Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
głosniki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
zdun90 (Kalisz)

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:11    Temat postu: głosniki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, mam nastepujacy problem chcialbym umiescic w maluszku 4 głosniki jak wy macie to rozwiązane? dwa moga być w drzwiach a pozostałe dwa? Półka pod szybą nie wchodzi w gre. Pozdrawiam
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wystarczą 2 głośniki podwieszone pod deską rozdzielczą - jeden w standardowym miejscu, drugi, obok Twojego lewego kolana. I będzie dobrze i estetycznie.

Pochwał: 7

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zawsze możesz je ulokować w tylnej kanapie, przy małej pomysłowości. Ja mam tak zrobione i jestem zadowolony. wyciąć gąbkę na wymiar głośnika, oraz taką płytkę plastiku dobrze by było żeby była większa niż głośnik (robisz w niej otwory na środku, żeby dźwięk miał się jak rozchodzić i przykręcasz głośniki do tych plastików). wsadzasz to tak żeby te plastyki weszły pomiędzy gąbkę a poszycie co gwarantuje nam że głośniki będą na miejscu. trzeba też pamiętać o odpowiedniej odległości plastyku od głośnika żeby membrana nie dotykała go bo będzie "harczeć" - 2 3 nakrętki powinny starczyć.

mi osobiście nie pasują głośniki w tych miejscach co napisał Moch bo by mi przeszkadzały zwyczajnie
ale to już kwestia gustu

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Głośniki nie muszą być wielkości talerzy - a tapicerki się nie tnie...

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam wstawione głośniki tylne w tylne boczki a przednie jak napisał Moch. Całkiem dobrze to wszystko gra. Cool

Osobiście dla mnie zakładanie głośników w przednich drzwiach to głupota poniewarz niszczysz tapicerkę i jest gorszy efekt.

Ostatnio zmieniony przez Ekjonar dnia Czw 18 Gru, 08 10:44, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W tym klasyku ??

www.żenua.pl Crazy - powinieneś wstawić TRAMPa z jednym głośniczkiem Smile

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wymiana boczków to jest 10 minut Wink Poświęciłem na to boczki z FLa których mam jak lodu.
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 15:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ekjonar napisał:
Osobiście dla mnie zakładanie głośników w przednich drzwiach to głupota poniewarz niszczysz tapicerkę i jest gorszy efekt.

Chyba nie widziałeś i nie słyszałeś jak to gra Rolling Eyes głośniki w przednich boczkach dobrze wyglądają na małym dystansie i w niczym to nie przeszkadza .
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

PostWysłany: Czw 18 Gru, 08 20:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Głośniki nie muszą być wielkości talerzy - a tapicerki się nie tnie...

nie pociąłem

czytaj ze zrozumieniem a nie po łebkach

Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 20 Gru, 08 23:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam z przodu w drzwiach (tapicerkę dałem jakąś napbytą za grosze na złomie - moja oryginalna leży i czeka, aż kiedyś audi wyleci i wrócę do oryginału Wink a z tyłu to mam półkę od kumpla odkupiłem i tak już gra z 2-3 lata Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

PostWysłany: Nie 21 Gru, 08 0:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ale doradziłes zeby pocioł

wyciąć trochę gąbki z oparcia kanapy to chyba nie to samo co pociąć tapicerkę?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński