| Autor |
Wiadomość |
Holen (Zgierz)

|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 15:05 Temat postu: Kość Słoniowa |
|
|
Witam Wszystkich!!!
Jestem nowym użytkownikiem forum oraz tej stronki o malcach, choć z maluszkami związany jestem już od dawna. Pierwszym samochodem którym przemierzałem swoje niezliczone kilometry był właśnie Fiat 126p. Rocznik: 1978 z silnikiem 600cm3. Niestety uległ on wypadkowi i znalazł się nie wiadomo dlaczego na szrocie. Do tej pory żałuję, choć nie była to moja decyzja!!!
Od tej pory nie miałem już żadnego kontaktu z fiacikami, ale sentyment pozostał.
Aż któregoś pięknego dnia, zaglądam na allegro i swoim oczom nie wierzę!!!
Trwa aukcja wspaniałego, wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju Fiata 126p. Oczywistym faktem jest, że zapragnąłem stać się jego posiadaczem. Natychmiast odżyły wspomnienia (ach Maluszek ).
Oczywiście wziąłem udział w aukcji i niestety zostałem przelicytowany przez innego użytkownika allegro.
Strasznie się wkurzyłem i po ok. tygodniu zadzwoniłem do osoby która wystawiła maluszka.
Ucieszyłem się, ponieważ osoba, która wygrała aukcję nie odebrała malucha i nie doszło do sfinalizowania transakcji. Zaproponowałem zakup malucha poza allegro i dzięki temu jestem jego właścicielem.
A teraz najważniejsze dane autka:
Samochód: Fiat 126p
Silnik: 650cm3
Rocznik: 1985r.
Przebieg 56 tys km
Kolor: Kość słoniowa - kod 204
Do zakupu przekonał mnie również poniższy fakt:
Maluszek ten na Europejskim Zlocie Małego Fiata w słowackim mieście Zvolen w roku 2007, w kategorii "Best Original Condition" zdobył pierwszą nagrodę!!!

Ostatnio zmieniony przez Holen dnia Pią 19 Wrz, 08 15:34, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 15:09 Temat postu: |
|
|
maluch krajo? _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAMAEL66 (Inowrocław (kiedyś Finlandia))

|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 15:52 Temat postu: |
|
|
cudny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Holen (Zgierz)

|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 16:07 Temat postu: |
|
|
| Tak, maluszek krajowy, przyjechał do Zgierza z Krakowa. Oczywiście na własnych nogach. I nie autostradą, tylko trasą górkowo-zakrętową przez Skałę, Wolbrom, Lelów, Koniecpol, Częstochowę, Bełchatów i Pabianice. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 16:34 Temat postu: |
|
|
Kozacki KościoSłoń  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzysztofer00 (Łódź)

Pochwał: 13
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 17:10 Temat postu: |
|
|
| na pierwszej fotce jak el |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 17:19 Temat postu: |
|
|
Świetna maszynka, aż żałuję że wczoraj go nei widziałem na oczy  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
Pochwał: 4
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 19:51 Temat postu: |
|
|
W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej, kto był na spocie ten wie:D _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 08 22:53 Temat postu: |
|
|
Super malec.
A tak niekulturalnie zapytam - ile za niego dałeś? _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Misiar90 (Łódź)

|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 6:54 Temat postu: |
|
|
| Miodzio ,jeszcze troche gleby i perfekt. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 8:13 Temat postu: |
|
|
Bardzo ładny Wybitnie pasują mu te żółte halo-halo Troszkę niżej dziada I pochwal się no co masz w środku  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 11:17 Temat postu: |
|
|
| kapsel napisał: | | maluch krajo? |
| Holen napisał: | | Tak, maluszek krajowy |
Bardzo fajny. Strasznie mi sie podoba. Długo stał na allegro swojego czasu i stamtąd go pamiętam... _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:45 Temat postu: |
|
|
Widziałem jeszcze maluszka na allegro i ciekawy byłem czy kiedyś jeszcze "wypłynie" Świetnie by wyglądał nieco niżej  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:55 Temat postu: |
|
|
Cudny malacz. Wart zaprezentowania na forum. Ekstra.
Troszku niżej i będzie bardzo fajnie. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 19:59 Temat postu: |
|
|
liczny!! tylko jakos nie pasuje mu tlumik z duza pucha.... wsadz stara puche... _________________ Budowa trwa;]
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Holen (Zgierz)

|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 08 11:13 Temat postu: |
|
|
Witam ponownie.
Jeśli chodzi o zdjęcia wnętrza to będę musiał je wykonać, ale w środku wygląda jak nowy. Co jest dość dużą dla mnie ciekawostką to fakt, że mój maluszek posiada zagłówki przednich siedzeń. Oczywiście przednie siedzenia i tylna kanapa - "full derma" ale mam stare, w bardzo dobrym stanie pokrowce, które muszę zszyć ponieważ popuszczały na szwach i dopiero je założe. Wykonam zdjęcia i wrzucę.
Zastanawiam się również czy założyć do maluszka jakieś radyjko, waham się ponieważ nie wiem co wybrać, czy założyć jakieś stare SAFARI czy nowoczesne radyjko na MP3 i co z głośnikami, czy wiercić dziury czy może na tylnej szybie postawić takie kolumny 3-drożne, a widziałem ostatnio taki zestaw kolumn do samochodu wolno stojących Pionerra.
Wszystkim dziękuję za słowa uznania dla mojego malca.
Pozdrawiam i mam nadzieję że na następnym spocie w Łodzi stawi się więcej maluszków. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 08 14:12 Temat postu: |
|
|
NO jak
to pewnie beda zaje  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 08 18:25 Temat postu: |
|
|
| Holen napisał: | | Maluszek ten na Europejskim Zlocie Małego Fiata w słowackim mieście Zvolen w roku 2007, w kategorii "Best Original Condition" zdobył pierwszą nagrodę!!! |
i Ty chcesz mu ładować radio z mp3
Jak klasyk to kasyk i tego się trzymaj. Nie wiesz jak - popatrz co robi ze swoim Bilo _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Sro 24 Wrz, 08 13:59 Temat postu: |
|
|
Faktycznie maluch od bila to klasyk że niech mnie drzwi nie ścisną .
Poza tym dobre radio nie jest złe i jakoś nie naruszy orginalności tego auta , byle by nie było krzykliwe .
Pozdrawiam , bardzo ładny maluszek  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 24 Wrz, 08 14:15 Temat postu: |
|
|
| Harnas napisał: | | Jak klasyk to kasyk i tego się trzymaj. Nie wiesz jak - popatrz co robi ze swoim Bilo |
ROZŁOŻYŁEŚ MNIE NA ŁOPATKI MODERATORZE 
MADD i na tym poprzestanmy!! koniec of topu //Kizar _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Sro 24 Wrz, 08 14:19 Temat postu: |
|
|
Najlepiej takie radio z delfinkami i odchylanym panelem...no luuudzie
Jak klasyk to tylko z Unitra...Ale jak ktos uzywa klasyka do jazdy na codzień to swierzbi żeby założyć jakies fajne radyjko głośniczki...Jak ktoś nie dorósł do klasyka,to niech sobie kupil FLa,albo jakiegoś Cweleganta |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 24 Wrz, 08 14:26 Temat postu: |
|
|
Radio to "grajka" NIET. Tylko epokowe, albo w ogóle bo to nie grzech. Malacz w środku wygląda fajnie bez żadnego radia. UNITRA daje się sympatycznie przestroić poza tym, gra miernie - ale w czasie jazdy można posłuchać wiadomości z kraju i ze świata  _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 24 Wrz, 08 17:19 Temat postu: |
|
|
Piszac o malcu Bila mialem na mysli przeprowadzane zmiany w jego aucie. Wszystko trzyma sie epoki w ktorej auto bylo wyprodukowane, tak byc powinno (nigdzie nie napisalem ze Bilo ma klasyka, to tylko tak zabrzmialo ! ). dobre radio to i dobre glosniki powinny byc, a takie zmiany w tak slicznym aucie mi sie nie podobaja. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Holen (Zgierz)

|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 08 8:37 Temat postu: |
|
|
| Harnas napisał: | | Piszac o malcu Bila mialem na mysli przeprowadzane zmiany w jego aucie. Wszystko trzyma sie epoki w ktorej auto bylo wyprodukowane, tak byc powinno (nigdzie nie napisalem ze Bilo ma klasyka, to tylko tak zabrzmialo ! ). dobre radio to i dobre glosniki powinny byc, a takie zmiany w tak slicznym aucie mi sie nie podobaja. |
Obejrzałem maluszka Bila i muszę przyznać że jest bardzo ładny, ma piękny lakier i wygląda ślicznie, ale mi osobiście, takie rzeczy jak wydech z dwoma rurami czy sportowa kierownica się nie podobają. Powiem więcej, one nie są z epoki, tak jak napisałeś.
Wiadomo można założyć radio SAFARI, ale czy to ma sens? Będzie z epoki, zgadza się, ale czy będzie dobrze grało? Czy nie lepiej włożyć jakieś nowoczesne radyjko? Od razu zaznaczam że nie jestem zwolennikiem teorii: "najpierw go słychać, a potem widać". Chciałbym aby coś czysto grało. Nie chce ładować do auta tuby basowej i ogromnych głośników.
Ostatnio zmieniony przez Holen dnia Czw 25 Wrz, 08 9:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 08 8:56 Temat postu: |
|
|
Holen - co do kierownicy u BILO mylisz się. Jest z epoki. Może nawet jest trochę starsza niż 126p. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|