Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jaki silnik najprościej włożyć ?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 06 Cze, 10 16:16    Temat postu: Jaki silnik najprościej włożyć ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Tak jak w temacie. Jaki silnik jest najprościej zamontować w maluchu.

pozdrawiam

Member
Member
Moderator
Pochwał: 12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 06 Cze, 10 16:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmn chyba nie ma najprostszego sposobu od założenia seryjnego wyżyłowanego silnika, z każdym innym musisz bawić się z chłodnicą, flanszą i zawieszeniem silnika.
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 10

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 06 Cze, 10 17:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

razor34 jest dział swap center po co piszesz nowe posty ?? looknij sobie tam Smile
Jak dla mnie najprościej swapa zrobić z silnika np 903 od seata/fiata 127 bo jest na gaźniku i nie masz zabawy z kablami i kompem Smile
Lub ogólnie inny silnik gaźnikowy z rodziny fiata Smile
Ale jak dla mnie dla laika 903 w zupełności starczy Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)

Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 08 Cze, 10 21:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jaki silnik jest najprościej zamontować w maluchu.

650ccm i 600ccm. Cool

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 6:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

seba650 wiem. Ale chodzi o swapa Very Happy

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 6:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Silnik od golfa II - 1.6 na gaźniku sam mam zamiar taki włożyć
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 7:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko sprawdź gaźnik, wyreguluj i oby nie był g60 miałem to w golfie II i.... 15 - 25L/ 100km Very Happy

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 12:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tata ma go u siebie i bardzo ładnie chodzi.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 13:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o boshe, co wy macie z tymi golfami ? Mr. Green

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 13:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z golfami nic nam chodzi tylko o silnik (równie dobrze mogłem napisać że od starego Opla Corsy)
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 14:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1.6 z golfa będzie za długi i nie zmieści po klapą, trza by modzic. Poza tym ten silnik nie ma za dużo koni, lepiej założyć jednostkę mniejszej pojemności a podobnej mocy...

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 16:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co byście proponowali ???
Najgorzej bałbym się z mocowaniem silnika i flanszą , a myślę że sobie bym z resztą poradził Very Happy

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 17:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

900,1.1,1.2,byle pochodził od innego fiata.sam w tym roku wkładam 1.2 mpi od punto1 Cool

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 19:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

razor34 swapa Ci moge zrobić Smile
Nie ma problemu Smile Wpadłbym do Ciebie a najlepiej Ty mi przyprowadzasz kaszla i wszystkie potrzebne części i moge zrobić co do robocizny dogadamy sie drogo nie będzie Smile

Powrót do góry
Kondek279 (Zawiercie)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 09 Cze, 10 19:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Macie tu pomoc:
http://kondek279.za.pl/SWAP.doc
Mam nadzieje że pomogłem Wink

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 13:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p tak jak wcześniej pisałem prawka nie mam i tak szybko nie będzie Crying or Very sad
A o swapa się pytam bo może kupie od wujka (innego Very Happy ) eleganta . Tylko narazie siana brak. Stasiu126p ale wiesz, jak coś samemu zrobisz to masz większą satysfakcje Very Happy

EDIT :
Stasiu126p Długość trasy: 172.8km
Szacowany czas przejazdu: 3h 11 min
Ze Śliwic do Kowala.
a mam pytanie do ciebie. Jak co to byśmy mogli zrobić coś takiego że przyjeżdżasz bierzesz kaszla i jedziesz , a jak zrobisz swapa to przyjeżdzasz z małym. Oczywiście wszelkie koszta przejazdu bym pokrył Very Happy

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 13:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

razor34 napisał:
Stasiu126p ale wiesz, jak coś samemu zrobisz to masz większą satysfakcje

To co nie chcesz mieć już "satysfakcji" ze zrobienia SWAP-a? Wink
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 15:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chcę ale nie wiem jak się do tego zabrać itp.
a co myślicie nad silnikiem od CC 900 ???

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 16:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak już robić to grubo, np 1.4 fire z uno

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 16:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

razor34 silnik 900 jest bardzo przyjemnym silnikiem Smile
Jak chcesz to pisz do mnie na gg sie dogadamy Smile
241132 Wink

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 17:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p ale silnik 900 od cc a 903 od seata się różnią mocą ???

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 20:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak od CC ma 45KM mój ma 47 Wink
Pokrywa zaworów jest odwrotnie czyt. korek wlewu oleju będziesz miał z tyłu silnika nie z przodu
Ma nowszy zapłon niż od seata bo ja mam aparat i platynki a tam masz moduł Razz

Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czasami prostsze rozwiązania techniczne lepiej się spisują od elektroniki która lubi zawodzić

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 20:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mi sie wydaje ze jezeli robic swapa to tez dobry bedzie 1.1 fire.
bodajze 54 rumaki i spalanie porownywalne z 900:)
wiecej zabawy tylko z mocowaniem silnika:) komp kilka kabli tylko Wink
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 10 Cze, 10 21:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 dzięki że przypomniałeś. jakie jest spalanie 900 ???
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński