Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jaki i ile oleju ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
Areeek (Olsztyn)

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 8:28    Temat postu: Jaki i ile oleju ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam małego swap 903 z fiata 127. Wiecie może ile i jaki olej najlepiej mu zalać ?
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 03 Paź, 11 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli nie robiłeś mu remontu, to lej mu mineralny 15W40. Jeżeli jest po remoncie (generalnym) to nalej mu coś o wyższej klasie lepkości syntetyk, półsyntetyk. Ja osobiście jeżdżę na Castrolu 5W30, ale teraz zaleję mu coś z najwyższej półki Twisted Evil

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 3

1987 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 03 Paź, 11 20:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

polecam MOTUL to jest olej o niebo lepszy niż Castrol tylko trzeba uważać żeby był oryginalny francuski bo jest dużo podróbek
Powrót do góry
kultowe@op (EL/ETM)

Member
Member
Organizator Manu'12

1994 Fiat 126

PostWysłany: Pon 03 Paź, 11 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie oba auta jeżdża na Midland 10W40 i jestem zadowolony.
Generalnie jestem zdania,że żadne auto nie powinno jeździć na mineralu, chyba że tuż przed remontem kapitalnym albo sprzedażą . Jeśli silnik jest w miare, to uszczelnić i lać semi.

Ostatnio zmieniony przez kultowe@op dnia Pon 03 Paź, 11 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 03 Paź, 11 23:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

guti napisał:
polecam MOTUL to jest olej o niebo lepszy niż Castrol tylko trzeba uważać żeby był oryginalny francuski bo jest dużo podróbek

Też o tym słyszałem. Tylko że jak sprawdzić, będzie brał próbki do laboratorium. Na podróbce też może być napisane Made in France Twisted Evil
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński