Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Kupić czy nie kupić? Oto jest pytanie.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
wow12911

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 20:51    Temat postu: Kupić czy nie kupić? Oto jest pytanie. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Trafiło mi się do kupna CC 700(w gazie), co prawda bez opłat i przeglądu ale zdrowe blacharsko. Tylko jest jeden mankament, nie ma żadnego biegu prócz wstecznego. Pali jeździ tylko na wstecznym. Powiecie coś na ten temat? Wiem że nie jesteście jasnowidzami ale może coś stwierdzicie. Dziękuję. Kupił bym to gdybym wiedział że to nie będzie skrzynia do wymiany. Sorry za to że nic kompletnie nie napisałem ale ciciałbym wiedzieć jakie macie przypuszczenia do tego problemu.
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skrzynia 99%
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sejek napisał:
skrzynia 99%
Kurdę i tego się obawiałem. Z tego co mówił właściciel to jakaś linka się zerwała czy coś. Ale nie wiem czy mu w to wierzyć. To chyba jednak nie kupię bo zbytnio nie mam warunków do wymiany skrzyni ani jej.Ekhm...
Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kwestia ceny Smile

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 21:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za samochodzik wstępnie powiedział 500zł ale sam od razu podkreślił że można się dogadać. Myślę że gdybym mu trochę pomarudził to do 350-400zł by zszedł. Ale do tego dochodzi OC i przegląd a ja chciałem to kupić z myślą o dojazdach do pracy. A maluch wtedy wylądował by na działce pod folią i czekał na wiosnę ąz się do niego konkretniej zabiorę.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sejek napisał:
skrzynia 99%

raczej mechanizm zmiany biegów łączący skrzynie z lewarkiem
Powrót do góry
lepa (Zduńska Wola - EZD FW09)

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
raczej mechanizm zmiany biegów łączący skrzynie z lewarkiem

też o tym myślałem, bo dziwne, żeby w skrzyni poszły wszystkie biegi na raz Ekhm...
raczej skrzynia dobra, a drążek źle ustawiony/uszkodzony...
ale to tylko przypuszczenia Smile

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapewne wyrobiły się tulejki w mechanizmie lewarka lub jest uszkodzony krzyżak przenoszący ruch poprzecznie

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra co nie co wiem. Ale to co tu podajecie to jest ewentualnie dostępne w sklepach? Bo jak tak to za 1,5tygodnia lecę kaszlem po CC.
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fistach napisał:
bo dziwne, żeby w skrzyni poszły wszystkie biegi na raz Ekhm...

Może katował to cc i padłą skrzynia Twisted Evil
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sejek napisał:
fistach napisał:
bo dziwne, żeby w skrzyni poszły wszystkie biegi na raz Ekhm...

Może katował to cc i padłą skrzynia Twisted Evil
Ale to padły by wszystkie biegi do przodu a do tyłu nie?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 22:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

są gotowe zestawy naprawcze lewarka zmiany biegów

Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 23:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:

a no wlasnie. ale w sumie jak za te pieniadze go bierzesz to skrzynie jakk upisz do niego dobra to i tak sie mysle oplaca Wink
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Pią 30 Gru, 11 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sejek napisał:
arek napisał:

a no wlasnie. ale w sumie jak za te pieniadze go bierzesz to skrzynie jakk upisz do niego dobra to i tak sie mysle oplaca Wink

No niby tak, tylko mi zależy na tym żeby to prawie od razu zaczęło mi służyć to wtedy maluch będzie oczekiwać na remont. Bo maluch ważniejszy. No i muszę też ciąć wydatki na paliwo a to gaz jest.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 31 Gru, 11 0:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakby co mam skrzynie do agenta w przyzwoitym stanie

Powrót do góry
ikarus280 (Łódź)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 31 Gru, 11 0:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A opłaty? też myśl o tym,ja bym poczekał na okazje bo indentyczny jak w twoim opisie ,z opłatami za 350 zł i sprawny chciał mi ojciec na siłe kupić ale na szczęście ktoś kupił go przed nim i dobrze -wolę 126p Very Happy
Powrót do góry
BOLEKlodz (Łódź)

PostWysłany: Pon 02 Sty, 12 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ikarus280, To trzeba było kupić i na allegro pohandlować. Zawsze wpadłby jakiś grosz na remont malca.
co do tematu, to skrzynia z cc jest podobna do maluchowskiej. Kierunek obrotów i sposób wrzucania biegów jest taki sam. W CC skrzynia ustawiona jest w drugą stronę, więc silnik musi chodzić w lewo, a pod lewarkiem jest specjalny mechanizm "odwracający" jego ruch. Jeśli on jest przyczyną, to można go wymienić. Godzinka roboty i po problemie, tylko trzeba trafić dobry na złomie, lub jak arek napisał, użyć zestawu naprawczego. Rozbierałem CC 700, więc trochę sie nauczyłem. Trafiłem na zakatowany egzemplarz, dlatego nie lubię tych aut. Osiągi ma takie jak 126p, a siedzi się wysoko jak w busie (albo Uno)
Właściciel mówił ci że linka się zerwała? Skrzynie na linkach były w 900, a w 700 były na drążek.
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R.
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Wto 03 Sty, 12 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właściciel tak twierdził. Ale niestety już nieaktualne bo ktoś w nocy zajął się samochodzikiem (prawdopodbnie sylwestrową)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński