Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Korbki z poldka w malcu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Sro 25 Mar, 09 21:32    Temat postu: Korbki z poldka w malcu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wybaczcie moją nie wiedzę, ale nie chce inwestować w ciemno... czy chromowane ramiona z poldolota będą pasować na maluchowy mechanizm opuszczania szyby?? i czy da radę wymienić same języczki od otwierania drzwi ( te wewnętrzne ) czy trzeba wymieniać cały mechanizm??
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 25 Mar, 09 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

korbki pasują
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 25 Mar, 09 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

korbki jak najbardziej pasują... sam mam takie, a co do "języczków" to myślę, że powinno się je dać podmienić ale nie lepiej założyć je w całości z tym mocowaniem do drzwi?
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Sro 25 Mar, 09 21:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za info, a z tymi języczkami tak napisałem bo nie wiedziałem czy całe z tym mocowaniem wejdą... aha i mam pytanko poza konkursem...czy dało by rade wmontować "pająka" od kierunków z poldka, w miejsce maluchowego?? Poldkowy bardziej mi się podoba, a wyglądają na podobne...
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sro 25 Mar, 09 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzebaby przerabiać instalację albo pająk to tego nie od wszystkich bedą pasowały na kolumnę a do tego ramiona sa dłuzsze niż w maluchu i z włączaniem dźwigni moze być wałek wiec nei bawiłbym sie w to.
Powrót do góry
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Czw 26 Mar, 09 7:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A gdyby był pająk z ST? Może liczba przeróbek zmaleje do przerobienia instalacji?? A może czegoś nie wiem i da się podmienić same ramiona?? Sorki że tak kręcę ale ten pająk z EL jest naprawdę paskudny...
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Czw 26 Mar, 09 10:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jest róznica bo były trzy ze starymi ramionami.
Jeden najstarszy razem z włącznikiem wszystkich świateł.
Drugi działający jak w FL tylko z dwiema kostkami.
A trzeci z trzema kostkami jak do FL'a/EL'a. <-- taki powinien pasować.
Powrót do góry
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Czw 26 Mar, 09 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra czyli krótko i na temat...co mam powiedzieć biednemu laikowi na szrocie?? Chłopina zgłupieje jak mu zacznę prawić morały co ja tam potrzebuje Smile
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Czw 26 Mar, 09 23:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma chuja, szukasz sam.
Powrót do góry
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Czw 09 Kwi, 09 11:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sorki że tu piszę ale nie będę śmiecił na forum...Niedawno nabyłem to

Jak to bywa nie powstrzymałem się i przymierzyłem na malcu

Z tą szpachlą to wygląda jak gówno w lesie, ale mniejsza...problem polega na tym że ten znaczek jest od fiata 850 i trochę odstaje ( ma płaskie krawędzie, a profil przedniego pasa każdy zna ) owocem tego jest to iż rysuje po nim za każdym otwarciem maski...i tu prośba do was, powiedzcie czy lepiej montować go niżej czy profilować krawędzie pilnikiem? a może ktoś będzie miał lepszy pomysł

Pochwał: 9

PostWysłany: Czw 09 Kwi, 09 13:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie zakładać go w ogóle.. Rolling Eyes
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 09 Kwi, 09 15:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zamiast tym znaczkiem zajmij sie szpachla. Takie jest moje zdanie. On tu nie pasuje obecnie pomimo ze jest ciekawy.

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
PrzeMan (Łódź)

PostWysłany: Czw 09 Kwi, 09 18:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chwilkę...gdzie ja tu napisałem że ten znaczek jest już zamontowany?? To jest jedna z kilku rzeczy które będą dopiero po blacharce montowane. A co do sugestii o robieniu z tego eksponatu muzealnego, to nie kupiłem go po to żeby ładnie wisiał na ścianie Smile
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński