| Autor |
Wiadomość |
zdun90 (Kalisz)
![]()
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:11 Temat postu: głosniki |
|
|
| witam, mam nastepujacy problem chcialbym umiescic w maluszku 4 głosniki jak wy macie to rozwiązane? dwa moga być w drzwiach a pozostałe dwa? Półka pod szybą nie wchodzi w gre. Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:36 Temat postu: |
|
|
wystarczą 2 głośniki podwieszone pod deską rozdzielczą - jeden w standardowym miejscu, drugi, obok Twojego lewego kolana. I będzie dobrze i estetycznie. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:38 Temat postu: |
|
|
zawsze możesz je ulokować w tylnej kanapie, przy małej pomysłowości. Ja mam tak zrobione i jestem zadowolony. wyciąć gąbkę na wymiar głośnika, oraz taką płytkę plastiku dobrze by było żeby była większa niż głośnik (robisz w niej otwory na środku, żeby dźwięk miał się jak rozchodzić i przykręcasz głośniki do tych plastików). wsadzasz to tak żeby te plastyki weszły pomiędzy gąbkę a poszycie co gwarantuje nam że głośniki będą na miejscu. trzeba też pamiętać o odpowiedniej odległości plastyku od głośnika żeby membrana nie dotykała go bo będzie "harczeć" - 2 3 nakrętki powinny starczyć.
mi osobiście nie pasują głośniki w tych miejscach co napisał Moch bo by mi przeszkadzały zwyczajnie
ale to już kwestia gustu _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:41 Temat postu: |
|
|
Ja mam wstawione głośniki tylne w tylne boczki a przednie jak napisał Moch. Całkiem dobrze to wszystko gra.
Osobiście dla mnie zakładanie głośników w przednich drzwiach to głupota poniewarz niszczysz tapicerkę i jest gorszy efekt.
Ostatnio zmieniony przez Ekjonar dnia Czw 18 Gru, 08 10:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:45 Temat postu: |
|
|
Wymiana boczków to jest 10 minut Poświęciłem na to boczki z FLa których mam jak lodu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 15:44 Temat postu: |
|
|
| Ekjonar napisał: | | Osobiście dla mnie zakładanie głośników w przednich drzwiach to głupota poniewarz niszczysz tapicerkę i jest gorszy efekt. |
Chyba nie widziałeś i nie słyszałeś jak to gra głośniki w przednich boczkach dobrze wyglądają na małym dystansie i w niczym to nie przeszkadza . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 20:08 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Głośniki nie muszą być wielkości talerzy - a tapicerki się nie tnie... |
nie pociąłem
czytaj ze zrozumieniem a nie po łebkach _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karol13 (Poznan) Prezes oddziału
Pochwał: 1
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 08 23:09 Temat postu: |
|
|
Ja mam z przodu w drzwiach (tapicerkę dałem jakąś napbytą za grosze na złomie - moja oryginalna leży i czeka, aż kiedyś audi wyleci i wrócę do oryginału a z tyłu to mam półkę od kumpla odkupiłem i tak już gra z 2-3 lata  _________________ Pozdrawiam
Karol13
Terytorium126p Oddział Wielkopolski
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 0:00 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | ale doradziłes zeby pocioł |
wyciąć trochę gąbki z oparcia kanapy to chyba nie to samo co pociąć tapicerkę? _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|