Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Gleba, Alu, i takie tam...
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 06 Maj, 10 19:40    Temat postu: Gleba, Alu, i takie tam... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siemka
mam kilka pytań, szukałem na forum i nie wiele znalazłem...
tak więc...
jaką szerokość powinny mieć felgi do malca.. bo zaglądam na allegro.. a tam 6 cali ale to wiem ze za duzo bd a chciał bym coś maksymalnie szerokie bez poszerzania nadkoli.... no i jaka wielkość wejdzie na maxa bez gleby ?
kolejne to ile zabawy jest z radiem kupiłem kaszlaka a tam jedynie co jest to kabel od TV taki antenowy bialy gruby...
ale co do elektryki...
chcial bym mieć drzwi otwierane z pilota Very Happy
takie co na uszczelce odskakują jak guzik sie wciśnie Very Happy
i zeby centralny z tego samego pilota był z alarmem wydaje mi sie skomplikowane ale może ktos z was wyjasni mi co i jak i za ile mniej więcej...

Pozdr.

PostWysłany: Czw 06 Maj, 10 21:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jedyną opcją felg są rekiny 5,5 cala , obejdzie sie bez poszerzania ale mogą sie psy czepiać .

co do tech drzwi ; odskakujących , chcesz to bez klamek zrobić ??

kup alarm z centralnym zamkiem taka by był trzeci kanał do otwierania bagażnika i wtedy sobie podłączysz dzwi , tyle ode mnie

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 8:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez klamex to wieś... odpuść sobie... co do felg to 5,5" albo najbezpieczniej 5" i będzie elegancko pasować a co do radia kup sobie specjalną kostkę koszt 2 zł podprowadź w odpowiednie + i - i w radio to a potem podłącz pod kostkę głośniki w odpowiednie miejsca oraz do samego radia centralnie daj antenę i GRA Smile
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 10:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bez gleby 5,5 cala powinno wejść, a z glebą to 7 cali nawet zmieścisz
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 15:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do podlaczenia radia to moge pomoc na gg Wink
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 18:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak będziemy zmieniać skrzynie to ogarniemy też radio Smile

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pozwolicie ze ja sie podepne Very Happy
a jak na glebie np wcisnie 6 cali to nie trzeba przerabiac nadkoli??
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 21:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to jazda Very Happy ale maluszek padł... podjechałem pod blok zgasł po ponownej próbie odpalenia 0 reakcji rozrusznika cisza.... niestety nie wiem co jest... mysle moze linka albo rozrusznik ale jak odpalić z kija ?? moze ktosma foto ??Grociu jak chesz i bd miał czas to mozemy sie umówic obejrzał byś mą maszyne Very Happy

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 21:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro będziemy z Yoshi wrzucać resor nowy + 13x5 to porobimy fotki
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 21:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bo troche zastanawiające jest to ze rozrusznik szurał a nie tak jak by normalnie moze on padł... ale z linką spróbuje jak tylko bd miał foty
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 07 Maj, 10 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w niedzielę Ci pasuje? W jakiej części Łodzi mieszkasz?
Generalnie to jak szeroką felgę da się wsadzić zależy od jej ET
Ja u siebie pożyczyłem od kumpla 7 calowe felgi z oponką 175/50 i et 33 z tylu było na styk, z przodu ni cholery nie dało się skręcać przy resorze na płasko sklepanym.

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 08 Maj, 10 10:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
to jazda Very Happy ale maluszek padł... podjechałem pod blok zgasł po ponownej próbie odpalenia 0 reakcji rozrusznika cisza....

a moze bateryjka sie rozladowala ? u dziadka tak ostatnio bylo. przyjechal do domu i potem chcialem go odpalic - brak reakcji.

Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 08 Maj, 10 15:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale światła wszystko działa a jak przekręcam luczyk to nawet troszke przygasa tyle ze w momencie przygasania powinien zadziałać ale nic kompletnie...

i tak to tez zwatpiłem w polską myśl techniczna a szczerze to az jestem zalamany i mam doła sadziłem ze dzien wolny to smigne bobem tu i tam ale kicha... ehh

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 08 Maj, 10 16:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a próbowałeś żeby druga osoba postukała w ten rozrusznik jak przekręcisz kluczyk?? Bo mógł się zaciąć
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 08 Maj, 10 17:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elektromagnes poszedl sie rypac Rolling Eyes

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 08 Maj, 10 21:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 napisał:
pozwolicie ze ja sie podepne Very Happy
a jak na glebie np wcisnie 6 cali to nie trzeba przerabiac nadkoli??

kapsel napisał:
z glebą to 7 cali nawet zmieścisz

Rolling Eyes
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 09 Maj, 10 10:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu napisał:
pożyczyłem od kumpla 7 calowe felgi z oponką 175/50 i et 33 z tylu było na styk, z przodu ni cholery nie dało się skręcać przy resorze na płasko sklepanym.

wiec tyczy sie to tylko tylu. a z przodu trzba modzic Rolling Eyes
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 10 Maj, 10 10:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok 7 czy 6 Razz
pytanie jest czy znajdzie się ktoś kto wpadł by do mnie i pomógł dojrzeć cóż to mojemu macowi dolega ?
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 11 Maj, 10 2:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czekałem aż napiszesz dokładnie gdzie i na którą mam podjechać. Może w ten weekend się zgadamy

PostWysłany: Sro 12 Maj, 10 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 napisał:
iec tyczy sie to tylko tylu. a z przodu trzba modzic
13x5 et ~29 weszły luzacko. 6" to tylko (lub aż Mr. Green ) 2,54 cm więcej więc wszystko zależy od et, no i od tego jak mocna ta gleba Smile
Powrót do góry
szwedo22 (Kraśnik)

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 18:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy rekiny 13" x 5.5" szer, ET 18 wejda bez przerobek ?
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 20:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zależy od opony jaką chcesz nałożyć

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 20:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A właśnie sam nie wiem jakie takie żeby było dobrze i w miare wygodnie Razz co pokroju 155/55/R13 ?
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 1:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wątpię żebyś znalazł oponę w tym rozmiarze... Jeśli to miał by być seryjny silnik to opony 135/70 lub 145/70 większych do serii nie na sensu, a z takim rozmiarem nie musisz nic przerabiać w rantach.

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 2:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Naczy silnik bedzie prawie seria jakies drobne modyfikacje beda .Kurde bo te felgi sa za 250 zl z oponami 165/65/r13 Ekhm... To za szerokie a jak chciec opony kupic to 2 tyle co felgi .... A nawet wiecej .
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński