Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Historia Mojego Malucha

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 1:58    Temat postu: Historia Mojego Malucha Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ogólnie jest to tylko mój pomysł podkreślam jeżeli się nie przyjmie trudno
Wiem część powie że mamy od tego teraz My ale tam wszystko jest rozsiane na wiele stron więc tak w pigułce po prostu ... (odpuszczę tym razem kolor różowy bo ma to być "widoczne" żeby nie było prychania na mnie)

Wiatam wszystkich z radością czas przedstawić krótką historię mojego pomykacza Smile

Jego historia zaczęła się w październiku 2010 r. kiedy to postanowiłem poszukać kolejnego malucha i miał być to koniecznie EL albo ST Smile
Że w gratce nie było żadnego konkretnego sprzętu znalazłem ogłoszenie o Elegancie od pierwszego właściciela Smile
Pojechałem więc go obejrzeć Smile wyglądał sobie w sumie normalnie stał pod drzewkiem i kapało to i owo na niego lakierek zapyziały ale stan blachy na bdb + w sumie oprócz pękniętej szpachli na drzwiach (miał przygodę rok po zakupie na szczęście później faktycznie się okazało że błachą) i sterczący zawias ...
Ale miał mały przebieg 52 tys i jak się nim przejechałem to w sumie to było to czego oczekiwałem XD cichy przytulny lecz wersja bida ...
Mianowicie brak prawego lusterka, dmuchawy, tylnej szyby podgrzewanej, dosłownie wersja bida Smile

Kupiłem i miało tak zostać ... ale jednak nie zostało XD

Fotka z face bo nie mam zdjęć świeżo po zakupie (ukradli fona ze zdjęciami złodzieje je...)

No i pierwsza "modyfikacja" michałek na dużej puszce Smile (brudas ale zima była więc)

Następny up to kółka od Punto II stalowe Smile czarny macik + moja fantazja Smile i osłona od Bisa na przód XD wiem nie wyglądało to super ale Smile zmienił się szybko pogląd mój XD

Koza prawda ?? XD Mnie już też to bolało nadszedł czas na zmiany XD
Od kumpla brata wpadł mi taki gadżet Twisted Evil
Więc prace od razu ruszyły Smile

Zawieszenie ogónie powiem tak Smile lepszego nie mieliście okazji przetestować (w maluchu) sztywne zero wychyłu dzięki temu resorowi XD

Fotki z malutkiej sesji (dodam że ten resor jest o 3 cm szerszy od normalnego dlatego trzeba było nayebać podkładek pod wachacz bo nie dało się jeździć zbyt duży pokrak)

Zakręty ... zakręty to powiedziałem ... skrzyżowania małe zero problemu na budziku 60-70 i kierownica na maksa zero problemu XD tylko podskakiwał lekko ale przyklejony do asfaltu jak poxipolem miałem taką zajawkę na coraz szybsze pokonywanie zakrętów aż ...
Był lekko mokry asfalt (na zdjęciach widać) nie żebym się przechwalał ale zwolniłem do owych 70-ciu i ... hmmm uciekła dupa już nie było co działać i ... Krawężnik Sad

No ale cóż zdarza się i tak XD udało się naprawde tanio zakupić IG jakie zawsze chciałem XD Doszedł bagażnik chromowany i powstała nazwa mojego auta WIEDŹMA Smile
(później otrzmała miotłę na dach) Bo gdzie się pojawiała tam się coś działo złego Smile

I tak autko zaczęło być rozpoznawalne w Łodzi Wink

Przyszedł czas na zloty (Ogólnopolski w Toruniu ; 11 lecie zakończenia produkcji w Manu oraz Bareja)

Ogólnie Maluszek będzie przechodził remont XD
Czyli od nowa projekt Smile wiele się nie zmieni (kolor nowy ale ten sam) Większa gleba, felgi już będą (mam nadzieję że mnie nie podkupią) P4 włoskie, lampy bambino, boks PRLowski na dach i inne XD

Mam nadzieję że ktoś przeczytał do końca i obejrzał Smile bo w sumie godzinę nad tym spędziłem a i tak bardzo w skrócie opisałem Smile

Szerokości i oby jak najdalej (niebawem opiszę auto ojca też EL jest na zdjęciu z manu z rej. LFO hehe XD)

Pozdrawiam Galerianek
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 13:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Galerianek autko super i ma ten sam kolorek co mój Smile rób rób go bo jestem ciekaw jak będzie wyglądał na p4 z tym boksem na dachu Smile
Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 17:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podoba mi się fajny maluszek no i tak w skrócie czekamy na foty z dalszych prac Wink no i opis malucha taty Very Happy
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 17:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prace to bedą dopiero w wakacje ... brak kasy, części i warunków Smile przezimuje spokojnie i jednak w wakacje ruszy cokolwiek
Powrót do góry
foczka241 (Krzyżanowice/Iłża/Radom)

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 18:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przeczytałem wszystko od początku do końca Very Happy Niesamowita historia twojej Wiedzmy Evil or Very Mad hehehe Autko twojego Ojca też widziałem Kosa jak ich mało a silniczek to muzyka dla uszu Cool
Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 14 Gru, 11 18:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak większość z nas przezimuje spokojnie a na wiosne ruszą do pracy Very Happy będzie się działo Wink
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 0:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o kuuuuutwa jaka koza.... az strach patrzec Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 0:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:
o kuuuuutwa jaka koza.... az strach patrzec Razz

Dlatego zamknąłem oczy i postanowienie poszło żeby je troszkę obniżyć Smile
Powrót do góry
poldon82 (Gliwice)

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 20:32    Temat postu: Re: Historia Mojego Malucha Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ufff, przebrnąłem przez wszystko, nie czytałem tyle od liceum Laughing Maluszek wygląda świetnie, to mój ulubiony kolor w palecie Elegantów Smile Koncepcja auta fajna, jestem ciekawy jak będzie wyglądał po kolejnych modyfikacjach.

Galerianek napisał:
odpuszczę tym razem kolor różowy bo ma to być "widoczne" żeby nie było prychania na mnie)

Jestem tu od niedawna wiec nie wiem, dlaczego większość twoich postów jest na różowo ? To nawiazanie do twoich felg ?

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 15 Gru, 11 20:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
To nawiazanie do twoich felg ?

Dokłądnie Smile jak to się mówi Pink Style Best style Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński