świeci... czemu?cała lampka jest nowa ale dostrzegłem że nie dochodzi prąd do niej? gdzie szukać przyczyny co robić
| Styki przeczyść w kostce.To jest światło przeciwmgłowe
| Cytat: | 2 brak wstecznego... także się nie świeci czy to tylko przyczyna włącznika w skrzyni? bo jak tak to mam nowy no chyba że mam szukać przyczyny jeszcze gdzieś? oraz czy lampka wstecznego pali sie na zapłonie czy na włączonym silniku?
|
Może być i to lub też styki nie włączą przy samej lampie.Pali się na zapłonie również.
| kropek napisał: | 3 kontrolka aku mi sie świeci na przekręconym zapłonie... czy na zapłonie ciągłe jej świecenie sie to jest normalka?
|
Normalna rzecz.
| kropek napisał: | | 4 oraz tak że na zapłonie świeci mi się kontrolka oleju a w silniku jest zalane 2 L świeżego oleju czy moze na zapłonie to też normalka | Normalna rzecz. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 21:43 Temat postu: |
|
|
dziekuję... najgorsza to bd ta czerwona lampka ale bd kombinował jutro dam znać co i jak wymodziłem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomash85 (Staszów)

|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 21:52 Temat postu: |
|
|
Mi sie zdaję ze to będzie kostka zapyziała  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
seba650 (Skierniewice)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 21:59 Temat postu: |
|
|
Tomash85, zapomniałeś dodać zeby jeszcze poczyścił w skrzynce z bezpiecznikami  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomash85 (Staszów)

|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 22:13 Temat postu: |
|
|
O właśnie....Dziękować Seba  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 5
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 19 Cze, 10 23:35 Temat postu: |
|
|
3 i 4 to chyba w większości samochodów (przynajmniej tych starszych, bo w nowszych po przekręceniu kluczyka zaczyna się świecić każde jedno gówno, do którego tylko jest podłączona żarówka/dioda...).
1 - możliwości - spalona żarówka, zaśniedziałe styki żarówka/lampa, brak styku w kostce, upierdolony gdzieś po drodze kabel, niesprawny przełącznik, przepalony bezpiecznik itepe itede.
2. Jak wyżej z tym że zamiast przełącznika na desce jest ten w skrzyni.
Powiedz mi kropek, czy Ty w ogóle masz jakieś pojęcie o elektryce? Tylko taka wiedza troszkę większa niż że bateryjka ma plus i minus i jak się podłączy żarówkę to zaświeci? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Nie 20 Cze, 10 7:07 Temat postu: |
|
|
jakąś tam wiedzę mam ale powiem szczerze... elektryka to mój słaby punkt  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wawrzyn18 (Ruda śląska)

|
Wysłany: Czw 24 Cze, 10 22:26 Temat postu: |
|
|
Chciałbym jeszcze przypomnieć, że światło przeciwmgielne(to czerwone ) świeci sie tylko po włączeniu świateł dziennych, bo niektórzy początkujący kierowcy jeszcze tego nie wiedzą . A światło wstecznego przy zapalonym zapłonie pozdro |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 18
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 24 Cze, 10 22:34 Temat postu: |
|
|
Posprawdzaj w lampach styki żarówek i kostki na przewodach, lampa wstecznego działa na włączonym zapłonie. kontrolka ładowanie i ciśnienia oleju zapala się w każdym samochodzie po włączeniu zapłonu, po odpaleniu powinny gasnąć. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|