| Autor |
Wiadomość |
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie 04 Wrz, 11 16:02 Temat postu: Ładne i widoczne światła |
|
|
Aby poprawić widoczność i ostrość tylnich świateł trzeba je wykleić bazłotkiem od środka.Kej szkolny a bazłotko do pieczenia np.kurczaków  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 04 Wrz, 11 20:17 Temat postu: |
|
|
co?
chyba folia do pieczenia, u kogoś widziałem patent ze wykleił wnętrze lampy potłuczonym lusterkiem _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 11 7:12 Temat postu: |
|
|
lusterkiem troche dużo roboty.Ja w moim maluchu bałotkiem wykleiłem.Tylko to stroną błyszczącą  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 11 7:15 Temat postu: |
|
|
arek, bialy maluch Lamy Byly zdjecia i porownanie serii z ta wyklejona lusterkami. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 11 19:07 Temat postu: |
|
|
Jak lampa jest w środku czysta, klosz jest dobry a nie taki no... jak to po kilkudziesięciu latach ciemnoczerwony że prawie czarny, oraz jak instalacja elektryczna trzyma prawidłowe napięcie to nie trzeba żadnych poprawek i sztuczek, bo światło świeci tak jak należy.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 06 Wrz, 11 17:44 Temat postu: |
|
|
| lampa od środa oryginalnie jest matowa a ja podałem jak zrobić błyszczącą i żywszą |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BEZIMIENNY

|
Wysłany: Sob 10 Wrz, 11 14:51 Temat postu: |
|
|
złotkiem do kurczków ?? nie róbcie druciarni. Kupcie sobie za 12 zł arkusz foli imitującej chrom ( każdej firmie zajmującej się klejeniem reklam to jest dokupienia) i tym wyklejcie. Ja tak mam zrobione i lampy o wiele mocniej swieca i lepiej wygladaja, zwłaszcza jak sie ma białe klosze z tylu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kultowe@op (EL/ETM)

1994 Fiat 126
|
Wysłany: Nie 11 Wrz, 11 17:46 Temat postu: |
|
|
A po co wzmacniać światła??? wystarczy żeby byly widoczne. Powiem nawet wiecej, jak bym jechał zmeczony noca na trasie za gościem któremu zachciało sie światła powzmacniać to zrobiłbym wszystko żeby mu je potłuc za oślepianie... Jak ktoś jechał kiedyś za baranem co przy mżawce przeciwmgielne zapala to wie o czym mówie... po gałach może walić STOP i tego sie czepiał nie bede _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/blekitna-pchelka-t7102.html
Czarny Kruk ZSS OKMPM |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BEZIMIENNY

|
Wysłany: Pon 12 Wrz, 11 8:01 Temat postu: |
|
|
ok> zgodze sie z toba w kwesti przeciwmgialnegoswiatla i slepienia, ale 90 % maluchow tylne swiatla ma daremne i swieca jak swieczki nawet jak sa nowe i czyste. W sloncu prawie ich nie widac dlatego taki zabiek poprawia troche jakosc lamp tylnich. I wcale one nie slepia tylko sa dobrze widoczne.
Sorry za brak polskich znakow ale klawiature mam zrabana  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 12 Wrz, 11 10:26 Temat postu: |
|
|
Mam bialo-czerwone klosze a odblysniki sobie z srebnych na biale pomalowalem i zarowki kierunkow chromowane zalozylem, zeby lepiej wygladalo. Na jakosc swiatla nie narzekam ja ani nikt na przegladzie. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|