Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Kość Słoniowa
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Holen (Zgierz)

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 15:05    Temat postu: Kość Słoniowa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Wszystkich!!!

Jestem nowym użytkownikiem forum oraz tej stronki o malcach, choć z maluszkami związany jestem już od dawna. Pierwszym samochodem którym przemierzałem swoje niezliczone kilometry był właśnie Fiat 126p. Rocznik: 1978 z silnikiem 600cm3. Niestety uległ on wypadkowi i znalazł się nie wiadomo dlaczego na szrocie. Do tej pory żałuję, choć nie była to moja decyzja!!!

Od tej pory nie miałem już żadnego kontaktu z fiacikami, ale sentyment pozostał.
Aż któregoś pięknego dnia, zaglądam na allegro i swoim oczom nie wierzę!!! Shocked

Trwa aukcja wspaniałego, wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju Fiata 126p. Oczywistym faktem jest, że zapragnąłem stać się jego posiadaczem. Natychmiast odżyły wspomnienia (ach Maluszek Very Happy).

Oczywiście wziąłem udział w aukcji i niestety zostałem przelicytowany przez innego użytkownika allegro.
Strasznie się wkurzyłem Evil or Very Mad i po ok. tygodniu zadzwoniłem do osoby która wystawiła maluszka.

Ucieszyłem się, ponieważ osoba, która wygrała aukcję nie odebrała malucha i nie doszło do sfinalizowania transakcji. Zaproponowałem zakup malucha poza allegro i dzięki temu jestem jego właścicielem.

A teraz najważniejsze dane autka:

Samochód: Fiat 126p
Silnik: 650cm3
Rocznik: 1985r.
Przebieg 56 tys km
Kolor: Kość słoniowa - kod 204

Do zakupu przekonał mnie również poniższy fakt:

Maluszek ten na Europejskim Zlocie Małego Fiata w słowackim mieście Zvolen w roku 2007, w kategorii "Best Original Condition" zdobył pierwszą nagrodę!!!

Ostatnio zmieniony przez Holen dnia Pią 19 Wrz, 08 15:34, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 15:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maluch krajo?

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 15:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cudny Shocked
Powrót do góry
Holen (Zgierz)

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 16:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, maluszek krajowy, przyjechał do Zgierza z Krakowa. Oczywiście na własnych nogach. I nie autostradą, tylko trasą górkowo-zakrętową przez Skałę, Wolbrom, Lelów, Koniecpol, Częstochowę, Bełchatów i Pabianice.
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kozacki KościoSłoń Wink

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 17:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pierwszej fotce jak el
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 17:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Świetna maszynka, aż żałuję że wczoraj go nei widziałem na oczy Mad
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 19:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej, kto był na spocie ten wie:D

Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 19 Wrz, 08 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super malec.

A tak niekulturalnie zapytam - ile za niego dałeś?

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 6:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miodzio ,jeszcze troche gleby i perfekt.
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 8:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny Very Happy Wybitnie pasują mu te żółte halo-halo Razz Troszkę niżej dziada Smile I pochwal się no co masz w środku Wink

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 11:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kapsel napisał:
maluch krajo?

Holen napisał:
Tak, maluszek krajowy

Laughing

Bardzo fajny. Strasznie mi sie podoba. Długo stał na allegro swojego czasu i stamtąd go pamiętam...

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widziałem jeszcze maluszka na allegro i ciekawy byłem czy kiedyś jeszcze "wypłynie" Very Happy Świetnie by wyglądał nieco niżej Razz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cudny malacz. Wart zaprezentowania na forum. Ekstra.

Troszku niżej i będzie bardzo fajnie.

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 20 Wrz, 08 19:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

liczny!! tylko jakos nie pasuje mu tlumik z duza pucha.... wsadz stara puche...

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 08 11:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie.

Jeśli chodzi o zdjęcia wnętrza to będę musiał je wykonać, ale w środku wygląda jak nowy. Co jest dość dużą dla mnie ciekawostką to fakt, że mój maluszek posiada zagłówki przednich siedzeń. Oczywiście przednie siedzenia i tylna kanapa - "full derma" ale mam stare, w bardzo dobrym stanie pokrowce, które muszę zszyć ponieważ popuszczały na szwach i dopiero je założe. Wykonam zdjęcia i wrzucę.

Zastanawiam się również czy założyć do maluszka jakieś radyjko, waham się ponieważ nie wiem co wybrać, czy założyć jakieś stare SAFARI czy nowoczesne radyjko na MP3 i co z głośnikami, czy wiercić dziury czy może na tylnej szybie postawić takie kolumny 3-drożne, a widziałem ostatnio taki zestaw kolumn do samochodu wolno stojących Pionerra.

Wszystkim dziękuję za słowa uznania dla mojego malca.
Pozdrawiam i mam nadzieję że na następnym spocie w Łodzi stawi się więcej maluszków.
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 08 14:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NO jak
Holen napisał:
Pionerra

to pewnie beda zaje Laughing
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 08 18:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Holen napisał:
Maluszek ten na Europejskim Zlocie Małego Fiata w słowackim mieście Zvolen w roku 2007, w kategorii "Best Original Condition" zdobył pierwszą nagrodę!!!

i Ty chcesz mu ładować radio z mp3 Crazy
Jak klasyk to kasyk i tego się trzymaj. Nie wiesz jak - popatrz co robi ze swoim Bilo

Pochwał: 9

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 13:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Faktycznie maluch od bila to klasyk że niech mnie drzwi nie ścisną .
Poza tym dobre radio nie jest złe i jakoś nie naruszy orginalności tego auta , byle by nie było krzykliwe .
Pozdrawiam , bardzo ładny maluszek Smile
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 14:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Harnas napisał:
Jak klasyk to kasyk i tego się trzymaj. Nie wiesz jak - popatrz co robi ze swoim Bilo

ROZŁOŻYŁEŚ MNIE NA ŁOPATKI MODERATORZE Laughing

MADD i na tym poprzestanmy!! koniec of topu //Kizar

Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 14:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej takie radio z delfinkami i odchylanym panelem...no luuudzie Rolling Eyes
Jak klasyk to tylko z Unitra...Ale jak ktos uzywa klasyka do jazdy na codzień to swierzbi żeby założyć jakies fajne radyjko głośniczki...Jak ktoś nie dorósł do klasyka,to niech sobie kupil FLa,albo jakiegoś Cweleganta
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 14:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Radio to "grajka" NIET. Tylko epokowe, albo w ogóle bo to nie grzech. Malacz w środku wygląda fajnie bez żadnego radia. UNITRA daje się sympatycznie przestroić poza tym, gra miernie - ale w czasie jazdy można posłuchać wiadomości z kraju i ze świata Mr. Green

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 17:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piszac o malcu Bila mialem na mysli przeprowadzane zmiany w jego aucie. Wszystko trzyma sie epoki w ktorej auto bylo wyprodukowane, tak byc powinno (nigdzie nie napisalem ze Bilo ma klasyka, to tylko tak zabrzmialo ! ). dobre radio to i dobre glosniki powinny byc, a takie zmiany w tak slicznym aucie mi sie nie podobaja.

PostWysłany: Czw 25 Wrz, 08 8:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Harnas napisał:
Piszac o malcu Bila mialem na mysli przeprowadzane zmiany w jego aucie. Wszystko trzyma sie epoki w ktorej auto bylo wyprodukowane, tak byc powinno (nigdzie nie napisalem ze Bilo ma klasyka, to tylko tak zabrzmialo ! ). dobre radio to i dobre glosniki powinny byc, a takie zmiany w tak slicznym aucie mi sie nie podobaja.

Obejrzałem maluszka Bila i muszę przyznać że jest bardzo ładny, ma piękny lakier i wygląda ślicznie, ale mi osobiście, takie rzeczy jak wydech z dwoma rurami czy sportowa kierownica się nie podobają. Powiem więcej, one nie są z epoki, tak jak napisałeś.

Wiadomo można założyć radio SAFARI, ale czy to ma sens? Będzie z epoki, zgadza się, ale czy będzie dobrze grało? Czy nie lepiej włożyć jakieś nowoczesne radyjko? Od razu zaznaczam że nie jestem zwolennikiem teorii: "najpierw go słychać, a potem widać". Chciałbym aby coś czysto grało. Nie chce ładować do auta tuby basowej i ogromnych głośników.

Ostatnio zmieniony przez Holen dnia Czw 25 Wrz, 08 9:34, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 25 Wrz, 08 8:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Holen - co do kierownicy u BILO mylisz się. Jest z epoki. Może nawet jest trochę starsza niż 126p.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński