Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Groszek z Cieszyna
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Rafciu346 (Cieszyn)

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 21:32    Temat postu: Groszek z Cieszyna Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkim!!!! Jestem nowy no i wypadało by mi się przedstawić.
No jestem z Cieszyna (bez komentarza), jeżdże FIATem 126p FL 91r, kolor groszkowy. z podstawowym tuningiem optycznym (spojler,nakładki na progach itp.), nie będę ukrywał że ma już przejechane 270tys.km, silnik chodzi jak "żyleta", lakier świeci się jak psu (no wiecie), no i jestem jego szczęśliwym posiadaczem.
Zabawa z nim w moim garażu to wielka frajda jako że nie jestem mechanikiem (jestem elektronikiem, tech. informatyk) i szukam na bieżąco ciekawych pomysłów na ulepszenie i upiększenie, jak i nowych ludzi z którymi da się coś o tych sympatycznych samochodach pogawędzić. Na stronę tą trafiłem poprzez moją małą niewiedze, gdyż jestem w trakcie generalnego remontu silnika i skrzyni (ma już troche przejechane).

Kupie FIATa 126 BIS z okolic śląska Cieszyńskiego

Ostatnio zmieniony przez Rafciu346 dnia Czw 09 Paź, 08 21:09, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dodaj lepiej jakieś zdjęcia Wink
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 22:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dawaj fotki to bedzie o czym gadac Razz
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 22:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juz jest o czym.... sa spojlery!

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluch kolegi:

Ostatnio zmieniony przez Ekjonar dnia Nie 05 Paź, 08 22:26, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Rafciu346 (Cieszyn)

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 22:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję koledze Ekjonar'owi za pomoc wstawieniu fotek mojego maluszka na portal
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 23:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O qr*a Mr. Green
Widze szpojler na klapie i ladę na bera Jupi! Rafciu346weź to ogarnij. Zwałszcza tę ladę, a jak juz te progi chcesz zostawić to przynajmniej listwy z drzwi i przednich błotników wywal to jakos to moze bedzie wyglądać. Zawsze chciałem meić takie cowpax'y jak jeszcze maiełm 12"
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WOW Shocked

Powiem szczerze, że na ŚP czerwonym bolidzie też miałem taką "ladę", ale na szczęście za dużo osób jej nie widziało. Mr. Green

Co do maluszka?! Hmm... Przede wszystkim wywal te spojlery i progi, bo psują auto. Moda na takie progi była ładnych parę lat temu. Ale o gustach się nie dyskutuje, jeżeli Tobie się podobają to OK. Zapodaj jakieś fotki z wnętrza.
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 23:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O włąśnei zapomniałem sie upomnieć o
PimpQ napisał:
fotki z wnętrza
Powrót do góry
Rafciu346 (Cieszyn)

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 23:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm to są zdjęcia z przed 2wóch lat, ale aktualne będę miał już wkrótce gdyż jestem w trakcie remontu swojego malca
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to zapodawaj fotki z prac, z chęcia zobacze co tam modzisz najlepszego Smile
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 17:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lama napisał:
Zawsze chciałem meić takie cowpax'y jak jeszcze maiełm 12"

szkoda ze sie wcześnie nie odezwałeś u mnie leża razem ze starymi kołami Mr. Green Mr. Green

czekam na fotki malca.... gdyby nie ta lada i ten próg to wygląda całkiem nieźle. Pytanko czy w przeciwmgłowym masz czerwoną żarówkę?

Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 18:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajny jest Faja
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 18:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ozzy napisał:
Lama napisał:
Zawsze chciałem meić takie cowpax'y jak jeszcze maiełm 12"

u mnie leża

A to do zimowych mi je panie zapodaj do zimowych Twisted Evil
Powrót do góry
Rafciu346 (Cieszyn)

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 19:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc tak. Remontuje sillnik oraz maluje wentylator i inne osłony. Wymiana skrzyni (tamta jest już słaba i pare gwintów zerwało), zostawiam tylko spojler i nakładki na progach. Brewki usunąłem (słabe światła), usuwanie wrzodów które zaczynały mi się robić na podszybiu (jak to w maluchu). Dodanie jeszcze troche elektroniki (jestem elektronikiem). P.S. Tej osłony na masce już nie mam od roku, więc maluch lepiej wygląda.
Powrót do góry
Cybul (Wrocław)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 19:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cóż... nie będę ukrywał że dla mnie tragedia.... Confused masakrycznie wygladaja te dwa szpojlery Confused + prodi i listwy... Confused jak to wywalisz bedzie miodzio... Twisted Evil
po co malowac wentylator jak jego nie widac Laughing ?? pochwal sie jeszcze co tam modzisz z elektronika Cool

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 19:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To są tylko zdjęcia, inaczej wygląda w rzeczywistości, tak mi się podoba i uważam że nie wygląda tak tragicznie, jak już pisałem mam tylko ten jeden spojler z lampą stopu. Owszem jeżeli chodzi o malucha bez tuningu to takiego szukam, gdyż chciałbym mieć drugiego malca, ale już wersji standardowej (fabrycznej), bez tuningu.
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DRAMATICO... jak robisz coś to zdejmij te szajsy z progów i tyłu, nisko i szeroko go...

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
jak robisz coś to zdejmij te szajsy z progów i tyłu, nisko i szeroko go...

Polać Mochowi, dobrze godo, swój chłop Mr. Green

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch:P a marzekales ze u mnie dramtyczny jest jeden banan:D a tutaj masz az Very Happy 2 super tuningowe spojlery:D

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gumxel - może nie zauważyłem Mr. Green - a może miałem pomrocznośc jasną...

Member
Member

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak silnik robisz mocniejszy to alu wentylator daj albo koło pasowe przy altku większe... Właśnie co z tą elektroniką?
Powrót do góry
Rafciu346 (Cieszyn)

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elektronika: opóźniacz wyłaczenia światła wewnętrznego, elektroniczny moduł zapłonowy, sygnalizator cofania, centrala alarmowa, blokada zapłonu. W planie mam zamiar podłączyć elektroniczny obrotomierz, czunik (wskaźnikowy) temperatury silnika, sygnalizator przepalonego bezpiecznika (ogólnie), wszystko robie sam i jak coś mi przyjdzie do głowy to może jeszcze coś dodam
Powrót do góry
gumxel (Białystok)

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm ja powiem tak:] nie podobaja mi sie te progi;] te spojlery;] i klosze;] a ogulnie to spox;] poprostu masz ładny klasyczny kolor ;] do ktorego te gadżety nie pasująRazz

Moch:D widzisz coraz gorzej;p z tobą;P hehe:D ale przyznaj ze zadko juz te kolorki sie spotyka i moglby byc ladna seria;D z zewnątrz bez tego bananika itp;] i klosze orginal bo te jakos nie pasują do tego koloru

Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 06 Paź, 08 20:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rafciu346 napisał:
sygnalizator cofania

Czujesz że jeździsz ciężarówką Crazy
Co byś czasem pieszego nie najechał Question Po co Ci to Question
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński