Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Granatowy elx
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
mroczek (Zielona Góra)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 21:38    Temat postu: Granatowy elx Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałbym przedstawić mojego maluszka, jest to elx z 1997 roku z przebiegiem 62 tys. km. Zakupiłem go w kwietniu od starszego pana, który trzymał auto w garażu i rzadko wyjeżdżał poza swoją wioskę Wink . Zastąpił on moją rodzinną pamiątkę Fiata 126p z 1986 roku, który oberwał solidnie, po tym jak jakaś baba zapomniała gdzie ma hamulce w swoim lanosie Twisted Evil. Po zakupie wymieniłem tłumik na MIchael TS-stara puszka, klosze z tyłu na biało-czerwone, boczne na białe od seciento, felgi od sc z oponami 155/65, radio pioneer DEH2820-MP, jakieś tam głośniki na tylnej półce własnej konstrukcji ze światłem stopu. Auto do porządnego zakonserwowania profili i spodu, ale jak na eleganta nie jest zle Wink

Powrót do góry
Bronek (FSM)

Pochwał: 6

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mroczek napisał:
jak na eleganta nie jest zle

jest bomba, ogladałem, jechałem i naprawde w super stanie, zadnej rdzy ani pęcherzy, autko zadbane , jak naprawie mojego ela to trzeba sesyjke zrobic, pozdro Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Troszkę mało dokładne fotki, ale zapowiada się ciekawie..

Wpisz w profilu skąd jesteś Wink
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podobny do Malucha Rampuli .
Bardzo Ładnie wygląda , i jak jeszcze blacha w takim stanie jak powiadasz to tylko pozazdrościć .

Pozdrawiam i bezproblemowej jazdy życzę .
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale Twój 86' strasznie oberwał Sad i przód i tył..

Maluszek świetny, zrób jakieś fotki z bliska Smile Gratuluję zakupu.

Pochwał: 5

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 22:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

znajdz 10 roznic Mr. Green

tez juz mam biale kierunki z sc tylko tylne klosze seyjne
i tez zrobie mu zdejcie z tego samego profilu w podobnym terenie
Very Happy

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 22:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prawie bliźniaki Razz ale chlapacze mu zdejmij , bo maluszek kolegi bardzo szybko je stracił, co by wyglądu nie psuły Wink

Powrót do góry
mroczek (Zielona Góra)

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 08 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madd napisał:
Ale Twój 86' strasznie oberwał i przód i tył..

Niestety dostał zdrowo, ale czekam na wycenę i kasę z ubezpieczenia, a potem mam nadzieje, że uda się przywrócić go do życia.

Rampula napisał:
znajdz 10 roznic

bez powiększania fotki myślałem że mój Mr. Green
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pon 28 Kwi, 08 8:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niebieskie El są najszybsze Razz Piękny jest, z wisienką Very Happy Kolejny ładny El, oby takich więcej Very Happy

PostWysłany: Wto 29 Kwi, 08 19:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ano ładny ładny Wink ale jeszcze jest troche w nim do porobienia ale głównie sama kosmetyka Wink

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 30 Kwi, 08 11:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny, zadbany malacz i STRASZNIE wysoki. Jakbyś go delikatnie położył niżej, to byłoby gites.

PostWysłany: Sro 30 Kwi, 08 13:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jest tak źle , przypomnij sobie jak mój stał wysoko, wyżej niz ten...

Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 30 Kwi, 08 13:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula napisał:
znajdz 10 roznic Mr. Green

jeden ma antenę na zdeżaku drugi nie jeden ma halogeny drugi nie jeden ma białe kierunki drugi nie jeden ma koła bisa lub cc a drugi sc jeden ma uchylne szybki z tyłu drugi zwykłe jeden ma klej po listwie na drzwiach drugi ma listwę jeden ma chlapacze drugi niema
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 30 Kwi, 08 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krzysztofer00, wiesz co to ironia? Wink

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 06 Sie, 08 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niezły. Mój jest 1998 roku i ładnie się sypie Mr. Green

PostWysłany: Sro 06 Sie, 08 19:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odemnie masz WIELKI PLUS za białe fele 13", za malca zresztą też
Powrót do góry
mroczek (Zielona Góra)

PostWysłany: Czw 02 Paź, 08 12:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po 3 miesiącach odpoczynku od kompa czas w końcu pokazać co się zmieniło w elegancie Wink
Zawieszenie i układ kierowniczy zregenerowany ( przekładnia, zwrotnice, nowe amorki). Wymienione szczęki i pompa hamulcowa. Od spodu cały poprawiony bitexem i profile także zalane konserwacją. Trochę fotek Wink

Robota przy zaprawkach i konserwacji komory silnikowej:

Zaprawki robione na przednim pasie bo mocno powybijany i korozja zaczęła się pojawiać

Doszedł jeszcze centralny zamek, wakuometr, obrotek i wskaźnik temperatury i napięcia w instalacji

Mała sesyjka Wink

Wiem ze wysoki ale póki co to musiałem go porobić by jeździć bezpiecznie i zdrowo (bez rdzy) Wink o glebie się pomyśli później

Ostatnio zmieniony przez mroczek dnia Czw 02 Paź, 08 12:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 02 Paź, 08 12:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób coś z tym zawieszeniem.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 02 Paź, 08 19:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Malec śliczny, dobrze się na nim siedziało na kacu na ogólnopolskim Very Happy Mroczkowy i Rampulowy malec wyglądają tak samo, czyli klasyczny 'SZYMCIOSSTYLE' Very Happy Gratulacje dla właściciela za tak cudne autko Wink

A na przyszłość to nie ma że "ja nie piję" Mr. Green Mr. Green Mr. Green

PostWysłany: Czw 02 Paź, 08 20:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No no widze że coś działasz- prawidłowo Wink
Rekin na następnym zlocie juz sie obaj postaramy żeby pił Razz

Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 02 Paź, 08 21:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

strasznie zazdroszcze tak zdrowiutkiego elx-a, piekny jest Wink

PostWysłany: Pon 13 Paź, 08 12:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Coś co jest w moim malcu od dłuższego czasu i pozwoliło mi na wyrobienie sobie opinii o tym wynalazku Mr. Green

Jest to własnej roboty smarowniczka do zwrotnic. Wykonana z pudełka po kliszach fotograficznych, do ktorego zamontowany jest wężyk idący do oryginalnej smarowniczki. Z oryginalnej smarownicy od zwrotnicy została usunieta kulka co pozwala na spływanie hipolu znajdującego się w pojemniku przy amortyzatorze. Plusy tego rozwiązania to fakt iż smarowanie zwrotnic ogranicza sie do dolewania hipolu do tego pojemniczka, przy zregenerowanych zwrotnicach kręcenie kierownicą jest lekkie, według mnie wydłuża to także okres eksploatacji zwrotnic. Minusem natromiast jest to, iż felga od wewnątrz jest zawsze trochę zawilgocona hipolem. Słyszałem opinie, iż podobne smarowniczki montowali fabrycznie nasi przyjaciele z kraju Rad, chyba nawet w moskwiczach Wink

Dzwon Evil or Very Mad

Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 26 Gru, 08 12:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I jak Panie Majster? Wyklepane? Mr. Green

PostWysłany: Pią 26 Gru, 08 23:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wyklepane i maluszek jak ta lala Mr. Green

prace przy pasowaniu drzwi:

Po odbiorze od lakiernika Wink

Zostało jeszcze tylko przykleic listwy zakonserwowac ranty błotników bitexem i na wiosne alu polonezowskie do niego wsadzic Wink
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 26 Gru, 08 23:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla mnie osobiście dużo ładniej mu bez listew Cool
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński