Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
lampka na zderzaku kontrolka oleju i aku

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 20:51    Temat postu: lampka na zderzaku kontrolka oleju i aku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

4 pytania

1 na zderzaku czerwona lampka się nie świeci... czemu?cała lampka jest nowa ale dostrzegłem że nie dochodzi prąd do niej? gdzie szukać przyczyny co robić

2 brak wstecznego... także się nie świeci czy to tylko przyczyna włącznika w skrzyni? bo jak tak to mam nowy no chyba że mam szukać przyczyny jeszcze gdzieś? oraz czy lampka wstecznego pali sie na zapłonie czy na włączonym silniku?

3 kontrolka aku mi sie świeci na przekręconym zapłonie... czy na zapłonie ciągłe jej świecenie sie to jest normalka?

4 oraz tak że na zapłonie świeci mi się kontrolka oleju a w silniku jest zalane 2 L świeżego oleju czy moze na zapłonie to też normalka
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 21:18    Temat postu: Re: lampka na zderzaku kontrolka oleju i aku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek napisał:

2 brak wstecznego... także się nie świeci czy to tylko przyczyna włącznika w skrzyni? bo jak tak to mam nowy no chyba że mam szukać przyczyny jeszcze gdzieś? oraz czy lampka wstecznego pali sie na zapłonie czy na włączonym silniku?

3 kontrolka aku mi sie świeci na przekręconym zapłonie... czy na zapłonie ciągłe jej świecenie sie to jest normalka?

4 oraz tak że na zapłonie świeci mi się kontrolka oleju a w silniku jest zalane 2 L świeżego oleju czy moze na zapłonie to też normalka

2. U mnie było takie coś w skrzyni. Na zapłonie o ile sie nie myle to też Very Happy
3. Tak to normalka.
4.To też normalka
Razz

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

razor34 no mam zakupiony taki pierdacznik do skrzyni biegów... jak bd trzeba to go wymienię na ten nowy ale może są inne przyczyny niż tylko to
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 21:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek napisał:
1 na zderzaku czerwona lampka się nie świeci... czemu?cała lampka jest nowa ale dostrzegłem że nie dochodzi prąd do niej? gdzie szukać przyczyny co robić
Styki przeczyść w kostce.To jest światło przeciwmgłowe Wink

Cytat:

Może być i to lub też styki nie włączą przy samej lampie.Pali się na zapłonie również.

kropek napisał:

Normalna rzecz.

kropek napisał:
Normalna rzecz.
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuję... najgorsza to bd ta czerwona lampka Rolling Eyes ale bd kombinował jutro dam znać co i jak wymodziłem
Powrót do góry
Tomash85 (Staszów)

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi sie zdaję ze to będzie kostka zapyziała Smile
Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomash85, zapomniałeś dodać zeby jeszcze poczyścił w skrzynce z bezpiecznikami Smile

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O właśnie....Dziękować Seba Wink
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 19 Cze, 10 23:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3 i 4 to chyba w większości samochodów (przynajmniej tych starszych, bo w nowszych po przekręceniu kluczyka zaczyna się świecić każde jedno gówno, do którego tylko jest podłączona żarówka/dioda...).

1 - możliwości - spalona żarówka, zaśniedziałe styki żarówka/lampa, brak styku w kostce, upierdolony gdzieś po drodze kabel, niesprawny przełącznik, przepalony bezpiecznik itepe itede.

2. Jak wyżej z tym że zamiast przełącznika na desce jest ten w skrzyni.

Powiedz mi kropek, czy Ty w ogóle masz jakieś pojęcie o elektryce? Tylko taka wiedza troszkę większa niż że bateryjka ma plus i minus i jak się podłączy żarówkę to zaświeci?

PostWysłany: Nie 20 Cze, 10 7:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakąś tam wiedzę mam ale powiem szczerze... elektryka to mój słaby punkt Rolling Eyes
Powrót do góry
Wawrzyn18 (Ruda śląska)

PostWysłany: Czw 24 Cze, 10 22:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałbym jeszcze przypomnieć, że światło przeciwmgielne(to czerwone Smile ) świeci sie tylko po włączeniu świateł dziennych, bo niektórzy początkujący kierowcy jeszcze tego nie wiedzą Wink . A światło wstecznego przy zapalonym zapłonie Smile pozdro
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 24 Cze, 10 22:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Posprawdzaj w lampach styki żarówek i kostki na przewodach, lampa wstecznego działa na włączonym zapłonie. kontrolka ładowanie i ciśnienia oleju zapala się w każdym samochodzie po włączeniu zapłonu, po odpaleniu powinny gasnąć.
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński