Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jaki kolor felg w '77

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Pomidor

PostWysłany: Sro 26 Sty, 11 15:34    Temat postu: Jaki kolor felg w '77 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zastanawiam się na jak kolor pomalować felgi. Są obecnie szare z pędzla i srebrne ze srebrzanki więc zaczynam od zera. Pamiętam kiedyś były srebrne (lekko), szare i beżowe. Te ostatnie najbardziej mi odpowiadają ale zastanawiam się czy pasują do rocznika '77 ?
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 26 Sty, 11 16:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Generalnie to nigdzie nie ma wytycznych jaki kolor felg był w tym okresie.
W fabryce malowali taką farbą jaką akurat mieli, ale myślę że do twojego maluszka najbardziej będą pasowały szare Wink

Z tego co pamiętam to :RAL 7038 - najbardziej pasował do oryginału
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 26 Sty, 11 20:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

RAL 7038 - jest zbliżone do tego co powinno być. Będzie doskonale.

PostWysłany: Czw 27 Sty, 11 16:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też mi się wydaje ,że malowali tym co było ale mi bardziej podoba się beż ale nie chce strzelić gafy Smile

Szukam lakieru beżowego tylko było jego wiele odcieni i nie wiem który może być właściwy a pamięć jest omylna. Jeśli ktoś wie proszę o pomoc.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński