| Autor |
Wiadomość |
Artur_r0 (Bielsko-Biała)
![]()
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 14:26 Temat postu: Klątwa :) |
|
|
Witam,
Już od jakiegoś czasu odwiedzam to forum dlatego postanowiłem przedstawić moją Klątwę.
Malucha odkupiłem od ciotki pół roku temu. Stan wizualny jest bardzo dobry gdyż 2 lata temu oddała go do blacharza i lakiernika. Do dnia dzisiejszego jest w fajnym stanie. Gorzej z mechaniką. Sprzęgło musiałem wymieniać na starcie, aparat zapłonowy oraz termostat. Od początku miał parę awarii stąd wzięło się imię mojego pojazdu.
Oprócz blacharza i lakiernika auto odwiedziło "chałpniczego przyciemniacza szyb" za kadencji mojej cioci. Etekty jego pracy są dość mizerne - folia zaczyna schodzić i łuszczyć się.
Teraz może fotki:
Co do planów na przyszłość. Przede wszystkim doprowadzenie go do właściwego stanu mechanicznego. Na początek mam do roboty zawieszenie z przodu. Przy okazji zrobię glebę.
Myślę o wrzuceniu zderzaków Cromodora polakierowanych na czarno. Wymiana lusterek. No i przede wszystki zrobienie czegoś z tą folią przyciemniającą.
Czekam na Wasze opinie i rady.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez Artur_r0 dnia Pon 15 Wrz, 08 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 14:49 Temat postu: |
|
|
ładny zadbany FL... przypomina mi mojego maluszka sprzed kilku lat... najważniejsze, że ma budę zdrową, sprawy mechaniczne to już "pikuś"... (który to rocznik 93?) Co do foli z szyb to możesz ją łatwo ściągnąć... miska z gorącą wodą + gąbka potrafią zdziałać cuda [musisz tak jak by odgrzać tą folię i potem pomału ją odrywać] Powodzenia w pracach  _________________ Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE
Green i Bordo
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 15:29 Temat postu: |
|
|
zadbany bardzo zadbany spotkac tak zadbanego malucha to rzadkosc w tych czasach
powodzenia przy pracach |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 18:20 Temat postu: |
|
|
Lakierek miodzio!!!!! Widze inter Groclin w środku zagościł
jakby tak zdjąć te plastyki na progach i jakąś felge to będzie jeszcze lepiej
pozdro i powodzenia w pracach ;] _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur_r0 (Bielsko-Biała)
![]()
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 21:18 Temat postu: |
|
|
| Ozzy napisał: | jakby tak zdjąć te plastyki na progach i jakąś felge to będzie jeszcze lepiej |
Na progach nie ma plastików. Zresztą jak widać na zdjęciach już pojawiają się lekkie ślady rdzy. Jutro się nimi zajmę a także poczynię kroki do konserwacji podwozia.
Co do felg to jeszcze poczekam. Piorytet to gleba i od niej zaczynam zmiany w Klątwie.
| Wolf88 napisał: | | (który to rocznik 93?) |
92
Mam jednak pytanie:
Czy próbować wrzucać wąskie (chromowane) zderzaki polakierowane na czarno? Czy wiocha będzie? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 21:33 Temat postu: |
|
|
chodziło mi o te plastyky nad progami po bokach.
moim zdaniem zderzaki to twoja własna koncepcja, jak ja chromy pomalowałem na czarny mat, to mnie prawie zjedli, ale mi się podobają, ale do czerwonego chromy też pasują ;] (moje ksromne zdanie) _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur_r0 (Bielsko-Biała)
![]()
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 21:42 Temat postu: |
|
|
| Ozzy napisał: | | ziło mi o te plastyky nad progami po bokach. |
CHyba że tak. Przydałoby się je usunąć ale to w dalszej przyszłości. To się wiąże z usuwaniem dziur po listwach a co za tym idzie z lakierowaniem.
| Ozzy napisał: | | moim zdaniem zderzaki to twoja własna koncepcja, jak ja chromy pomalowałem na czarny mat, to mnie prawie zjedli, ale mi się podobają, ale do czerwonego chromy też pasują ;] |
U Ciebie bardzo fajnie prezentują się te "chromy czarny mat" tylko musisz usunąć czyt wygładzić wszystkie nierówności i dziury po starych zderzakach.
Ja narazie nie usuwam listew bocznych i zastanawiam się czy wąski zderzak będzie pasował.  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 22:03 Temat postu: |
|
|
wiesz powoli do przodu, będzie kasa to oddam go żeby mi lakiernik te dziury zaspawał i polakierował
fajnie że ci się podobają, chciałem mieć na początku chromy, ale ładne chromy to duży wydatek ja swoje kupiłem za 50zł lakierowanie i lakier wyniosło mnie 115zl to chyba niedużo ? _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 22:21 Temat postu: |
|
|
No no.... niczego sobie..... Powodzenia przy pracach  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szym_cios
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Pon 28 Lip, 08 9:20 Temat postu: |
|
|
O widze że jeteś z moich okolic
Fajny maluszek.....dbaj mi o niego....bo jak nie to mam blisko i moge to sprawdzić  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur_r0 (Bielsko-Biała)
![]()
|
Wysłany: Pon 28 Lip, 08 11:01 Temat postu: |
|
|
| szym_cios napisał: | O widze że jeteś z moich okolic
Fajny maluszek.....dbaj mi o niego....bo jak nie to mam blisko i moge to sprawdzić |
No bliziutko masz do mnie. Wpadaj, czemu nie. Tylko musimy się wcześniej umówić bo rzadko kiedy jestem w domu.
| Ozzy napisał: | | fajnie że ci się podobają, chciałem mieć na początku chromy, ale ładne chromy to duży wydatek ja swoje kupiłem za 50zł lakierowanie i lakier wyniosło mnie 115zl to chyba niedużo ? |
Wg mnie nie dużo.
| Ozzy napisał: | | Lakierek miodzio!!!!! |
Był miodzio ... Otóż jest pewna grupka osób, całkiem niemała, która nienawidzi maluchów i robi wszystko aby utrudnić życie ich właścicelom lub niszczyć ich własność. Klątwa trafiła na takich typów. Na masce i zderzaku ma trochę zielonych kropek po farbie. Na szczęście nie widać tego aż tak bardzo, no chyba że zaraz po umyciu auta. Oprócz tego rysa z boku maski i na lewych drzwiach. Mam nadzieje że usunę to "kredką". |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 28 Lip, 08 12:50 Temat postu: |
|
|
wiesz... u nas nie rysuja, u nas wybijają okna, klosze lamp, przebijają koła itd a jak ktos im bardzo za skóre zalezie to rozpuszczalnikiem do lakieru psikaja, dlatego mój jest zawsze na widoku z okna jak jestem an tym osiedlu  _________________ 1998 EL

Ostatnio zmieniony przez Ozzy dnia Pon 28 Lip, 08 21:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

|
Wysłany: Pon 28 Lip, 08 19:51 Temat postu: |
|
|
KU*WA czemu w mojej rodzinie żadna ciocia nie ma Malucha w takim stanie i np. chce mi go oddać wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr chyba że o czymś nie wiem, ide zaraz obdzwonić całą rodzinę...
Artur_r0 zazdroszczę ci, a tych pacanów przylukaj i pomaluj im mordy np. sprayem a no i nie zapomnij też o ubraniach - trochę poprzypalaj, pomaluj gdzieniegdzie a na koniec jak masz saperkę pod ręką to w łeb w łeb w łeb  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur_r0 (Bielsko-Biała)
![]()
|
Wysłany: Wto 29 Lip, 08 14:55 Temat postu: |
|
|
| Aron napisał: | | Artur_r0 zazdroszczę ci, a tych pacanów przylukaj i pomaluj im mordy np. sprayem a no i nie zapomnij też o ubraniach - trochę poprzypalaj, pomaluj gdzieniegdzie a na koniec jak masz saperkę pod ręką to w łeb w łeb w łeb |
TO nie jest takie łatwe - ja w tym czasie pracuję. A jakbym ich obczaił to już coś tam wymyślę.
| Aron napisał: | | KU*WA czemu w mojej rodzinie żadna ciocia nie ma Malucha w takim stanie i np. chce mi go oddać wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr chyba że o czymś nie wiem, ide zaraz obdzwonić całą rodzinę... |
Żeby nie było że taki idealny. Ja też walczę ze rdzą. Ostatnio musiałem powalczyć z nią w bagażniku gdyż już zaczynało się robić niedobrze. Całe szczęście obeszło się bez zmiany pasa przedniego i palnika.
Aktualnie mam jeszcze progi do zrobienia:
Prawy próg:
Lewy próg:
Właśnie się zastanawiam czy nowe progi wrzucać czy wystarczy wyczyścić podspawać i zakonserwować. Jak widać konserwacja podwozia nie jest zła tak więc narazie zostawiam. Przed zimą zrobię nową.
Co radzicie z tymi progami?
Ostatnio zmieniony przez Artur_r0 dnia Pon 15 Wrz, 08 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kozlof (Będzin)
![]()
|
Wysłany: Pią 08 Sie, 08 20:10 Temat postu: |
|
|
| Ozzy napisał: | wiesz... u nas nie rysuja, u nas wybijają okna, klosze lamp, przebijają koła itd a jak ktos im bardzo za skóre zalezie to rozpuszczalnikiem do lakieru psikaja, dlatego mój jest zawsze na widoku z okna jak jestem an tym osiedlu  |
wtrącając do tematu .... wiadomo ze maluchy sa lekkie bardzo jak na auto ... u nas kiedys jeden był do góry kołami ... w sumie to zeby tylko jeden ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

|
Wysłany: Sob 09 Sie, 08 11:32 Temat postu: |
|
|
kozlof to widzę że u ciebie jacyś idioci mieszkają, a czemu by tak Golfa albo Calibry nie wywalić na dach albo poczęstować rozpuszczalnikiem? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kozlof (Będzin)
![]()
|
Wysłany: Sob 09 Sie, 08 11:57 Temat postu: |
|
|
nu u mnie sa psychopaci
jak Kredyty Chhwilówka zaczęły jezdzić maluchami to 2 z nich wylądowały na boku
Aron wiesz maluch waży ok 700 kg ;p a taka Calibra ?? troche wiecej . jak wracaja nawaleni z dyskoteki to Ciepią nie tylko Maluchy ... sąsiedzi kiedys nie mieli np lusterek ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|