Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jak to się nazywa!!!??? Prośba o pomoc...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 08 23:09    Temat postu: Jak to się nazywa!!!??? Prośba o pomoc... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodzi mi o urządzenie które otwiera drzwi jak nie ma klamek w samochodzie.
Czyli jak nacisnę przycisk drzwi odskakują

Jak się fachowo nazywa to urządzanie Question
Jak to zamontować Question
Gdzie znaleźć to urządzenie (link z allegro) Question
Czy jak to będę miał w malcu potrzebuję również centralny zamek Question

Sorry za takie dziwne w sumie pytanie ale jest mi to potrzebne do maluszka ponieważ nie bd miał w drzwiach klamek,a jakoś go otwierać i zamykać muszę Wink

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 08 23:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałem to w moim niedoszłym gólfie z tylną klapą-było to oparte na siłowniku i guziku, a było to wszysko na prąd-auto nie jeździło ale mimo to ten mantyk żarł prąd-także jeżeli chcesz takie rzeczy montować to licz sie z tym że pewnego dnia nie otworzysz swojego auta a co z tym idzie--->nie dostaniesz sie do rozładowanego akumulatora
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 08 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehs, jeżeli się na to decydujesz... to noś przy sobie zapasową bateryjkę.... a jak to się nazywa...

proszę bardzo... 5s i znalezione - wystarczy chcieć

http://www.allegro.pl/item439679107_klamster_4_drzwi_otwiera_drzwi_bez_klamek_fv.html
http://www.allegro.pl/item438957639_klamster_super_uklad_otwier_2_drzwi_bez_klamek.html
http://www.allegro.pl/item437079714_mt_klamster_2_drzwi_bez_klamek_kpl_8kg.html

Skalak_fsm
myślę że to zależy od produktu... po zamontowaniu dobrze jest zmierzyć pobór prądu. zużycie prądu w samochodzie nieodpalonym to ~0,02A czyli jakieś diody(od alarmu, czy tam od radia) po zamontowaniu takiego czegoś jeżeli taki pobór wzrośnie znacznie (czyt. skok o powyżej 0,1A) to można się zacząć niepokoić.

Powrót do góry
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 16:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój kuzyn ma to w golfie i naciska tylko drzwi w górnym rogu i odskakują nie wiem czy to to samo co na pilota ale light Rolling Eyes
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 20:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od dwóch lat jeżdżę z założonym klamsterem i nigdy nie miałem problemów z otwieraniem drzwi. Nawet gdy aku już padał i tak otwierał. Jak będziesz kupował to szukaj wersji z siłownikami min. 8 kg.

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 20:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu A jak to zamontować??
Masz jakiś schemat lub zdjęcia?? Ewentualnie porady Wink

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 21:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja rowniez mam to w moim zoltku,i co do wyladowanego aku,to najlepiej zrobic zabezpieczenie,w sensie zamocowac w ukrytym miejscu np.srube,ktora bedzie polaczona z klema.i wrazie gdy aku padnie,podajesz prad z innego aku,lub kabli i drzwiczki otwarte Very Happy
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 08 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W drzwiach mam podłączone siłowniki do klamki wewnętrznej, dwa kabelki od każdego siłownika idą do centralki, podłączasz jeszcze + i - do centralki i wszystko. Cały schemat dostajesz razem z urządzeniem.

PostWysłany: Wto 21 Paź, 08 20:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam to troszku beznadziejny pomysł.Pomyśl gdybyś miał wypadek i te twoje przyciski by wysiadły furka zaczyna się jarać ,wtedy sekundy są ważne,kto da radę cię wyciągnąć?narka Cool
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Wto 21 Paź, 08 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wybijasz szybę o ile nie została wybita i wychodzisz .

Bez sensu takie gdybanie ...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński