| Autor |
Wiadomość |
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

|
Wysłany: Sob 12 Mar, 11 14:39 Temat postu: Jakie głośniki do półki na tył? |
|
|
Z racji że nie widziałem takiego tematu proszę o odpowiedź jakie głośniki nadawałyby się do "zwykłego" radia, bez wzmaka. Ilu calowe, dwu-, trójdrożne czy może jakiś zestaw, jaka moc, firma...? W drzwiach nie mam zamiaru montować głośników tylko robie półkę, która tez nie będzie jakaś ekstra wielka bo część tylniej szyby przydałoby się widzieć Prosze o pomoc
PS
nie ma to być zestawik za nie wiadomo ile kasy taki prosty żeby ładnie i dość głośno grał i ciut łupał
Chyba że bez wzmaka sie nie da nic osiągnąć ciekawego więc czy takie tańsze wzmaki ok 50-60zł na "alle" byłyby OK do malacza?
Albo jeśli chodzi o wzmaka to tak dobrać najpierw głośniki żeby hulały pod samym radiem a z czasem jak będę miał wiecej kasy to żeby wzmacniacz podłączyć pod nie. Prosze o poradę |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 12 Mar, 11 15:52 Temat postu: |
|
|
Ja kiedyś kupiłem od Karol13 gotową półkę. Kosztowała całe 60zł, gra bezpośrednio pod radiem nawet bardzo dobrze, jest niewielkich rozmiarów i za tą cenę to by mi się nie chciało siedzieć samemu i strugać. Więc jak nie wymagasz nie wiadomo czego od zwykłej półki, to może warto rozejrzeć się za kupnem czegoś gotowego? Wrzuć w giełdę ogłoszenie i pewnie się znajdzie coś. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob 12 Mar, 11 16:28 Temat postu: |
|
|
| ale własnie o to chodzi że sam chce zrobić taką półkę zeby był wiekszy fun! Tylko chodzi mi o to jakie głośniki wykorzystać do zrobienia takiej półki. Żeby nie były jakieś super beznadziejne tylko przyzwoicie grały |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 13 Mar, 11 14:46 Temat postu: |
|
|
Jak chcesz to zrobię zdjęcie mojej półki i ci podam wymiary i głośniki ogólny kosztorys bo ja tez sam robiłem i osiągnąłem ładny efekt  _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 13 Mar, 11 16:27 Temat postu: |
|
|
| o to bym bardzo poprosił. Bo ja mam schemat półki taka jak jest na stronie bartex. Chodzi mi bardziej jakie głośniki tam zamontować żeby ładny efekt był. Jaka firma itd. Potrzebuje takich cennych uwag. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poziomek (Warszawa - Ursynów)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Wto 12 Kwi, 11 18:47 Temat postu: |
|
|
No to podpinam się pod temat, zlecę zrobienie takiej półki.
Ma to być jedyne nagłośnienie, żadnych głośników w boczkach a ten co jest z przodu do pod CB będzie.
Pomożecie ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Wto 12 Kwi, 11 21:25 Temat postu: |
|
|
poziomek, zobacz sobie u mnie w temacie jaka przykładowa może być  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sro 13 Kwi, 11 7:59 Temat postu: |
|
|
Nie znalazłem, 17 stron jest tematów
Daj link, albo fotkę. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 13 Kwi, 11 10:22 Temat postu: |
|
|
założyłem ten temat ale sam sobie poradziłem z tym. Półkę zrobiłem sam i obiłem fajnym skajem, w środku skrzynka wygłuszona konkretnie. Radio jakie mnie interesowało to kaseciak bo musi być oldschool. Kaseciak Panasonic RD-825 ze zdejmowanym panelem 2xRCA, wejście AUX, pilot, obsługiwanie zmieniarki płyt CD itd Najwyższy model panasonica jak na tamte czasy. Głośniki jakie wmontowałem w skrzynkę to Helix 5.1 13cm średnicy. Głośniki dwudrożne i naprawdę bardzo ładnie grają!!! Mi wystarczają. Jak ktoś chce fotki to mogę wrzucić |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sro 13 Kwi, 11 18:25 Temat postu: |
|
|
Daj fotki daj daj  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 15 Kwi, 11 13:54 Temat postu: |
|
|
Więcej fotek? Więcej specyfikacji chcecie? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią 15 Kwi, 11 17:17 Temat postu: |
|
|
| Tak i opis jak to gra, i za ile zrobisz mi taką ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 15 Kwi, 11 18:20 Temat postu: |
|
|
Tzn jak mam opisać jak gra? Na razie nie podłączałem żadnych cyfrowych urządzeń typu mp3, ipody. Hula tylko z oryginalnych kaset gdzie 60% nagrania to dźwięk a 40% to szum a i tak bardzo ładnie i głośno gra. Zawsze można w skrzynkę wsadzić głośniki 16cm. Helixy polecam. Basik z 13cm jest wmiarę i daje rady... Drzwi nie mam jakos specjalnie wygłuszonych a i tak jestem zadowolony z mojego sprzętu
Skrzynka jest zrobiona z grubych na 2cm płyt, w środku wygłuszona dobrze.
Takiego materiału żeby obić skrzynkę już nie posiadam tak czy inaczej
Waga skrzynki z głosnikami to dokładnie 7,8kg. Same głośniki to ok 1kg. Długość 70cm, głębokość 28cm, wysokość 20cm. W zależności od potrzeb można trochę wydłużyć skrzynkę (ok 20cm). Śmiało można włożyć głośniki 16cm lub zestaw odseparowany (na zdjęciu 13cm dwudrożne). Trochę więcej fotek:
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 17 Kwi, 11 10:52 Temat postu: |
|
|
Zajefajna  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 17 Kwi, 11 13:46 Temat postu: |
|
|
Zawsze obicie może być inne jak komuś nie pasuje, głośniki też można inne wsadzić jak pisałem. Zagłówki też mam z takim obiciem jak ta skrzynka taki komplet  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jarekq1990
![]()
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 11 16:41 Temat postu: |
|
|
glosniki beda tak graly jak na to pozwala radio. bez wzmaka szalu nie bedzie. Pomijajac juz fakt, ze glosniki sa pewnie no name i beda chujowo graly nawet pod samym radiem.
o ilosc pradu nie masz co sie martwic. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 06 Cze, 11 16:43 Temat postu: |
|
|
| Harnas napisał: | glosniki beda tak graly jak na to pozwala radio. bez wzmaka szalu nie bedzie. Pomijajac juz fakt, ze glosniki sa pewnie no name i beda chujowo graly nawet pod samym radiem.
o ilosc pradu nie masz co sie martwic. |
Zgadzam się z Harnasiem! I chce takiego eleganta jak on ma!!! _________________ Fiat 126 ELX '98... bo musi być ELEGANT'cko
http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 11 16:49 Temat postu: |
|
|
Ave !  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jarekq1990
![]()
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 11 17:44 Temat postu: |
|
|
nie są no no name tylko tonsile, w każdym razie bedzie grac z tego co piszecie
thx |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 11 18:22 Temat postu: |
|
|
No wiesz Harnas, kiedyś kupiłem Roadstar'y 10" za 10zł Było to jakieś ok 8 lat temu i powiem Ci, że teraz jeżdżą u mnie na przodzie i jest git;) Oczywiście zmieniłem trochę ustawienie radia by tył grał głośniej  _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 11 18:29 Temat postu: |
|
|
ale apetyt rosnie w miare jedzenia, w tym przypadku sluchania
Oblecisz jeden dwa zloty Car Audio, posluchasz jak u ludzi gra i bedziesz chcial miec u siebie jak dla mnie nigdy wiecej glosniki z tylu tylko zestaw odseparowany na przod i wytlumione drzwi. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|