Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
[Swap 1.2 16V] kilka fundamentalnych pytań
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 8:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sobi napisał:

a co do kompa... to jak/gdzie/za ile można go odkodować i przesunąć odcięcie i może przy okazji zmienić program sterujący??

Kolega z Bielska za 100zl przesówa odciecie i mysle że bedzie tez umial zmienic program sterujacy tylko nie wiem czy to bedzie w tej cenie Wink

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member
Pochwał: 1

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 12:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do kompa to się jeszcze zgadamy... Razz na razie trzeba uruchomić 903 na gaźniku Twisted Evil

Nie ma zakretow, nie ma zabawy Wink
Powrót do góry
Dar00 (Głosków)

PostWysłany: Czw 28 Gru, 06 11:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

...oraz 1,2 MPI w bisie Wink
Powrót do góry
pablo170 (katowice)

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Czw 28 Gru, 06 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DarOO jakie miałeś problemy przy zakładaniu tego 1.2mpi masz jakieś fotki z przebiegu pracy i jak to wszystko wygląda poskładane... no ja narazie ze względu na awarie silnika będe zakładał 900 ale na Zvoleń chce juz jechać na 1.2 w końcu najwiękzą prace wykonam teraz póżniej tylko belke zmienić i silnik założyć i do przeglądu Skamil ma racje gaźnik jest dobry bo łatwo go przerobić i podkręcić a wtryski są zawsze uzależnione od komputera i co by się niechciało przerabiać to trzee=ba się potem programować. co o rejestracji 900 to rzeczoznawca jest nie potrzebny bo konstrukcja auta jest nie ruszona cały opis jest na stronie Żurawia i tam wypowiadają sie właściciele 900 że wystarczy tylko pozytywnie przejść przegląd koszt to około 170 bo to jest taki sam jak ten co robi się po wypadku auta robią go tylko wyznaczone stacje kontroli technicznej.....i z tym pismem co u nich się dostaje oczywiście z wynikiem pozytywnym idziemy do wydziału komunikacji i tam wyrabiamy nowy dowód koszt chyba 70zł i całą filozofia oc nie zmieniamy bo cena zmienia się dopiero jak jest powyżej pojemności 903 więc wystarczy nam to co za 650
Member
Member

PostWysłany: Czw 28 Gru, 06 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pablo niby gaxnik idzie łatwo podkrecic ale powiedz mi jakie bedziesz miał spalanie na podkreconym gaxniku?? ?? Jak skamils na seryjnym ma okolo 8 litrów a na wtrysku spalanie miesci sie w granicach 5-6 litrów. To troszke róznicy chyba jest według mnie jedyna zaleta gaźnika to jest tylko i wyłacznie to że nie odcina doplywu paliwa i mozna nieźle silnik kręcic. Niestety żeby na wtrysku nie było odcięcia trzeba juz troszke kaski wyłozyc Wink

Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 29 Gru, 06 13:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do ceny ubezpieczeni to ci się zmień po powyżej 902 ccm już jest większą
A co do rejestracje to nie do końca jest tak pięknie , przerabiałem to w te wakacje.
To jest kwest na jakiego diagnostę trafisz , jeden złapie się za głowie i powie żebyś jechał stąd a drugi obejrzy auto i każe wjechać na stacje
Powrót do góry
pablo170 (katowice)

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Pią 29 Gru, 06 20:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sebcyc no tu sie z tobą zgodze wszystko zależy od diagnosty a co do ubezpieczenia to zależy gdzie bo bedąc w oświęcimiu w centrum ubezpieczeń każdy ma co innego różne wartości silnikowe i stawkim więc to jest raczej temat bardzo delikatny
........nermack no prosze chyba nie powiesz mi że robisz swapa żeby było ekologicznie dobre powaga a skamil spala 8 litrów bo ma go do regulacji jak to zrobi to będzie miał ok 6

PostWysłany: Pią 29 Gru, 06 23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pablo moj malec jest do regulacji masz racje moze inaczej gaznik jest do roboty cały. Ale spalił mi ostatni 7l przy mieszanej jezdzie.
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Sob 30 Gru, 06 10:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pablo170 napisał:

........nermack no prosze chyba nie powiesz mi że robisz swapa żeby było ekologicznie dobre powaga

Nie robie malucha zeby bylo ekologicznie tylko gadalem z wieloma swapowcami i kazdy z nich uwaza że wtrysk jest lepszy od gaziora, przynajmnieś sie ci nic nie rozreguluje.

a jeśli chodzi o rejestracje pojazdu z silnikiem 900 to ja słyszałem że musisz miec rzeczoznawce bo zmienia sie waga pojazdu i on ci to musi zwarzyc Wink

Powrót do góry
Dar00 (Głosków)

PostWysłany: Sob 30 Gru, 06 11:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobrze słyszałeś, rzeczoznawca musi być przy 900tce tak samo
Powrót do góry
Mariusz126p (GŁOSKÓW)

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 0:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Swapy juz są

Skamiks (898)
Qdlaty(900)
Ziomal(900)
Dangers (900)

Szykują sie :
Sobi (900)
Mariusz126p (1,3-16v)
Dar00(1,2 8v)
Nermack (900)
Pablo170 (900)

Ostatnio zmieniony przez Mariusz126p dnia Nie 31 Gru, 06 11:17, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
skamils (Żywiec)

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 1:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz racje Mariusz robi sie kilka i kilka jest widze ze strasznie to w naszym terytorium kwitnie!!!

Strasznie interesuje mnie jak chasał bedzie Swift Twisted Evil
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 10:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mariusz zapomniałes dopisac do budujacych sie swapów Pabla170

Powrót do góry
Mariusz126p (GŁOSKÓW)

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 11:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nermack jaki ma on silnik , tzn jaka pojemność ??
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 11:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tzn, tak jego silnik jest jeszcze mój Cool
Dopiero ma zamiar odemnie kupic 899cc na gaźniku Smile

Powrót do góry
Mariusz126p (GŁOSKÓW)

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 12:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ty co wymiekasz?? :p
Powrót do góry
pablo170 (katowice)

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 13:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dokładnie ja też się tu wliczam w osoby zabierające się do budowania narazie 900 ale planowany na zvoleń silnik to 1.2 16v

proszony pan mariusz126p o pokazanie w temacie kilku fotek robionych podczas budowy maluszka i opis utrudnień jakie napotkał na tej drodze z góry dziękuje w swoim imieniu i pozostałych osób które będą chciały w przyszłości czegoś więcej niż 900 Smile . zaczynamy od 47KM ale potem chcemy więcej i więcej i kto wie na czym to się skończy

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 15:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Potem cos uturbimy i bedzie jeszcze wiecej Smile Smile
Co do nermaka to jakos to tak jest ze zakłada silnik na wtrysku nie ten który sprzedaje.
Powrót do góry
Phantom (Wrocław)

Member
Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 17:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapomnieliscie dodac Phantom&wrc126p 1.1fire Razz
Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 18:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie 1.1 speed 5
Powrót do góry
Medyk (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 19:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I mnie, 700cm3 Laughing , albo 1700cm3.
Powrót do góry
skamils (Żywiec)

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łał ale nas bedzie Very Happy
Ciekawe czy wszyscy pojada na Zwolen??
Powrót do góry
pablo170 (katowice)

Member
Member

1993 Fiat 126p

PostWysłany: Nie 31 Gru, 06 22:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja jade jescze tylko nie wiem czy wyjade w piątek rano czy w nocy żeby dotrzeć do zvolenia na ranne liczenie samochodów ....... wszystko zależy jak z pracą no i jeszcze muszę pomyśleć nad resztą bo ostatnio jak byłem to warunki sanitarne za dobre nie były więc nie wiem czy nie pojade tylko na całą sobote i w nocybęde wracał spowrotem do polski ale możecie liczyć na mnie. Byłem widziałem i musze tam być znowu
Member
Member

PostWysłany: Pon 01 Sty, 07 18:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mariusz126p napisał:
A ty co wymiekasz?? :p

Nie wymiekam tylko wkładam inny silnik a mianowicie 903ccm SPI Razz

Powrót do góry
Mariusz126p (GŁOSKÓW)

PostWysłany: Pon 01 Sty, 07 21:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pablo170 napisał:
no dokładnie ja też się tu wliczam w osoby zabierające się do budowania narazie 900 ale planowany na zvoleń silnik to 1.2 16v

proszony pan mariusz126p o pokazanie w temacie kilku fotek robionych podczas budowy maluszka i opis utrudnień jakie napotkał na tej drodze z góry dziękuje w swoim imieniu i pozostałych osób które będą chciały w przyszłości czegoś więcej niż 900 Smile . zaczynamy od 47KM ale potem chcemy więcej i więcej i kto wie na czym to się skończy

Hehe jaki tam pan Mariusz126p jestem Very Happy a napotkane to trudności to jedynie kasa dalej jaksie jąś juz ma to wsio bedzie oki
Ale u mnie by ten silnik wszedl bedzie trzeba :
1 polączyć instalecje st ze swiftowska
2 Przetoczyć walek sprzeglowy od skrzyni maluchowej do otworu w silniku swifta
3Podlączyć przewody chlodzenia
4 nagrzewnice
5 Zbiornik wyrownawczy
6 zastosowac sprzeglo od 1,1 albo inne wytrzymalsze
7 zrobić mocowanie silnika tak by sie zmiescił w obrysie

8 wymieniać regularnie skrzynie do puki sie nieznajsdzie skrzyni V

A takie rzeczy jak przeglad to male piwo Smile

POZDRO!!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński