| Autor |
Wiadomość |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 14:42 Temat postu: Groszek OSY |
|
|
Wyprawa po 126p.
Michała ( czyli OSY ) kumpel z pracy, powiedział że jego dziewczyna ma do sprzedania maluszka. Stoi on ponoć pod Bełchatowem na wsi. Ma niewielki przebieg, a dziewczyna jest 2gim właścicielem. Po konsultacji ze mną czy mam czas, się tam wybraliśmy.
Droga na "wieś" - jedziemy już do miejsca zaparkowania auta.
Wyprowadzony z szopy. Stan blacharski zadowalał. Rozpoczęliśmy starania nad odpaleniem autka.
Auto odpaliło. Podnieśliśmy je na pseudo najeździe. Stan podłogi rewelacyjny. Stan wachaczy, amortyzatorów, skrzyni biegów - wszystko było OK. Auto było jedynie całe zakurzone, brudne, czymś usmarowane. Michał poszedł się "dogadać". Po jakimś czasie byliśmy już w drodze. Oczywiście BEZ PRZEGLĄDU
Delektowaliśmy się też radiem PANASONIX, ale tylko jego nowoczesnym wyglądem. Niestety odmówiło posłuszeństwa
Potem mały postój na stacji. Ale głównie, żebym kupił coś do picia, w celu uzupełnienia oleju. Paliwa było jeszcze sporo, a maluszek wydawał się wyjątkowo mało palić.
Jechaliśmy, przez Pabianice, także nie omieszkałem zrobić zdjęcia pod kościółkiem .
I już w Łodzi. Fotka oryginalnych Inter Groclinów - foteli lotniczych, są w naprawdę fajnym stanie.
I fotki ogólne.
I odburaczanie. OSTATNIE SEKUNDY z naklejką na przedniej szybie.
I po bólu.
Nowe, białe przednie kierunkowskazy. Pojawił się też znaczek skradziony z tylnej klapy. Za jakiś czas białe boczne kierunki i tylne lampy.
Tylna półka już bez szpetnych głośników. Czeka jeszcze na wykładzinkę bez dziurek po montażu głośników. Radio też już "wywalone" z auta. Podsufitka, która jest lekko opadająca w niedługim czasie zostanie pewnie zastąpiona nową.
Sportowy tłumik, nowy Wupex Twin w aluminiowanej nowej puszce. Najprawdopodobniej sitka z końcówek zostaną usunięte.
Foto relacja
Przy montażu największym problemem było to, że nie daliśmy nowych obejm (gapiostwo), stare trochę się wypaczył, poza tym najpierw próbowaliśmy zmontować to nie rozbierając śruby łączącej ich po prawej stronie wydechu (kto zna malca wie o co chodzi), dopiero potem, bardzo, bardzo mozolnie udało się obejmy rozkręcić, tak, żeby można je było od nowa "wyprofilować" (tak naprawdę młotkiem ),a potem skręcić w całość. Następnie szybka wymiana świeć na bardziej "tuningowe" i zimniejsze ISKRA F100, sprawdzenie tego czy wszystko jest dobrze dokręcone i pierwsze odpalenie na nowych świecach i tłumiku.
Na zdjęciach w rolach głównych
- kapsel (dres by ŁKS )
- Michał ( Szerszeń - dres Adidas )
- Moch (dres NIKE )
Jeszcze białe kieruny...
Zamontowane wloty z BISa.
I jedziem kolejne...
Kolejna pierdółka.
Zdjęcia BY Kapsel:
Nowe fotki:
 _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Michalec (Częstochowa)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 14:53 Temat postu: |
|
|
Kolega nie może sam zaprezentowac autka? Nie podobaja mi sie chromowane detale, tlumik szybko zmarnial, ja z doświadczenia preferuje jednak starą dobrą tekle
Podczas wymiany tlumika warto pomóc sobie lewarkiem, podnieść delikatnie auto, lub silnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 15:01 Temat postu: |
|
|
Ma wolny net, poprosił o pomoc/przysługę - to karalne
Rzeczywiście - chrom na TEKLI trzyma się dłużej. Ale TS - ka super brzmi. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 15:20 Temat postu: |
|
|
Te wloty z bisa to sa tylko do robienia basenu w tylnym blotniku Autko zdrowe widac _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
osa (Łódź)

|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 15:31 Temat postu: |
|
|
| dzieki za podpowiedz co do wymiany tlumika nastepnym razem sprobuje tak zrobic no chyba ze mialbym dostep do kanalu tak byloby jeszcze wygodniej |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalec (Częstochowa)
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 15:45 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Ma wolny net, poprosił o pomoc/przysługę - to karalne Devil Question |
Rozumiem, ok
| Moch napisał: | | Ale TS - ka super brzmi. |
Chciałbym upie rać się przy tekli, ale nie mam porównania z TS-em a filmiki to nie to
osa ja wymienialem tlumik u siebie to podjechalem na placu w miejsce gdzie jest delikatna górka, miałem troszke lepszy dostep, i zależnie od potrzeby albo podnosiłem auto z prawej strony, albo delikatnie za miske olejową silnik Nic nie popsułem, a efekt jest świetny
Mam pytanie, jak zakładaliście tłumik to nie było problemow z mocowaniem do kolektorów? U mnie co prawda w uzywanej tekli byly skrzywione, tzn za szeroko, godzine męczylem się żeby je zwęził
Ehh taki urok maluchów  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 15:50 Temat postu: |
|
|
Nowy TS pasowal u mnie jak trzeba w kolektory. Mialem nowe obejmy, podnioselm lekko auto. Prawie zestaw plug and play. Co do brzmienia TS zapraszam do mnie. _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:15 Temat postu: |
|
|
No wreszcie widze auto osoby z która rozmawiam już dłuzszy czas. Faktycznie autko mniót
Powodzonka dalej. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:32 Temat postu: |
|
|
Wszystko było OK. Na końcu przy kwestii obejm jakieś mieliśmy nie teges. Problemy jakieś i się naszarpaliśmy, ale tak to OKI. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:40 Temat postu: |
|
|
To on jeszcze ma tego malucha Ten pierwszy posty to z przed dwóch lat chyba jest  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:52 Temat postu: |
|
|
Samochód był kupowany jakoś na samym początku grudnia 2006 roku. Auto nadal u tego samego właściciela.
O dalszych losach samochodu opowie sam właściciel. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 16:55 Temat postu: |
|
|
Nick jest dobry bo to chyba Szerszeń powinno być, nie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 17:20 Temat postu: |
|
|
| ja zara zakladam temat o FLu sąsiada, dobra ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aron (Skierniewice)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 19:51 Temat postu: |
|
|
| BlackRider napisał: | | ja zara zakladam temat o FLu sąsiada, dobra ? |
Dawaj, chętnie obaczymy co to za maszynka
A co do Malczana Osy to naprawdę fajny zielony groszek  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Sob 20 Wrz, 08 20:02 Temat postu: |
|
|
Temat jak temat.... zdjecia sa glupot wypisanych nie ma , autor bral udzial w opisywanym przedsiewzieciu wiec jest ok. Mam nadzieje ze wlasciciel sie odezwie i cos nowego doda bo jak na razie na poltora roku wydech i klosze to troche malo  _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MAD_DOGG (Łódź)

|
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 0:55 Temat postu: |
|
|
No i Michał dres już z mody wyszedł  _________________ RACE TECH |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 9:31 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Sportowy tłumik, nowy Wupex Twin |
musze cię zmartwić bo to jest Michael speeder twin, a nie wupex, wiem bo sam mam takiego... ale ty swojego doprowadziles do stanu tragicznego, mój cały czas wygląda jak nówka _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 9:46 Temat postu: |
|
|
Widzisz kwestia jest tego typu - że nic w tym aucie nie jest MOJE, bo to samochód kolegi. A stan tłumika bierze się z tego, że auto normalnie stoi pod blokiem. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalec (Częstochowa)
|
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 11:03 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | A stan tłumika bierze się z tego, że auto normalnie stoi pod blokiem. |
Jakby regularnie autko mył i po myciu przepolerował pastą tłumiczek to by był do tej pory ładny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

|
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 14:08 Temat postu: |
|
|
Mam identyczne fotele w chuliganie Powiem wam że cenią się te foteliki
Jak pomaluję chuligana i poskładam to fotele i kanapa idą do tapicera (powiększam krawędzie i od nowa niebiesko czarny welur)  _________________ Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilcok (Chrzanów-Małopolskie)

|
Wysłany: Nie 21 Wrz, 08 14:33 Temat postu: |
|
|
A w BiMarco ma taki sam rozstaw szyn co oryginalne fotele do 126p czy trzeba przerabiać?? I ile mniej więcej kosztują takie 2 fotele  _________________ Jak nie zgodnie z prawem to lewą stroną jadę! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|