Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
jakie zderzaki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
arek126

PostWysłany: Sro 27 Lut, 08 20:53    Temat postu: jakie zderzaki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem nowy więc proszę szanowne grono o wybaczenie jeśli coś będzie nie halo odnośnie mojego postu.
Mam pytanko w przyszły wtorek finalizuje transakcję kupna fiata 126p rok 1980.Auto po remoncie stan wizualny dobry.(no i te cudowne felgi cytrynki hehe)
Auto stało około 3 lat w garażu starszej pani. Silnik nie był zapalany.
Czego mogę się spodziewać po ewentualnym uruchomieniu silnika.
2 pyt. Może ktoś z szanownego grona powie mi czy w tym roczniku były montowane plastykowe zderzaki czy metalowe
pozdrawiam
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 27 Lut, 08 20:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zderzaki metalowe.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 05 Mar, 08 0:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po ewentualnym odpaleniu mozesz sie spodziewac zapieczonych pierscieni > patrz braku kompresji w ekstremalnych przypadkach rdzy na cylindrach > parz utrata pierscieni oraz przeciekow do zamachu i sprzegla najpierw nalej nafty na jakies 25 godziny w kazdy cylinder poi ok 100 ml a potem wykrec swiece nalej oleju silnikowego w cylindy tez ok 100 ml i pokrec pare razy walem na wstepie wymien olej , swiece , kable i wyczysc gaznik ... aha i nie odpalaj go na tym starym paliwie jezieli takie sie tam znajduje a jezeli sie nie znajduje to prawdopodobnie bedziesz mial pordzewialy zbiornik ... moj stal 3- 4 lata tez w garazu i pisze na wlasnym przykladzie ...

PostWysłany: Pon 14 Kwi, 08 15:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I teoretycznie akumulator może być padnięty. Very Happy
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 14 Kwi, 08 15:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Zderzaki metalowe.

Jakie ci sie podobają.Moch to zbok który ma panne z blachy,więc nie słuchaj go Twisted Evil

Pochwał: 2

PostWysłany: Pon 14 Kwi, 08 16:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak pisze kolega, odpalenie może być opłakane w skutkach. Zien olej na nowy, oczywiscie po zabiegach które opisał kolega wyżej i dopiero wtedy odpal. Lotos mineralny 15W/40 starczy.

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 28 Maj, 08 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy uchwyty tylnego zderzaka różnią w wersjach FL i EL? Bo koleś w sklepie nie ma dla EL'a i powiedział, że pasują od FL'a ale cosik nie chcę mu wierzyć...

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 28 Maj, 08 20:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pasują

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 28 Maj, 08 22:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki! Pomógł

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 29 Maj, 08 3:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odpalałeś bobka? Cool

Pochwał: 7

PostWysłany: Czw 29 Maj, 08 7:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zderzaki metalowe sa spoko, sam bym an takie zapolowal Smile

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 02 Cze, 08 8:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ALuski do rocznika 80, to tylko oryginały. Które ciężko znaleźć - a nic sie nie dopasuje, bo malacz "klasyk" i Fiaty 500 mają rozstaw śrub 4 * 190 mm. Nawet Trabant, czy wartburg mają tylko 4*160...

Dramatyczny rozstaw śrub.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński