Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
jaki olej do 900 ?

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
gajus (Sobienie-Jeziory k/Wa-wy)

PostWysłany: Sro 14 Maj, 08 22:12    Temat postu: jaki olej do 900 ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak w temacie, mam problem z doborem odpowiedniego oleju. mianowicie nalalem teraz LOTOS semisyntetic, nie wiem jak to opisac ale zbyt szybko sie zuzywa, tzn nie jest przystosowany do tych temp i obciazen. mam silnik 900cm3 (gaźnik) i silnik pracuje z reguly na wysokich, samochod szykuje do rajdow...
po przejechaniu kilku set kilometrow olej wyglada jak po kilkunastu tysiacach.
jak mozecie to doradzcie jaki olej najlepiej wlac. z gory dzieki.
prosze o nie blokowanie tematu bo podobnego nie moglem znalesc na forum.
Powrót do góry
FSMarcin (Trzcianka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 14 Maj, 08 23:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak sie zużywa... Wiadomo że będzie ciemniejszy, i to wszystko.

PostWysłany: Czw 15 Maj, 08 13:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

FSMarcin napisał:
Jak sie zużywa... Wiadomo że będzie ciemniejszy, i to wszystko.

to ze olej sie zurzywa to wiem Twisted Evil wiem tez ze po krotkim czasie robi sie czarny ale chodzi o to ze szybko traci swoje wlasciwosci, lepkosc itd. nie ja to stwierdzilem tylko mechanik ale ciezko bylo jemu cos doradzic. dlatego postanowilem sam sie zorjetowac.
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 16 Maj, 08 10:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Temat o olejach jest w dziale mechanika.Zamykamy Wink
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński