Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jak zrobic blacharke ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Areeek (Olsztyn)

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 8:26    Temat postu: Jak zrobic blacharke ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam do was pytanie jak najlepiej i najprościej zrobić blacharkę w maluchu ? ( na podłodze nieduża dziurka i ogólnie rewelacji nie ma Sad )
Powrót do góry
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Future Member
Future Member
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 10:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziure zaspawaj.Potem pomaluj UBS-em.na zewnatrz jak masz rdze to zmatuj.poluz szpachle .pomaluj podkladem i klas mozesz lakier-lakier najlepiej z tabliczki
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 10:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pierwsze pytanie masz spawarkę garaz i szlifierkę i czy umiesz spawać
Powrót do góry
Areeek (Olsztyn)

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 10:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

młody2 niestety nie
Powrót do góry
BOLEKlodz (Łódź)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 12:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to niestety, musisz znaleźć kogoś, kto ma, bo inaczej nie zrobisz tego jak należy.
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R.
Powrót do góry
Areeek (Olsztyn)

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 12:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiecie może ile za to wziąłby mechanik ? Bo z tą spawarą to ciężko niestety.
Powrót do góry
BOLEKlodz (Łódź)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 12:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Napisz co dokładniej jest do zrobienia, bo jeśli tylko mała dziurka w podłodze, to zadwie dychy ci to ktoś pospawa, a jak trafisz na mechaniora, który ma sentyment do tego auta, to za darmo nawet.
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R.
Powrót do góry
Areeek (Olsztyn)

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 12:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BOLEKlodz Wiesz co w podłodze jest dziurka na oko to 4cm. Dokładnie jeszcze tego nie oglądałem bo mam kubły i musiałbym je rozkręcać a nie miałem teraz czasu dopiero w następnym tygodniu to zrobie. W nadkolu jest chyba szpachlą jedna dziura dość spora załatana ale to poprzedni właściciel to robił a w drugim nadkolu taka podłużna dziura na długość to z 5cm no i tak ogólnie z zewnątrz super nie jest ale to sam sobie już zrobie.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 13:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

HuBeRt napisał:
jak masz rdze to zmatuj.poluz szpachle .pomaluj podkladem i klas mozesz lakier-lakier najlepiej z tabliczki

Zeszlifować rdzę. DAĆ PODKŁAD! Dopiero potem cokolwiek szpachlować. Jeszcze raz dać podkład i dopiero na końcu lakier... Rolling Eyes

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 13:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepeij wyszyścic rdze z grubsza i wytrawic kwasem
Powrót do góry
HuBeRt (Dylewo/Ostrołęka)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 17:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja za cala podloge i jeden rant dalem 300zł.
Powrót do góry
Areeek (Olsztyn)

PostWysłany: Pon 03 Paź, 11 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok, dzięki wszystkim za odp myślę że już sobie poradzę Very Happy

Edit.

Odswieze troche temat. Co zrobic z progami tez je spawac ? Dzisiaj zauwazylem takie wypuklenie dodknolem i cala rdza poleciala do srodka progu i jest dziurka Sad
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 06 Lis, 11 18:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to juz Twoj wybór, zalezy jak bardzo są pognite... jesli nieduzo to szpacha, jesli bardzo to kupuj nowe i spawaj
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 06 Lis, 11 18:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łatke mozna wstawić ja dziura nieduża albo najlepeij cały próg wymienic
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński