Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ładne i widoczne światła

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 16:02    Temat postu: Ładne i widoczne światła Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aby poprawić widoczność i ostrość tylnich świateł trzeba je wykleić bazłotkiem od środka.Kej szkolny a bazłotko do pieczenia np.kurczaków Very Happy
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Wrz, 11 20:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

HuBeRt napisał:
bazłotko
co?

chyba folia do pieczenia, u kogoś widziałem patent ze wykleił wnętrze lampy potłuczonym lusterkiem

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 05 Wrz, 11 7:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lusterkiem troche dużo roboty.Ja w moim maluchu bałotkiem wykleiłem.Tylko to stroną błyszczącą Very Happy
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 05 Wrz, 11 7:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek, bialy maluch Lamy Wink Byly zdjecia i porownanie serii z ta wyklejona lusterkami.

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 05 Wrz, 11 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak lampa jest w środku czysta, klosz jest dobry a nie taki no... jak to po kilkudziesięciu latach ciemnoczerwony że prawie czarny, oraz jak instalacja elektryczna trzyma prawidłowe napięcie to nie trzeba żadnych poprawek i sztuczek, bo światło świeci tak jak należy. Wink

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 06 Wrz, 11 17:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lampa od środa oryginalnie jest matowa a ja podałem jak zrobić błyszczącą i żywszą
Powrót do góry
BEZIMIENNY

PostWysłany: Sob 10 Wrz, 11 14:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

złotkiem do kurczków ?? Shocked nie róbcie druciarni. Kupcie sobie za 12 zł arkusz foli imitującej chrom ( każdej firmie zajmującej się klejeniem reklam to jest dokupienia) i tym wyklejcie. Ja tak mam zrobione i lampy o wiele mocniej swieca i lepiej wygladaja, zwłaszcza jak sie ma białe klosze z tylu.
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Nie 11 Wrz, 11 17:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A po co wzmacniać światła??? wystarczy żeby byly widoczne. Powiem nawet wiecej, jak bym jechał zmeczony noca na trasie za gościem któremu zachciało sie światła powzmacniać to zrobiłbym wszystko żeby mu je potłuc za oślepianie... Jak ktoś jechał kiedyś za baranem co przy mżawce przeciwmgielne zapala to wie o czym mówie... po gałach może walić STOP i tego sie czepiał nie bede
BEZIMIENNY

PostWysłany: Pon 12 Wrz, 11 8:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok> zgodze sie z toba w kwesti przeciwmgialnegoswiatla i slepienia, ale 90 % maluchow tylne swiatla ma daremne i swieca jak swieczki nawet jak sa nowe i czyste. W sloncu prawie ich nie widac dlatego taki zabiek poprawia troche jakosc lamp tylnich. I wcale one nie slepia tylko sa dobrze widoczne.
Sorry za brak polskich znakow ale klawiature mam zrabana Sad
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 12 Wrz, 11 10:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam bialo-czerwone klosze a odblysniki sobie z srebnych na biale pomalowalem i zarowki kierunkow chromowane zalozylem, zeby lepiej wygladalo. Na jakosc swiatla nie narzekam ja ani nikt na przegladzie.
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński