Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Jak podłączyć CB żeby przy odbiorze sygnału wyciszało radio?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Npzwso (Tarnowskie Góry)

PostWysłany: Nie 30 Lis, 08 11:25    Temat postu: Jak podłączyć CB żeby przy odbiorze sygnału wyciszało radio? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Noszę się z zamiarem kupna jakiegoś niedrogiego CB do malca. Chciałbym je tak podłączyć aby przy odbiorze sygnału wyciszało radio i najlepiej, żeby głos leciał wtedy z głośników. Nie wiem czy to radio musi mieć taką funkcję czy CB? Gdyby ktoś mógł mi jeszcze poradzić na co patrzeć przy kupnie CB+antena to byłbym wdzięczny. Mam bardzo niski budżet, bo tylko 200 pln-ów. Wiem, że to mało więc nie spodziewam się rewelacji.
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 30 Lis, 08 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niektóre radia mają wyjście "TEL MUTE", czy jakoś tak, jeżeli to jakoś połączysz z radiem powinno działać. Chyba Question Rolling Eyes
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Nie 30 Lis, 08 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Albo jedno albo drugie radio musi mieć wejście teg typy
PimpQ napisał:
"TEL MUTE"

o ile nie oba i w tedy to jakos mozna podłączyć, ale tak samo z siebie to działać nei będzie.
Powrót do góry
Npzwso (Tarnowskie Góry)

PostWysłany: Nie 30 Lis, 08 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki. A podpowiedzcie mi jaka konfiguracja lepsza? Gorsza antena lepsze radio czy odwrotnie?? I czy ktos ze slaska nie mogłby mi pomoc w strojeniu tego ustrojstwa?
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Nie 30 Lis, 08 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej i to dobre i to . A jeśli już tak rozmyślasz to dobra antena to podstawa .
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 30 Lis, 08 21:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli tylko 200zł, to nie radze bawić się w kupno jakiejś tandety, zwłaszcza radio+antena.
W takim wypadku poszukaj używanych radyjek.

Jeśli chodzi o specyfikacje, to wspomogę się postem kolegi MadMaxa, z forum FCP

"Napisze tutaj kilka nazw cb które warto kupić jak ktoś by chciał, anteny też dodam. No i podzielę to na klasy.
Radia i anteny które tu wymienię to radia dostępne jako nowe na rynku nie będę się rozpisywał na temat klasyków do których teraźniejsze radia się nie umywają.
CB radia

Klasa wysoka - dla ludzi którzy chcą kupić radio nie tylko po to aby wiedzieć o korkach, misiaczka, suszarkach, patelniach, krokodylach czy pieczarkach

1. President Walker
2. President Jackson 2 ASC
3. President Johnson II

Klasa średnia- dla ludzi którzy potrzebują radia jako anty Misiak i aby trochę pogadać ze znajomymi. A również dla takich którzy chcą nie za dużo wydać i mieć dobrą jakoś odbioru, nadawania i wykonania.

1. Omega
2. Intek m-790
3 President Harry II ASC

Klasa przecietna - dla tych którzy chcą cd po to aby wiedzieć o korkach i Misiakach itp

1.TTI - 770
2. TTI - 880
3. Uniden - 510

Klasa przeciętna najniższa - tylko jako anty misiak i z nie za dalekim zasięgiem

1. Alan/Midland - 102 +
2. Intek m-150
3. TTI - 660

Anteny

Te również dzielą się na montażowe i na magnesowe ja opisze magnesowe ponieważ miałem tylko z takimi do czynienia na własnej skórze.

Magnesowe.

Najbardziej popularne to
1. President ml- 145
2. Midland ml-145
3. Sirio ml- 145
4. Sunker ml-145
Te anteny polecam wszystkie są w o podobnych parametrach i w takich samych cenach

Nie polacam anten magnesowych

1. Hustler ic 100
2. FARUN SCB-25
3. BNU751
4. Sirio MINI MAG 27"

(http://www.fiatpomorze.pl/forum/viewtopic.php?t=181)

Myślę, że w Twojej okolicy znajdzie się jakiś sklep z CB, bądź ogólną elektroniką, gdzie ktoś za flaszkę bądź czteropak Ci je nastroi.

*** I JESZCZE JEDNO! Polecam do malana zakupić również AUTORADIOWY FILTR PRZECIWZAKŁOCENIOWY - jak wiadomo, maluszek jest mały, wszystko jest koło siebie, a on eliminuje zakłócenia które generuje głównie alternator, silniczek od wycieraczek, układ zapłonowy, dmuchawa itp.

Pozdro!

Powrót do góry
Npzwso (Tarnowskie Góry)

PostWysłany: Pon 01 Gru, 08 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jednak kupiłem cobre ultra III i antenke tez cobry. Już wszystko nastrojone i śmiga. Jednak przez słabej jakości antenke mam troche słaby odbiór ale za to mnie słychac bardzo dobrze i daleko. Dzięki wielkie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński