Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jak to jest zrobione ? :P

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Adel19

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 9:24    Temat postu: Jak to jest zrobione ? :P Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na początek wszystkich serdecznie witam jestem tu nowy i mam pytanie :Jak w temacie na czym polega przeróbka lamp przednich z foto ?? Tzn robił ktoś juz cos takiego ?? Moze jakies porady, wskazówki z góry dziękuje Smile Smile

Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 10:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak to jest zrobione to nie mam pojcia, ale dla klubowiczów - spójrzcie na te otwarte drzwi i zobaczcie co tam jest (na moje oko nasz klubowy skorpion Shocked ) i to mnie zastanawia.
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 13:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lama masz racyje logo klubu.
Co do lamp to pewnie wsadzone są tam soczewki i tyle.

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 13:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wpisz z jakiej miejscowosci jesteś, a tam pewnie sa wsadzone soczewki a jak je zamontowac to sie domysl sam !! a lampa jest wypolerowana ze nie ma tych kresek które rozpraszają swiatło Very Happy
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 13:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowaczek napisał:
(...)a tam pewnie sa wsadzone soczewki a jak je zamontowac to sie domysl sam !! (...)

Brawo wypowiedź bardzo wyczerpująca i na wysokim poziomie.

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 15:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedzi Smile moze jednak ktos robił juz cos takiego i zna wiecej szczegółów na ten temat bo wg. mnie fajnie to wyglada i sam bym sobie cos takiego zmontował Wink i jeszcze jedno czy panowie policjanci mają cos przeciwko jezeli posiadam takie swiatła czy wiaża sie z tym jakies problemy??
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 17:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Można je zrobić w Poznaniu, cena ok. 1300zł za obydwie. Nic więcej nie wiem.

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 18:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trudno Sad czekamy dalej, ale dzieki za info 1300 zł na maluszka to chyba jednak troszke za duzo Smile
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 21:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeździ już kilka maluzków z systemem Xenonowym. do takiej przeróbki będą ci potrzebne 3 rzeczy
-soczewki
-elektrodyi(inaczej żarówki)
-przetwornica

Koszt przetwornic,elektrod i soczewek wacha sie od 1000 do ok.1500zl za używane najlepiej szukac z jakiegoś starego bmw polecam do tego celu allegro

Zalety
-Bardzo jasne światło
-Możliwość zastosowania Bad look-u ponieważ strumień światła jest bardzo mocny i jasny

Wady
-Koszt

co do przeróbki sie już nie wypowiadam bo nie przerabiałem i nie mam zamiaru tylko z powodu kosztu Very Happy . Pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
Adel19

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 22:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Very Happy Tyle ze mi nie chodziło o Xenony tylko o zwykle soczewki Razz Smile
Powrót do góry
Piter126p (EL)

Member
Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cynek ma podobnie zrobione xenony,zapytaj sie jak to rozwiazal, Wink
Powrót do góry
Adel19

PostWysłany: Nie 05 Sie, 07 22:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Postaram sie dowiedziec chodzi mi o cos takiego pod tym adresem lepsze foty troche http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=19351&c=0&f=25 Smile
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

Pochwał: 4

PostWysłany: Pon 06 Sie, 07 16:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w takim razie co ty chcesz zrobić?? Shocked . jak mi sie wydaje to do soczewki wkłada sie elektrody a nie żarówki np typu H4. to bez sensu. chyba że chcesz zamiast zwykłych lamp mieć soczewki używane jako przeciw mgielne. W linku który podałeś koleś też ma zamontowane soczewki Xenonowe i napewno cała instalacja z tym związana pewnie też. Ale w końcu to Twój projekt więc sie nie wtrącam
Powrót do góry
animavillis (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 06 Sie, 07 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adel19 napisał:
Dzieki Very Happy Tyle ze mi nie chodziło o Xenony tylko o zwykle soczewki Razz Smile

ehh... wszystko Ci wyjaśnił BeXa wykonanie jest trudne i drogie. Cinek ma takie coś u siebie możesz próbować pytać ale i tak nie powie Very Happy

UP: on po prostu myśli że są dwa rodzaje.

Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 06 Sie, 07 16:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kapsel napisał:
Można je zrobić w Poznaniu, cena ok. 1300zł za obydwie. Nic więcej nie wiem.

To są właśnie informacje, które wyciągnąłem od Cinka Wink

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 08 Sie, 07 20:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.allegro.pl/item223154752_lampy_soczewkowe_fiat_126p_.html
prosze macie jak ja bym miał hajs to był łykał je od razu ale wrocław sie zbliza i trzeba oszczedzać !!
Powrót do góry
krzysztofer00

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 08 Sie, 07 20:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

własnie chciałem to ty wlepic
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński