| Autor |
Wiadomość |
mateuszgan (Będzin)

Pochwał: 2
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 21:38 Temat postu: jak wcześnie i jak późno zaczęliśmy jeździć 126p?? |
|
|
Tematu nie znalazłem, ale jestem ciekaw??
Ostatnio zmieniony przez mateuszgan dnia Wto 08 Lis, 11 9:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Galerianek

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 21:47 Temat postu: |
|
|
Temat ciężki do ogarnięcia bo sporo powie że jeździ od 13 lat a ma 12 więc ... xP |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 21:52 Temat postu: |
|
|
| warto próbować, ale jeśli nie wyjdzie, to zawsze można usunąć, nie ma problemu... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 21:55 Temat postu: |
|
|
| zobaczymy co z tego wyjdzie ale zapewne będzie spam i wyścigi kto w wieku 6 lat jeździł maluchem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gwiazda (Lubartów)

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 22:04 Temat postu: |
|
|
To może ja zacznę Pierwszy raz maluchem kierowałem jeździłem jak miałem jeszcze 18 lat (maluchem kolegi, ok. stycznia 2011) Zazwyczaj to jeździłem jako pasażer, lecz z innym kumplem i jakoś nigdy nie zapytałem czy da się przejechać A swojego kupiłem we wrześniu tego roku i to jest mój pierwszy maluszek
Pozdrawiam _________________ W garażu:
86' Fiat 126p
88' Mercedes W124 260E
86' WSK 125
87' CZ 350 472.6
sprzedam wszystkie częci do Omega A 2.3D oraz Corolla E9 1.3 hatchback |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 22:04 Temat postu: |
|
|
| to za zapoczątkuję ja mam 16 lat i rok mam 126p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ikarus280 (Łódź)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 22:19 Temat postu: |
|
|
| Ja jak miałem 16 lat też kupiłem malca za 100 zł i był wyrejestrowany,blachy od jakiegoś wraka kadeta założyłem i śmigałem po polach,ale malca zajeb... i teraz nie żałuję nie dopuszczałem myśli o konsekfencjach.Ale tak zostały miłe wspomnienia. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 22:54 Temat postu: |
|
|
Ja pierwszego boba kupiłem jak zrobiłem prawko w wieku 17 lat, jeszcze wtedy za zgodą rodziców, jeździłem nim dwa lata, później poszedł na żyletki, kupiłem drugiego którego mam do dzisiaj czyli jakieś 7 lat. Dodam że posiadałem w międzyczasie inne dupowozy  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
młody2 (konin)
![]()
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 22:59 Temat postu: |
|
|
| ja mam 15lat i malca mam od czasu od kiedy został odstawiony na porking czyli ponad 3 lata |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 23:11 Temat postu: |
|
|
Proponuję zmienić nazwę tematu, dotychczasowy skłania do napisania ile się ma lat a później wybierzemy najstarsza i najmłodszą osobę na TRT _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Z (Ostrołęka)

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 11 23:16 Temat postu: |
|
|
Ja maluchem pierwszy raz jechałem 4 miesiące temu czyli wtedy kiedy go kupilem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 7:40 Temat postu: |
|
|
Ja przygody z maluchami mam od małego.. A mam 16 lat( za miesiąc 17). Kiedyś dziadek miał pomarańczkę, był pierwszym właścicielem, na starych kołach. Słabo go pamiętam. Potem dziadek miał el(x?) 2000 rok, granatowy, oby dwa były w stanie igła. Gdy dziadek zmarł, powiedziałem sobie że jak dziadek miał, to ja też będę miał. Najpierw kupiłem zielonego eleganta (do dziś) i mam już go ze 4 lata W międzyczasie miałem czerwonego EL'a , bez kwitu na części. A teraz mam 2, w/w i FL'a. Sprzedać nie mam zamiaru każdego.  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 7:45 Temat postu: |
|
|
| no ja malucha mam od gdzieś kwietnia sporadycznie nim jeżdżę jak ogar odmówi posłuszeństwa a lat mam 15 od miesiąca czyli zaczynałem jeździć jak miałem 14 lat |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 9:16 Temat postu: |
|
|
lat 26,
własnego i jedynego malucha dostałem od dziadka 7 lat temu
nauka jazdy jak się miało -naście lat maluchami ojca: personal'82 i FL'92 _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metaltymek (Kady)
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 9:37 Temat postu: |
|
|
od małego prawie, to dziadek albo ojciec brali mnie na kolana i "jeździłem" sobie
nie wiem jaki to rok był, bo nie pamietam, ale jakoś w przedszkolu (20 lat teraz mam) prowadziłem bez pomocy - ojciec musiał przepchnąć malucha na drugą działkę więc mnie posadził na foteli i miałem kierować a on napędzać malucha, skończyło się na tym, że pokierowałem malucha do rowu
a jeżeli to wyżej się nie liczy to od kwietnia 2010  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 9:48 Temat postu: |
|
|
| Temam zmieniłem, faktyczniePimpQ ma racje |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOLEKlodz (Łódź)
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 11:24 Temat postu: |
|
|
Ja pierwszy raz kierowałem maluchem jak miałem 17lat, czyli w czerwcu 2010r. Najpierw na lince, bo silnik był wyjęty. Autko nie miało papierów i poszło na złom, ale sentyment pozostał, więc w maju 2011r zawitał zielony elx. Najlepsze było to, że byłem tak napalony na niego, że pojechałem go obejżeć i wpłaciłem 200zł. bezzwrotnej zaliczki i dopiero wtedy zadzwoniłem do mamy, na którą miał być kupiony  _________________ Daj mi malucha, Nim zwiedzę okolicę.
Będzie wstyd jak wyprzedzę Kubicę
Przez momo kierownicę cały świat jak na dłoni
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
Pochwał: 1
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 14:35 Temat postu: |
|
|
ja zacząłem Fiacikiem jeździć jak miałem 12 lat Dziadek mnie uczył, od 17 jak zrobiłem prawko to już legalnie nim jeździłem... a na własność mam go juz ponad 7 lat i tak zostanie.,.. wcześniej nim jeździłem ale nie miałem samochodu swojego  _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 16:41 Temat postu: |
|
|
pierwszy maluch jakim jeździłem to był ST, nie wiem z którego roku, był czarny, zglebiony, z tuningowymi zderzakami, kupiony za 1zł przez mojego tatę od sąsiada, i ja po podwórku jak nikt nie widział uczyłem się nim jeździć ledwo to pamiętam, ale chyba byłem w 1, albo 2 klasie podstawówki  _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 18:08 Temat postu: |
|
|
No dobra to i ja sie też wypowiem ... :p
Pierwsze kroki za kierownicą malucha były u Taty na kolanach ale to sie wiadomo nie liczy hehe
Pierwsze samodzielne autko jaki zostało zakupione za moje pieniądze (umowa na kumpla za młody byłem) To był Fiat 126 ST z 1978 r ... pomarańcz ale taka w czerwień wpadająca ... Jasne wnętrze obrotek lumela itp itd miałem wtedy hmm policze ... kumpel miał 18-stke ja trzy lata młodszy od niego jestem a więc miałem lat 15 czyli 5 lat temu To był udany zakup ale niestety nie wytrzymał do tego aż dorosłem bo pewnie bym go odremontował a tak to kupił go Moch na części a co sie dalej z nim stało ... nie wiem po drodze od tamtego przerobiłem jeszcze z 6 maluchów tak na szybko licząc obecny jest moim 8 ale na tym nie skończę hehe  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiatcik (Łódź)

1986 Fiat 126p E
|
Wysłany: Wto 08 Lis, 11 22:33 Temat postu: |
|
|
Ja też "jeżdziłęm" na białym Maluchu rodzinnym Pamiętam ten Fiat był kupiony na moje urodziny i sprzedany jak miałem 7 lat... I jak tata go sprzedał to powiedziałem wszystkim że ja chce Malucha i na złość wszystkim go kupie kiedyś. No i lutym bodajże 2009 kupiłem sobie na urodziny własnego prywatnego Malucha za 450 zł na Mazurach  _________________ Mijają dni, mijają lata, ale nie mija moda na Fiata!
Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 11 0:16 Temat postu: |
|
|
| fiatcik napisał: | | na białym Maluchu rodzinnym |
Wy to macie podobno słyszałem coś z tymi białymi autami Tak jak Karol i jego starszy zawsze czerwone  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 09 Lis, 11 12:39 Temat postu: |
|
|
ja miałem 17 lat... jak to z kumplami kupiliśmy czerwono czerwonego malucha
było nas 3... tak naprawde tylko jeden umiał dobrze jeździć ja sie uczyłem... i z tego co pamiętam jedynka była posypana... i z 2 było trzeba jechać... pozniej jeden z naszej 3 zabrał do na wieś... po 2 tygodniach okazało sie ze był czły zardzewiały i juz tam został  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fiatcik (Łódź)

1986 Fiat 126p E
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek6996 (Bełchatów)

|
Wysłany: Sro 09 Lis, 11 13:05 Temat postu: |
|
|
Jeździć nauczyłem się jakoś w pierwszych klasach podstawówki, a malca kupiłem w kwietniu tego i obecnie mam 16 lat  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|