Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
koszty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
JACEK126p (grodzisk mazowiecki)

PostWysłany: Nie 03 Lut, 08 20:23    Temat postu: koszty Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam jakie sa koszty wrzucenia 903 na swapa, i czy zamach trzeba zmieniac pod seryjna skrzynie, czy pasuje od 903???co do kosztów,chodzi mi o koszty poza silnikiem bo serce już mam ale jeszcze nie bije;)
Powrót do góry
MaRcIN911 (Częstochowa)

PostWysłany: Nie 03 Lut, 08 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odpowiedzi na twoje pytania są na tym forum wystarczy dobrze poszukać a jak będziesz szukał to znajdziesz kolege który zajmuje się swapem
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 03 Lut, 08 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma czegos takiego w sumie jak koszt zrobienia swapa
to zalezy za ile uda Ci sie kupic np flansze ale srednio po 200 zł chodzi
zalezy tez za ile ktos pospawa ci belke lub łape do silnika
- jaka wsadzisz chlodnice bo ceny tez sie wachaja np polonezowska kolo 150 zł
a jesli pytasz o koszt fizycznego wsadzenia tego wszystkiego to tez nie ma jasnej odpowiedzi bo warsztaty nie maja takich uslug w cenniku
Powrót do góry
Vendorowicz (Korzybie & Gdańsk)

PostWysłany: Czw 07 Lut, 08 5:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mniej więcej:
Flansza 200zł
Belka 100zł
Chłodnica 150zł
Węże do chłodnicy 60-150zł
Zbiornik wyrównawczy, cienkie węże, kolanka, opaski itp. 100zł
Dorabiane linki gazu i ssania 50zł
1000 innych pierdół potrzebnych do wrzucenia silnika typu kabelki, śruby, tarcze do cięcia, elektrody do 100zł

Nie liczę robocizny, bo nie wiem ile warsztat weźmie za wrzucenie tego.
Podliczając koszty wychodzi około 800zł.
Nie wliczyłem również tego, że trzeba jeździć po mieście i szukać niektórych rzeczy a paliwo też kosztuje. Proponowałbym na wszelki wypadek doliczyć margines bezpieczeństwa 200zł i powinieneś się w 1000 zamknąć (+ ew. robocizna jeśli nie robisz sam).

Ci, którzy nie robili swapa pewnie się zdziwią tą ceną, a dla tych którzy już to robili za pewne nie będzie ona dużym zaskoczeniem.
Powrót do góry
ziomal (WrOcŁaW)

Member
Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 15 Lut, 08 2:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

linki gazu i ssania nie trzeba przerabiać przy 903 przynajmniej u mnie od ręki podeszły i pasują

PostWysłany: Pią 15 Lut, 08 18:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale masz pewnie silnik z fiata 127. Ja mam z ibizy i tam jest inny gaźnik, inaczej ustawiony i trzeba przerabiać albo zamieniać gaźnik.
Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 16 Lut, 08 16:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na swap trzeba liczy od 3 tys (na gotów)
Pokrywy alu. Abarth, Giannin, bez napisu
Zderzaki chromowane
Zamek tylnej klapy chromowany
Powrót do góry
shirkan (Jasło city)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 27 Lip, 08 1:14    Temat postu: oj Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chciec to znaczy miec ja nieduzo wydalem na swojego .bo gdy go kupilem to byljuz swap ale efektow swapowania nie bylo widac .wiec szybka zmiana wsadzilem serce 127 .szczerze to najwiacej wyjdzie ci kasy przy takich pierdołach .za flansze kolo 150 200 zl powinienes znalejsc chyba ze jestes sprytny i zrobisz sam Very Happy ale powem ci ze masa kosztow wychodzi jak juz próbojesz to dopracowac wszystko .a i wez sobie zrob zamiast zabierakó po 2 przeguby na kolo bo tak sie nie rwą jak zabieraki Razz

PostWysłany: Czw 10 Lut, 11 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to ok. 3 tyś trzeba mieć na początek żeby dać silnik 1.2 16v Cool
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 10 Lut, 11 22:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

patryk95 jaki ODKOP !!! Zobacz datę! 27 Lip 2008 02:14 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 10 Lut, 11 23:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

patryk95 napisał:
to ok. 3 tyś trzeba mieć na początek żeby dać silnik 1.2 16v Cool

Na 16v braknie. W tej cenie możesz założyć 1.1

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 7:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lub 1.2 8V jak się trafi tanio

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 13:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

koszt silnika to 1/4 inwestycji...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 19:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak tak, ale jeszcze żeby znaleźć silnik w dobrej kondycji, to jest dopiero problem, pakuj 1.1 Wink

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński