| Autor |
Wiadomość |
Areeek (Olsztyn)
![]()
|
Wysłany: Nie 02 Paź, 11 8:28 Temat postu: Jaki i ile oleju ? |
|
|
| Witam. Mam małego swap 903 z fiata 127. Wiecie może ile i jaki olej najlepiej mu zalać ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 03 Paź, 11 20:33 Temat postu: |
|
|
Jeżeli nie robiłeś mu remontu, to lej mu mineralny 15W40. Jeżeli jest po remoncie (generalnym) to nalej mu coś o wyższej klasie lepkości syntetyk, półsyntetyk. Ja osobiście jeżdżę na Castrolu 5W30, ale teraz zaleję mu coś z najwyższej półki  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
guti (Łódź)

Pochwał: 3
1987 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pon 03 Paź, 11 20:40 Temat postu: |
|
|
| polecam MOTUL to jest olej o niebo lepszy niż Castrol tylko trzeba uważać żeby był oryginalny francuski bo jest dużo podróbek |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kultowe@op (EL/ETM)

1994 Fiat 126
|
Wysłany: Pon 03 Paź, 11 22:37 Temat postu: |
|
|
U mnie oba auta jeżdża na Midland 10W40 i jestem zadowolony.
Generalnie jestem zdania,że żadne auto nie powinno jeździć na mineralu, chyba że tuż przed remontem kapitalnym albo sprzedażą . Jeśli silnik jest w miare, to uszczelnić i lać semi. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/blekitna-pchelka-t7102.html
Czarny Kruk ZSS OKMPM
Ostatnio zmieniony przez kultowe@op dnia Pon 03 Paź, 11 23:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 03 Paź, 11 23:12 Temat postu: |
|
|
| guti napisał: | | polecam MOTUL to jest olej o niebo lepszy niż Castrol tylko trzeba uważać żeby był oryginalny francuski bo jest dużo podróbek |
Też o tym słyszałem. Tylko że jak sprawdzić, będzie brał próbki do laboratorium. Na podróbce też może być napisane Made in France  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|