Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jak podłączyć wskaźnik ładowania w elegancie?

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
sebosdg (Dąbrowa Górnicza)

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 16:07    Temat postu: Jak podłączyć wskaźnik ładowania w elegancie? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.

Chciałem podłączyć wskaźnik ładowania do mojego eleganta. Posiadam takowy z Łady. Z tyłu są dwie wsówki jedna na + druga na minus -.
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 16:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shocked O co kaman?

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 18:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O takie coś Rolling Eyes

Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 19:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to chyba + do pradu a minus do masy nie??
Jesli to lada to tam wszystko proste bylo wiec nie ma co modzic;p
Powrót do góry
sebosdg (Dąbrowa Górnicza)

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm... z tego co ja się orientuję to to ma pokazywać prąd ładowania, a nie prąd z akusia. Ale mogę się mylić więc dlatego się pytam na forum, bo może ktoś mnie oświeci Wink
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pisząc o co kaman, byłem zszokowany że masz z tym problem. Obojętnie gdzie podłączysz będziesz miał takie samo napięcie, najlepiej na + po stacyjce, żeby wskaźnik się wyłączaj po wyłączeniu kluczyka.

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sebosdg napisał:
hmmm... z tego co ja się orientuję to to ma pokazywać prąd ładowania, a nie prąd z akusia

Tak dla ścisłości, nie prąd ładowania a napięcie ładowania (dwie różne rzeczy). Żeby działał to podłączyć go możesz teoretycznie wszędzie. Ale najlepiej podłączyć go bezpośrednio pod plus i minus aku (będziesz wiedział czy aku jest faktycznie ładowany czy nie).

PostWysłany: Czw 18 Lut, 10 23:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przepraszam napięcie, ale potocznie zawsze jest prąd Razz

Ok w sumie to temat można zamknąć. Smile
zamykam Razz //stasiu126p
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński