Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Kobiety za kierownicą.
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 18:31    Temat postu: Kobiety za kierownicą. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Temat założony co by Herr Harnaś nie krzyczał, że OT robimy.

Franiu126p napisał:
Ja słowo objeżdżam rozumiem w ten sposób, że jeżdżą zgodnie z przepisami, ścigają się, uczą jeździć innych i generalnie jestem w stanie się założyć, że z przepisów ruchu drogowego zagięły by Ciebie.

wk***ia mnie takie pi***olenie o szopenie, że baby za kierownicą to zuoo - Miałem 3 wypadki samochodowe, jeden z nich "spowodowany" przez kobietę (mimo iż wina była po mojej stronie)
. Skoro miałem wypadki w których potrącił mnie mężczyzna to... niech mi ktoś powie że faceci umieją jeździć...

Na ogół jest tak, że jak już mężczyzna powoduje wypadek, to przez przecenienie swoich (lub samochodu) możliwości. Gdy zaś sprawcą jest kobieta, to jest to najczęściej wynikiem albo nieznajomości lub błędnego interpretowania przepisów, lub zajmowaniem się tysiącem innych spraw podczas prowadzenia samochodu.

Cytat:
jeden z nich "spowodowany" przez kobietę (mimo iż wina była po mojej stronie)

Jak dla mnie jedno zdanie wyklucza drugie - albo Twoja wina albo jej.

Franiu126p napisał:
Ja słowo objeżdżam rozumiem w ten sposób, że jeżdżą zgodnie z przepisami, ścigają się, uczą jeździć innych i generalnie jestem w stanie się założyć, że z przepisów ruchu drogowego zagięły by Ciebie.

Chciałbym zobaczyć taki wyjątek, którego jest może jakiś 1 może 2% ze wszystkich jeżdżących kobiet...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 19:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem kobiety maja za duzo spraw na głowie podczas prowadzenia samochodu..albo jezdzą mozolnie Rolling Eyes
Ostatnio jak prowadziłem malca na osiedle do mechanika to jechała przedemna kobietka Toyot'a Yaris i skrecała w lewo a ja w prawo i droga była pusta tak ze mozna na niej tanczyc bo niezbyt czesto tam samochody jezdza a ona zatrzymała sie na sodku w dodatku nie wzdłuz lini srodka jezdni tylko tak jakos po skosie,pusciła kierunkowskaz i czekała bóg wie za czym...dopiero po chwili namysłu skreciła i umozliwiła mi dalsza jazde..... Rolling Eyes Rolling Eyes
No i co o tym myslicie??

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 19:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej jakby jakas panna sie tu wypowiedziala Rolling Eyes

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurva. Niewiem jak u Was, ale u mnie jest motyw - umalowana pisda z komórką przy uchu wyjeżdza Ci z poporzadkowanej przed mordę, zwykle te debilstwo porusza się dużymi SUVami. Dziennie przynajmniej jedna taka sytuacja, zajezdzanie pasa itp... Druga grupa to idiotki w tico, matizach i temu podobnch - sytacja wrecz odwrotna - stoisz za taka i czekasz az wlaczy sie do ruchu....... i czekasz..... czekasz.... i czekasz. Qrwa.
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może po prostu my mężczyźni jesteśmy stworzeni do kręcenia kółkiem, a kobiety hmmm... mogą być ozdobą naszych samochodów.
a tak serio, to ja nie uważam tak że WSZYSTKIE kobiety tak mają jak napisał sigo znam kilka którę jeżdżą nieźle bo uwaga to jest to kluczowe słowo NIE BOJĄ się prowadzić. Głównie kobiety które stwarzają problemy na drodze to "wizażystki" i te co się boją... reszta czyli niewielki procent albo jeździ dobrze albo niema prawką Mr. Green
hehe i jak tu nie wierzyć w stereotypy Mr. Green

Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 20:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sigo napisał:
umalowana pisda z komórką przy uchu wyjeżdza Ci z poporzadkowanej przed mordę, zwykle te debilstwo porusza się dużymi SUVami

Czasem kobiety nawet jak nie jadą to wkurzają:

Mam prawie co dzień problem właśnie z taką panią ze sklepu na parterze, która to jeździ może nie SUVem, ale Renault Scenic to też już niemałe auto i regularnie blokuje mi wyjazd z bramy przejazdowej kamienicy. Za każdym razem robi problem z tego, że blokuje wjazd tłumacząc się głupio, że parking przed sklepem jest jej. Parking owszem, ale nie dojazd do budynku. Ostatnio jej mąż (tak, facet, ale ten akurat jest wyjątkiem, bo warty tyle samo co ona) powiedział nawet, że nie przestawi a jak chcę to mam straż miejską wzywać... A jak mu dosadnie wytłumaczyłem gdzie jego parking a gdzie przejazd, to powiedział że mi "przy.pie.rdo.li" (co by nikt nie miał z cenzorem problemu), ale jakoś bał się podejść bliżej... Z kolei jak ja postawię nawet na 5 minut samochód na tamtym parkingu, to złośliwcy wsadzają kartki za wycieraczki, że parking prywatny...

Ale najlepiej mogę się pośmiać, jak siedzę w szkole i patrzę na parking dla nauczycieli i widzę, jak yntelygentne nauczycielki próbują parkować, albo z parkingu wyjeżdżać... Bym miał kamerę, to bym dobrą komedię na youtuba nakręcił...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak to skołuj jakiegos fona z aparatem chociaz chetnie bysmy sie posmiali Mr. Green

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 21:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prawda jest taka że większość kobiet prowdzących auta jeździ mniej zdolniej od "Nas", ale niektórym "Driver-kom" to nawet do pięt co poniektórzy nie dorastają.

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 23:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja dolacze rowniez do dyskusji na temat.. kobiet za kolkiem.. jakis czas temu przez taka BABE mialem kolizje.. jak zas sie okazalo tez niestety z mojej winy.. czlapala sie po miescie z 30-40km/h,3 auta za nia.. no to ja migacz,w pedal i wyprzedzam(na pasach),a ona nagle kierunek w lewo i... skasowalem jej caly bok w Fabii.. SUKA zadzwonila po policje.. i co.. wina moja bo wyprzedzalem na pasach(lacznie 15pkt.karnych+900zl),potem gliniarz sam mi powiedzial ze gdyby nie pasy.. ona by byla winna..ale coz.. tylko zadalem pytanie jej,po co jej lusterko zewnetrze?? bo gdyby spojrzala to bylo by po problemie.. ona uparcie wmawiala ze patrzala w lewe lusterko!! coz.. zycie.. a Dzis pewna kobieta przedemna daje kierunek w prawo,no to ja juz ja mialem wyprzedzac(mijac),a ona sobie w lewo skrecila jak by nigdy nic..!! szok,co te KOBIETY wyprawiaja Crazy

PostWysłany: Nie 01 Lut, 09 23:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Eee niedawno był lepszy motyw- jakaś pani zatrzymała sie na pasie blokując go i włączyła awaryjne, po pewnej chwili zrobił sie tam niezły korek, akurat policja była w pobliżu i gdy funkcjonariusz podszedł do babki to okazało się że rozmawia przez komórke i dlatego włączyła awaryjki bo miała ważny telefon nie zwracając uwagi, że tamuje ruch Rolling Eyes

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 0:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bronek napisał:
okazało się że rozmawia przez komórke

Idę o każde pieniądze, że będąc babą zrobił byś tak samo Laughing Laughing Laughing Laughing

Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 0:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

faceci to takie same ćwoki, mi wymusil pierwszenstwa i mialem dzwona "bo auto czarne i mial zacmienie" (auto ojca). No a moja byla wpierdzileila w tyl gosciowi i wepchnela go na tramwaj bo przewijala kasete w radiu...wiec nie ma co uogolniac. Sa ludzie i taborety.

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 0:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do rozmawiania przez komórkę to koleżka dzisiaj jak robiłem w pizzeri to koleś lekko podchielony chyba z półtora godziny nawijał Laughing za duży abonament ma chyba...

a mnie dziś wku.rwi.ła baba w zasranym fordzie ka, jechała tym swoim złomem ze 40 km/h, źle zjechała z ronda a potem jeszcze zajechała mi droge bo w ostatniej chwili dała kierunek i wbiła się na mój pas... ech... ale mam szczęście że moja mama jest "ogarnięta" i "rozgarnięta" za kółkiem Wink z czystym sercem ją chwale Smile żadnej stłuczki itp. od hmm jakiś 20 lat Smile

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 0:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
Temat założony co by Herr Harnaś nie krzyczał, że OT robimy

Natürliche Entbindung ist gut für das Terytorium Laughing

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 1:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aron napisał:
ale mam szczęście że moja mama jest "ogarnięta" i "rozgarnięta" za kółkiem Wink z czystym sercem ją chwale Smile żadnej stłuczki itp. od hmm jakiś 20 lat Smile

Znam taką jedną panią, co przez 33 lata jeździła samochodami i nigdy nie dostała żadnego mandatu, ale jak raz jechałem z nią tą jej Fabią, to uwierzcie mi jeździ tak, że gdyby miała malucha, to zabieraki wymieniałaby raz w tygodniu. Razz

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 1:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Temat jak widzę idealny do wyżalania się. Prawda jest taka, że reguły nie ma. Trochę tych kilometrów robię na miesiąc i sporo się napatrzę. Jest wiele babek które zrobią połowę tego forum jak chcą. POdobnie znajdzie się sporo kierowców co potrafią jeździć. Ale jest gro osób obojga płci co aż strach ... Flegmatyczne i zastraszone babki i faceci, karki i szczyle ze zbyt wielkimi aspiracjami rajdowca, melomani co katują swoje melodie tak, że nie słyszą stojącej za nimi karetki na sygnale, albo co gorsza niedowidzące i niedosłyszące dziady bez refleksu. Reasumując, nie ma reguły. Jeśli ktoś do tego dąży to jeszcze za mało widział. Crazy

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 2:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wybacz mi Kaszlaku - Bublewiczu, że ośmieliłem się zbesztać Twe doskonałe umiejętności kierowcy, oraz (jak śmiałem!) wyraziłem opinię, że jeden h*j czy prowadzi kobieta, czy mężczyzna.

Co do mojego wypadku - rozmawiajac przez telefon wyszedłem pod koła zza dostawczaka (oszczędź sobie twierdzenia, że powinna zostać zastosowana zasada ograniczonego zaufania). Pani na mnie najechała, obyło się bez większych obrażeń po jednej i 2giej stronie.

W sumie to chciałem odpowiedzieć też na kilka innych twierdzeń, ale oszczędzę sobie - przynajmniej dzisiaj Laughing

Bez odbioru
Powrót do góry
Bronek (FSM)

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 2:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bobi napisał:
Bronek napisał:
okazało się że rozmawia przez komórke

Idę o każde pieniądze, że będąc babą zrobił byś tak samo Laughing Laughing Laughing Laughing

a ty pewnie zjechałbyś najpierw na pobocze co nie?
Spoko możemy sie założyć

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 4:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
że ośmieliłem się zbesztać Twe doskonałe umiejętności kierowcy

NIGDZIE nie napisałem, że uważam się za mistrza kierownicy.

Franiu126p napisał:
(jak śmiałem!) wyraziłem opinię, że jeden h*j czy prowadzi kobieta, czy mężczyzna.

Franiu126p napisał:
wk***ia mnie takie pi***olenie o szopenie

Dla Ciebie moja opinia to pierdolenie o szopenie, a dla mnie Twoja więc tu się nie dogadamy niestety. Wink

Franiu126p napisał:
Co do mojego wypadku - rozmawiajac przez telefon wyszedłem pod koła zza dostawczaka (oszczędź sobie twierdzenia, że powinna zostać zastosowana zasada ograniczonego zaufania). Pani na mnie najechała, obyło się bez większych obrażeń po jednej i 2giej stronie.

Komentarz mogłeś sobie darować. Byłem po prostu ciekaw czyja faktycznie była wina, bo z wcześniejszej wypowiedzi nie można było tego wywnioskować.

Coś Ty taki nerwowy?? Smile

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 7:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
Znam taką jedną panią, co przez 33 lata jeździła samochodami i nigdy nie dostała żadnego mandatu, ale jak raz jechałem z nią tą jej Fabią, to uwierzcie mi jeździ tak, że gdyby miała malucha, to zabieraki wymieniałaby raz w tygodniu. Razz

Skąd ja znam ten styl jazdy (najpierw gaz a później strzał ze sprzęgła i tak na każdym biegu) Devil . Ale tak robią nie tylko kobiety. Jeden koleś żalił się że jeszcze nie udało mu się w swoim samochodzie (niestety nie pamiętam jakim) zetrzeć normalnie sprzęgła zawsze najpierw szły sie jebać inne rzeczy (sprężyny na tarczy sprzęgła, docisk itp.) a nigdy same okładziny na tarczy.

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrek87 napisał:
Skąd ja znam ten styl jazdy (najpierw gaz a później strzał ze sprzęgła i tak na każdym biegu) Devil .

Tak robią najczęściej ludzie (i kobiety i mężczyźni i zaznaczam najczęściej, co by mi nikt się nie rzucił z objeżdżającymi wyjątkami, bo takie istnieją pewnie), którzy nie mają zielonego pojęcia, co się dzieje pod maską samochodu.

Najbardziej rozbroił mnie kiedyś tekst mojej kuzynki. Stała na parkingu swoim CC 700, było nieco pod górkę. Uruchomiła samochód, wrzuciła 1, spuściła ręczny i przy próbie ruszenia samochód zgasł. Kiedy zabrała się ro ponownego uruchomienia samochód zaczął się toczyć i zatrzymał się na aucie stojącym z tyłu. Na szczęście nie było śladów otarć, więc można było odjechać. No to pedał gazu w podłogę i jakoś wymęczyła ten wyjazd. No i to wytłumaczenie - bo auto ma cytuję: "zepsute sprzęgło i trzeba mu dać więcej gazu żeby chciał ruszać", a jak jej później próbowałem wytłumaczyć w czym jest problem, to powiedziała że mam przestać pierdolić, bo ona sama lepiej zna swoje auto, bo jeździ nim codziennie i wie najlepiej jak je obsługiwać... Wink

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 12:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
a jak jej później próbowałem wytłumaczyć w czym jest problem, to powiedziała że mam przestać pierdolić, bo ona sama lepiej zna swoje auto, bo jeździ nim codziennie i wie najlepiej jak je obsługiwać...

Miałem podobnie Devil

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pon 02 Lut, 09 15:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
Coś Ty taki nerwowy?? Smile

Jakoś tak mam ostatnimi czasy.
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Wto 03 Lut, 09 0:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://pl.youtube.com/watch?v=ygtBxhFc24A jako płęta tematu
Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

PostWysłany: Wto 03 Lut, 09 7:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niezły filmik (najlepsze jak ten gość sie wku.rzył i sam zaparkował Rotfl )
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński