Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
gaśnie silnik, kontrolki, wszystko

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 03 Kwi, 09 8:07    Temat postu: gaśnie silnik, kontrolki, wszystko Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czasem tak się zdarza że odpalę malca, nagle wyłącza mi sie silnik i albo przygasają o połowę albo gasną całkiem wszystkie kontrolki, światła... co jest tego przyczyną?

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
ROOMPER (Gliwice / Wellington)

PostWysłany: Pią 03 Kwi, 09 9:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się ze główny kabel od masy przy aku jest luzny i to chyba mocno. Raz kiedys mialem podobny efekt z tym ze to bylo w czasie jazdy Mr. Green Dodam ze jechalem z wlaczonymi swiatlami.A okazalo sie ze klema spadla (bodajze z -) I silnik w sumie niezgasl ale szarpal jak szlag.Jak sie zatrzymalem to sprawdzilem pod klapa co sie dzieje a tu dymek z altka Laughing No to sie szybko domyslilem ze z przodu jest problem a tu wlasnie ta klema nieszczesna Laughing Ale u ciebie to pewnie cos z masa.Przeczysc, dokrec i przy silniku to samo. Powinno byc dobrze Faja
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 03 Kwi, 09 15:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak ROOMPER pisze masa a jak nie masa to na kablu głównego zasilania instalacji jest taka kostka ona sie tez wypala i moze iskrzyc i dlatego takie jaja sie robią
mi sie spalila ta kostka na głównym zasilaniu i auto podczasjazdy traciło calkowicie napiecie w calej instalacji
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pią 03 Kwi, 09 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

masę sprawdzałem przy akumulatorze, przy silniku klema na alternatorze też wymieniona. w którym miejscu ta kostka jest?

Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 03 Kwi, 09 22:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawdź czy masz dobre to połacznie na klemach na akku
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Nie 19 Kwi, 09 0:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj miałem tak że wrzucałem wsteczny i gasły kontrolki razem z silnikiem.. Ekhm...

Powrót do góry
artidu (Poznań)

PostWysłany: Nie 19 Kwi, 09 0:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wyplada na to ze masz zwarcie na czujniku do wstecznego, który jest w skrzyni biegów
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Nie 03 Maj, 09 0:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj wracając do domu jadę, włączam kierunkowskaz i auto zgasło... (światła świeciły) odpaliłem, chce jechać dalej, włączam się do ruchu, włączam kierunkowskaz i znowu zgasł.. CO to może być? miał tak ktoś?

Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

PostWysłany: Czw 07 Maj, 09 16:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz pewnie jakieś zwarcie do masy. Oblookaj kable sprawdź masę, przeczyść styki. Może stacyjka już się kończy?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński