Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Konsole, NextGeny :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pon 01 Gru, 08 23:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z innej beczki, czy ktoś tu ma PS3 lub X360 ?
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 10:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ozzy sprzedawal na forum x360 ale chetnych nie bylo.

Pochwał: 7

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 11:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no fakt, ale m.a.x.x. nie powiedział czy szuka kogoś kto sprzedaje czy raczej po prostu kogoś kto ma bo chce zadać jakieś pytanie Mr. Green

Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 11:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak sprzedajesz, to chyba mozesz tez odpowiedziec na pare pytan odnosnie sprzetu Mr. Green Mr. Green

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 13:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Z innej beczki, czy ktoś tu ma PS3 lub X360 ?

mam xboxa 360 Wink
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam PS3 (brat przywiózł z Dublina, wer. 80GB) i X360 (kupiony w MM za 750zł na raty, wer. 80GB).

Ponieważ na obu konsolach rozbudowany jest system przyjaciół (szczególnie na X360) więc pomyślałem że poszukam znajomych wśród znajomych.

Mam Halo3, Forza Motorposrt 2, Gran Turismo 5: Prolog, Motorstorm.

Jak ktoś ma pytania odnośnie konsol - zapraszam (może zrobi się z tego osobny temat).

PSN: maxx_preston
X360 Gamertag: Maxx Preston
Powrót do góry
kapsel

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 18:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Mam PS3 (brat przywiózł z Dublina, wer. 80GB) i X360 (kupiony w MM za 750zł na raty, wer. 80GB).

Ponieważ na obu konsolach rozbudowany jest system przyjaciół (szczególnie na X360) więc pomyślałem że poszukam znajomych wśród znajomych.

Mam Halo3, Forza Motorposrt 2, Gran Turismo 5: Prolog, Motorstorm.

Jak ktoś ma pytania odnośnie konsol - zapraszam (może zrobi się z tego osobny temat).

PSN: maxx_preston
X360 Gamertag: Maxx Preston

Ja mam 60GB.

Ja mam 60GB. Jak to jest w ogóle z graniem przez internet, bo jeszcze nie miałem przyjemności? Wink
Jak wrażenia z GT5? Lepsze niż Forza?

Mam Forze 2, Halo3, Battlefield Bad Company, PES 09, GOW2, Red Alert 3, GTA IV i jeszcze zapewne o czymś zapomniałem Wink
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 02 Gru, 08 23:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jutro się rozpiszę się nt. Forza vs. Gran Turismo

Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 03 Gru, 08 16:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Również posiadam xboxa 360. Gamertag = Aron90
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Sob 27 Gru, 08 17:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to na pewno musimy urządzić mały wyścig klasyków w Forza 2

Forza Motorsport 2 to inaczej F2 lub FM2
Gran Turismo 5 Prolog Spec III to inaczej GT5P, GT5 lub GT

Odnośnie Gran Turismo 5 Prolog, Spec III

Grafika:
Nie ma co, GT jest dużo ładniejsze od Forza2, śmiga w wyższej rozdzielczości 1080p, ma ładniejsze modele samochodów, lepsze refleksy, na torze może być na raz 16 samochodów, do tego tekstura asfaltu jest zawsze filtrowana anizotropowo, czyli widać grudki asfaltu nawet na parę metów przed autem a w FM2 asfalt, jest rozmyty.
Efekty podczas wyjerzdzania z tunelów, brak ostrości – wszystko wygląda bardzo naturalnie. Jedno looknieęcie i widać różnicę na korzyść GT.
Samochody nie brudzą się podczas wyścigu (tak jak w FM2) i nie ma śladów opon ale to szczegół.

Samochody:
GT zawsze mało dużo samochodów ale nie było perełek. W GT5 jest pierwszą grą z serii w której możemy wybrać sobie Ferrari (np. 308, 430, 599, F40, California), ale akurat pod tym względem Forza jest lepsza bo są tam wszystkie ważniejsze konstrukcje które kiedykolwiek wymyślono i GT może „Se” tylko pomarzyć o takich licencjach*

Dzwięki:
W GT jest słabo, w FM2 jest lepiej ale też taki sobie, najlepiej illustruje to filmik (pochodzi on z poprzednich cześci obu gier ale w tych nowych jest to samo):
[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=cSGMtz-dTuM[/youtube]

Gameplay:
Obie gry starają się być wiernymi symulacjami. O ile GT4 było wg. mnie klapą (wszystkie auta były podsterowne, nawet Corvette V8 bez ESP ze szperą), to w GT5 jest już dużo lepiej.
Subiektywnie wg. mnie trudniej jeździ się w GT, gra po prostu nie wybacza hamowania w zakręcie. Albo masz odpowiednią prędkość i przejedziesz zakręt optymalnie, albo za dużą:
– jak przyhamujesz wylecisz z zakrętu
- jak nie przyhamujesz, patrz wyżej
W FM2 można jeszcze dohamować i nic się nie stanie.

Druga sprawa to samo zakręcanie. Wydaje mi się że w GT5 dla każdego zakrętu i prędkości istnieje optymalne skręcenie kół i jeśli skręcisz mocniej auto Ci wyjedzie (i pewnie tak jest naprawdę, jak za mocno skręcisz koła, uślizgną się i promień skrętu się zwiększy). W FM2 wydaje mi się że nie ma to znaczenia (może tak gra została zaprojektowana ponieważ można na niej grać tylko na padzie** (o czym za chwile) gdzie trudno jest lekko skręcać, nawet analogowym padem).

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=6UMyBQAWVAk[/youtube]
Na filmie tego tak nie widać ale w 42 calach Gran Turismo jest po prostu lepsze, ostrzejsze.

Reszta różnic:
-w FM2 nie ma trybu rozgrywki w którym driftujesz a gra to ocenia (w GT jest)
-w GT5 nei ma obecnie zniszczeń (możesz się rozbijać i nic Ci się nie dzieje), w FM2 jest obsługa niszczeń wizualnych i takich które wpływają na osiągi
-w FM2 możesz sobie zrobić zdjęcie (patrz wyżej Testarossa), w GT5 nie***
-w FM2 jest moduł do tunningu, ospojelorowania (które wpływa na osiągi), zmiany kolorów lakieru, dodawania naklejek a każdy gracz z którym grasz widzi twoje auto, w GT5 do tej pory nie można nawet zmienić koloru auta które masz (i nigdy nie można było w poprzednich wersjach), można było tylko zmieniać felgi.
-w GT jest widok z kabiny i wygląda nieziemsko!!!

*-auta które można sprawdzić na torze:
Ferrari F40, F50, Testarossa , F355, F430, Enzo, 288 GTO
Porsche 911 Turbo, GT3, 959
Lamborghini Diablo, Countach, Murciélago, Galardo
Koenigsegg
Jaguar XJ220
Lotus Esprit V8
1970 Ford Mustang Boss 429
1969 Chevrolet Camaro SS
1967 Chevrolet Corvette Stingray 427 L-88

**-FM2 obsługuje w tej chwili tylko 1 kierownicę - Microsoftu, więc mając nawet Driving Force Pro firmy Logitech, lub nawet G25 (za ponad 700zł!!!) nie pograsz sobie, musisz kupić badziew od Microsoftu na licencji, kierownicę dla przeciętnego gracza do przeciętnej gry (zapomnij o symulacji). Gran Turismo obsługuje wszystko!

***-Oceniamy płatną wersję demo, finalne Gran Truismo ma mieć obsługę zdjęć i zniszczeń (do dema wychodzą uaktualnienia które zwiększają jego funkcjonalność).

Scorpoin grał u mnie w obie gry, jadąc tym samym autem – Corvette. Niech się też wypowie.

PS.
Jeszcze jedna sprawa FM2 miała premierę 29 maja 2007, Gran Turismo to jeszcze demo, oficjalnie gra ma wyjść w 2009, nie ma pełnej wersji więc porównanie jest nie fair. Czekam na Forze 3!

PS2.
Forza nie czyta się "foża" tylko "r" i "z" osobno, czyli For-za.
Powrót do góry
kapsel

PostWysłany: Sob 27 Gru, 08 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Forza nie czyta się "foża" tylko "r" i "z" osobno, czyli For-za.

Rotfl

trochę do dupy, że w GT5 auta się nie rozwalają i nie można tuningować.

co nie zmienia faktu, że na pewno się w nią zaopatrzę Cool
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 02 Cze, 09 23:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do jesieni mają dorobić zniszczenia w GT5...
--
Trochę odgrzewane ale jest pierwszy klip z Forza 3 na XBoxa 360, i nie ustępuje dużo od GT5
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-forza-motorsport/50144
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński