| Autor |
Wiadomość |
arek126
![]()
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 08 20:53 Temat postu: jakie zderzaki |
|
|
Witam jestem nowy więc proszę szanowne grono o wybaczenie jeśli coś będzie nie halo odnośnie mojego postu.
Mam pytanko w przyszły wtorek finalizuje transakcję kupna fiata 126p rok 1980.Auto po remoncie stan wizualny dobry.(no i te cudowne felgi cytrynki hehe)
Auto stało około 3 lat w garażu starszej pani. Silnik nie był zapalany.
Czego mogę się spodziewać po ewentualnym uruchomieniu silnika.
2 pyt. Może ktoś z szanownego grona powie mi czy w tym roczniku były montowane plastykowe zderzaki czy metalowe
pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szczuraz (WrocLove By)
 Użytkownik zbanowany
|
Wysłany: Sro 05 Mar, 08 0:34 Temat postu: |
|
|
po ewentualnym odpaleniu mozesz sie spodziewac zapieczonych pierscieni > patrz braku kompresji w ekstremalnych przypadkach rdzy na cylindrach > parz utrata pierscieni oraz przeciekow do zamachu i sprzegla najpierw nalej nafty na jakies 25 godziny w kazdy cylinder poi ok 100 ml a potem wykrec swiece nalej oleju silnikowego w cylindy tez ok 100 ml i pokrec pare razy walem na wstepie wymien olej , swiece , kable i wyczysc gaznik ... aha i nie odpalaj go na tym starym paliwie jezieli takie sie tam znajduje a jezeli sie nie znajduje to prawdopodobnie bedziesz mial pordzewialy zbiornik ... moj stal 3- 4 lata tez w garazu i pisze na wlasnym przykladzie ... _________________ kt |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sparx (Warszawa)
![]()
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 08 15:13 Temat postu: |
|
|
I teoretycznie akumulator może być padnięty.  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 08 15:25 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Zderzaki metalowe. |
Jakie ci sie podobają.Moch to zbok który ma panne z blachy,więc nie słuchaj go  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
FSMarcin (Trzcianka)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 14 Kwi, 08 16:39 Temat postu: |
|
|
Tak jak pisze kolega, odpalenie może być opłakane w skutkach. Zien olej na nowy, oczywiscie po zabiegach które opisał kolega wyżej i dopiero wtedy odpal. Lotos mineralny 15W/40 starczy. _________________ Ford Fiesta 1,3i C 95' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Sro 28 Maj, 08 19:25 Temat postu: |
|
|
Czy uchwyty tylnego zderzaka różnią w wersjach FL i EL? Bo koleś w sklepie nie ma dla EL'a i powiedział, że pasują od FL'a ale cosik nie chcę mu wierzyć... _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro 28 Maj, 08 20:45 Temat postu: |
|
|
Pasują _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Sro 28 Maj, 08 22:05 Temat postu: |
|
|
Dzięki!  _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
FSMarcin (Trzcianka)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 08 3:37 Temat postu: |
|
|
Odpalałeś bobka?  _________________ Ford Fiesta 1,3i C 95' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Czw 29 Maj, 08 7:45 Temat postu: |
|
|
Zderzaki metalowe sa spoko, sam bym an takie zapolowal  _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 02 Cze, 08 8:49 Temat postu: |
|
|
ALuski do rocznika 80, to tylko oryginały. Które ciężko znaleźć - a nic sie nie dopasuje, bo malacz "klasyk" i Fiaty 500 mają rozstaw śrub 4 * 190 mm. Nawet Trabant, czy wartburg mają tylko 4*160...
Dramatyczny rozstaw śrub. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|