| Autor |
Wiadomość |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Nie 08 Kwi, 07 19:13 Temat postu: |
|
|
Chodzi o to, że w Łodzi na Św. Franciszka jest jakiś skład silników, w tym od punto parę tanich. Dlatego pytam czy ktoś może zna to miejsce czy być może korzystał z ich usług i mógłby się wypowiedzieć na ten temat.
EDIT:
Mam pytanie:
Czy jest jakaś różnica między 1,1 a 1,2 z punto pod względem mocowania silnika? _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Cybul (Wrocław)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 07 19:28 Temat postu: |
|
|
| nie ma różnicy;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 08 20:35 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie do ludzi, którzy wkładali do malców 1,1 i 1,2. Czy z 1,4 z Punto też nie byłoby problemów?
Pytam teoretycznie, bo nie widziałem jeszcze takiej przeróbki. _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 12 Lut, 08 15:28 Temat postu: |
|
|
Jest za duzy mondziole  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 1:48 Temat postu: |
|
|
W którym miejscu jest za duży? Miska by ocierała?
PS. Co to jest "mondziole"? _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAS (Kraków/NTarg)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 1:50 Temat postu: |
|
|
Ładuj go
A gdzie zamieżasz wlepić hłodnice? _________________ Żyj aż do śmierci! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 1:53 Temat postu: |
|
|
Od frontu źle?
Pytam, bo ciekawy jestem. Chodzi mi po głowie zajebisty pomysł tylko szczegółów i kasy brak  _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAS (Kraków/NTarg)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 2:02 Temat postu: |
|
|
Nie dlaczego. Prawie wszyscy mają z przodu.
Może i własnie dlatego ja bymmchcial zrobić sobie z tyłu ale...
...chcialbym właśnie _________________ Żyj aż do śmierci! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kotniedobry (WARSZAWA)

|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 11:12 Temat postu: |
|
|
| ja mam z tyłu i nie narzekam , trzeba tylko boczne wloty powietrza powiększyć |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 15:36 Temat postu: |
|
|
Po prostu gabaryty są za duże tego silnika jest za długi i za wysoki mondziole (Włatcy Móch) _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
|
Wysłany: Czw 14 Lut, 08 17:06 Temat postu: |
|
|
OK. Dzięki  _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Parówa
![]()
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 16:07 Temat postu: |
|
|
po przeczytaniu 5 stron mam kilka pytań, kto poradzi jakiego fiacika ( z którego roku ) zakupić aby był najodpowiedniejszy do swapu, jaki silnik ( myślałem nad 1,2 MPI ale padło zdanie iż jest on za ciężki i seryjna skrzynia nie wytrzyma ) chciałbym uniknąć jakiś dziwnych rzeczy podczas montażu silnika, i na koniec czy silnik 1,2 MPI da się upchnąć ze skrzynią czy lepiej celować w coś co się da połączyć z seryjną skrzynią malczana???
autko ma służyć do zabawy i czasami na OES w miedzianej górze |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 5
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 21:19 Temat postu: |
|
|
Silników do wyboru trochę masz - najczęściej ludzie montują silniki o pojemnościach od 900ccm do 1.2, które pochodzą głównie z fiatów (CC, SC, Uno, 127, Punto). Ktoś tutaj montował też silnik od Tico, był też 1.2 z Seata Ibizy. Także wybór jakiś tam jest.
Silnika 1.2 razem z jego skrzynią nie wsadzisz, chyba że centralnie, ale to dużo rzeźbienia i bardzo dużo funduszy pochłania (spójrz w temat o bisie sebcyca - tam na zdjęciach można zobaczyć, jak bardzo trzeba ingerować w konstrukcję nadwozia, żeby w taki sposób silnik zamontować, co nieco o kosztach też jest wspomniane).
Jaki rocznik przerabiać? Rok chyba nie ma większego znaczenia - ważniejsze jest to, żeby buda była jak najzdrowsza. A o szczegółach to już niech się wypowiadają ci, co mieli z tym więcej do czynienia. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Parówa
![]()
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 22:33 Temat postu: |
|
|
zdecydowałem sie na silnik 1,1 + seryjna skrzynia z malczana ale najpierw szukam budy, później jakaś tam odnowa co by sie nie złamało, ale już silnik kupie żeby leżął no i reszta części potrzebna do swapu ale będzie zabawa
jeszcze jedno da się jakoś zrobić żeby nagrzewnica została co by w zime tym latać????? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 5
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 23:07 Temat postu: |
|
|
Z Bisa można zamontować. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 3:43 Temat postu: |
|
|
| Parówa napisał: | | myślałem nad 1,2 MPI ale padło zdanie iż jest on za ciężki i seryjna skrzynia nie wytrzyma |
Jeśli chodzi o wagę to różnica między 1.1 a 1.2 to maks 10kg
Co do 1.2 ze skrzynią maluchowską powiem tak, pierwszą skrzynię zmieliłem po 3 godzinach jazdy, potem założyłem drugą od kumpla, która była w idealnym stanie i do tej pory jeździ.
Problemem u mnie były przeguby i zabieraki, które wytrzymywały ok. tydzień, po założeniu tripodów problem ustał  _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Parówa
![]()
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:06 Temat postu: |
|
|
jaki silnik był w tej civic z którą leciałeś??? chyba jednak będzie 1,1 mpi z wałkiem od 1,2 i inny eprom i mega odchudzenie szyby z plexy itp tylko muszę się pozbyć mojego zimowego wozu polo 86c w dieslu który zamarzł przy -20C  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (kowal)

Pochwał: 10
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:32 Temat postu: |
|
|
Parówa poka to polo   _________________
Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Parówa
![]()
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:34 Temat postu: |
|
|
jak będę miał zdjęcia to wkleję  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 0:20 Temat postu: |
|
|
| Parówa napisał: | | jaki silnik był w tej civic z którą leciałeś??? |
civic 1.6 z ostrymi wałkami 137 kucy
audi zchipowane na 144 kucy
Co do 1.1... podobno SPI łatwiej zdłubać od MPI, ale mogę się mylić, więc jak chcesz się bawić w podnoszenie mocy tego silnika, to poczytaj który będzie do tego lepszy. _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Parówa
![]()
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 17:07 Temat postu: |
|
|
miałem kiedyś silnik 1,6 136KM i powiem Ci że ładne Twój maluszek zamieszanie sieje  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|