| Autor |
Wiadomość |
Galerianek

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 1:58 Temat postu: Historia Mojego Malucha |
|
|
Ogólnie jest to tylko mój pomysł podkreślam jeżeli się nie przyjmie trudno
Wiem część powie że mamy od tego teraz My ale tam wszystko jest rozsiane na wiele stron więc tak w pigułce po prostu ... (odpuszczę tym razem kolor różowy bo ma to być "widoczne" żeby nie było prychania na mnie)
Wiatam wszystkich z radością czas przedstawić krótką historię mojego pomykacza
Jego historia zaczęła się w październiku 2010 r. kiedy to postanowiłem poszukać kolejnego malucha i miał być to koniecznie EL albo ST
Że w gratce nie było żadnego konkretnego sprzętu znalazłem ogłoszenie o Elegancie od pierwszego właściciela
Pojechałem więc go obejrzeć wyglądał sobie w sumie normalnie stał pod drzewkiem i kapało to i owo na niego lakierek zapyziały ale stan blachy na bdb + w sumie oprócz pękniętej szpachli na drzwiach (miał przygodę rok po zakupie na szczęście później faktycznie się okazało że błachą) i sterczący zawias ...
Ale miał mały przebieg 52 tys i jak się nim przejechałem to w sumie to było to czego oczekiwałem cichy przytulny lecz wersja bida ...
Mianowicie brak prawego lusterka, dmuchawy, tylnej szyby podgrzewanej, dosłownie wersja bida
Kupiłem i miało tak zostać ... ale jednak nie zostało
Fotka z face bo nie mam zdjęć świeżo po zakupie (ukradli fona ze zdjęciami złodzieje je...)
No i pierwsza "modyfikacja" michałek na dużej puszce (brudas ale zima była więc)
Następny up to kółka od Punto II stalowe czarny macik + moja fantazja i osłona od Bisa na przód wiem nie wyglądało to super ale zmienił się szybko pogląd mój

Koza prawda ?? Mnie już też to bolało nadszedł czas na zmiany
Od kumpla brata wpadł mi taki gadżet
Więc prace od razu ruszyły

Zawieszenie ogónie powiem tak lepszego nie mieliście okazji przetestować (w maluchu) sztywne zero wychyłu dzięki temu resorowi
Fotki z malutkiej sesji (dodam że ten resor jest o 3 cm szerszy od normalnego dlatego trzeba było nayebać podkładek pod wachacz bo nie dało się jeździć zbyt duży pokrak)

Zakręty ... zakręty to powiedziałem ... skrzyżowania małe zero problemu na budziku 60-70 i kierownica na maksa zero problemu tylko podskakiwał lekko ale przyklejony do asfaltu jak poxipolem miałem taką zajawkę na coraz szybsze pokonywanie zakrętów aż ...
Był lekko mokry asfalt (na zdjęciach widać) nie żebym się przechwalał ale zwolniłem do owych 70-ciu i ... hmmm uciekła dupa już nie było co działać i ... Krawężnik

No ale cóż zdarza się i tak udało się naprawde tanio zakupić IG jakie zawsze chciałem Doszedł bagażnik chromowany i powstała nazwa mojego auta WIEDŹMA
(później otrzmała miotłę na dach) Bo gdzie się pojawiała tam się coś działo złego

I tak autko zaczęło być rozpoznawalne w Łodzi
Przyszedł czas na zloty (Ogólnopolski w Toruniu ; 11 lecie zakończenia produkcji w Manu oraz Bareja)

Ogólnie Maluszek będzie przechodził remont
Czyli od nowa projekt wiele się nie zmieni (kolor nowy ale ten sam) Większa gleba, felgi już będą (mam nadzieję że mnie nie podkupią) P4 włoskie, lampy bambino, boks PRLowski na dach i inne
Mam nadzieję że ktoś przeczytał do końca i obejrzał bo w sumie godzinę nad tym spędziłem a i tak bardzo w skrócie opisałem
Szerokości i oby jak najdalej (niebawem opiszę auto ojca też EL jest na zdjęciu z manu z rej. LFO hehe )
Pozdrawiam Galerianek |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Marcinb858 (Ożarów)

|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 13:59 Temat postu: |
|
|
Galerianek autko super i ma ten sam kolorek co mój rób rób go bo jestem ciekaw jak będzie wyglądał na p4 z tym boksem na dachu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 17:33 Temat postu: |
|
|
Podoba mi się fajny maluszek no i tak w skrócie czekamy na foty z dalszych prac no i opis malucha taty  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 17:38 Temat postu: |
|
|
Prace to bedą dopiero w wakacje ... brak kasy, części i warunków przezimuje spokojnie i jednak w wakacje ruszy cokolwiek |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
foczka241 (Krzyżanowice/Iłża/Radom)

|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 18:18 Temat postu: |
|
|
Przeczytałem wszystko od początku do końca Niesamowita historia twojej Wiedzmy hehehe Autko twojego Ojca też widziałem Kosa jak ich mało a silniczek to muzyka dla uszu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 14 Gru, 11 18:42 Temat postu: |
|
|
jak większość z nas przezimuje spokojnie a na wiosne ruszą do pracy będzie się działo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Czw 15 Gru, 11 0:27 Temat postu: |
|
|
o kuuuuutwa jaka koza.... az strach patrzec  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 15 Gru, 11 0:32 Temat postu: |
|
|
| Stasiu126p napisał: | | o kuuuuutwa jaka koza.... az strach patrzec Razz |
Dlatego zamknąłem oczy i postanowienie poszło żeby je troszkę obniżyć  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
poldon82 (Gliwice)

|
Wysłany: Czw 15 Gru, 11 20:32 Temat postu: Re: Historia Mojego Malucha |
|
|
Ufff, przebrnąłem przez wszystko, nie czytałem tyle od liceum Maluszek wygląda świetnie, to mój ulubiony kolor w palecie Elegantów Koncepcja auta fajna, jestem ciekawy jak będzie wyglądał po kolejnych modyfikacjach.
| Galerianek napisał: | odpuszczę tym razem kolor różowy bo ma to być "widoczne" żeby nie było prychania na mnie)
|
Jestem tu od niedawna wiec nie wiem, dlaczego większość twoich postów jest na różowo ? To nawiazanie do twoich felg ? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 15 Gru, 11 20:39 Temat postu: |