| Autor |
Wiadomość |
piteer (Jarosław)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Pią 03 Kwi, 09 8:07 Temat postu: gaśnie silnik, kontrolki, wszystko |
|
|
czasem tak się zdarza że odpalę malca, nagle wyłącza mi sie silnik i albo przygasają o połowę albo gasną całkiem wszystkie kontrolki, światła... co jest tego przyczyną? _________________ 126 el '96 czerwony
126 elx '99 zielony
Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
ROOMPER (Gliwice / Wellington)

|
Wysłany: Pią 03 Kwi, 09 9:33 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się ze główny kabel od masy przy aku jest luzny i to chyba mocno. Raz kiedys mialem podobny efekt z tym ze to bylo w czasie jazdy Dodam ze jechalem z wlaczonymi swiatlami.A okazalo sie ze klema spadla (bodajze z -) I silnik w sumie niezgasl ale szarpal jak szlag.Jak sie zatrzymalem to sprawdzilem pod klapa co sie dzieje a tu dymek z altka No to sie szybko domyslilem ze z przodu jest problem a tu wlasnie ta klema nieszczesna Ale u ciebie to pewnie cos z masa.Przeczysc, dokrec i przy silniku to samo. Powinno byc dobrze  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Pią 03 Kwi, 09 15:13 Temat postu: |
|
|
tak jak ROOMPER pisze masa a jak nie masa to na kablu głównego zasilania instalacji jest taka kostka ona sie tez wypala i moze iskrzyc i dlatego takie jaja sie robią
mi sie spalila ta kostka na głównym zasilaniu i auto podczasjazdy traciło calkowicie napiecie w calej instalacji |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piteer (Jarosław)
|
Wysłany: Pią 03 Kwi, 09 22:29 Temat postu: |
|
|
masę sprawdzałem przy akumulatorze, przy silniku klema na alternatorze też wymieniona. w którym miejscu ta kostka jest? _________________ 126 el '96 czerwony
126 elx '99 zielony
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Pią 03 Kwi, 09 22:42 Temat postu: |
|
|
| Sprawdź czy masz dobre to połacznie na klemach na akku |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piteer (Jarosław)
|
Wysłany: Nie 19 Kwi, 09 0:00 Temat postu: |
|
|
dzisiaj miałem tak że wrzucałem wsteczny i gasły kontrolki razem z silnikiem..  _________________ 126 el '96 czerwony
126 elx '99 zielony
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artidu (Poznań)

|
Wysłany: Nie 19 Kwi, 09 0:05 Temat postu: |
|
|
| Wyplada na to ze masz zwarcie na czujniku do wstecznego, który jest w skrzyni biegów |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piteer (Jarosław)
|
Wysłany: Nie 03 Maj, 09 0:17 Temat postu: |
|
|
dzisiaj wracając do domu jadę, włączam kierunkowskaz i auto zgasło... (światła świeciły) odpaliłem, chce jechać dalej, włączam się do ruchu, włączam kierunkowskaz i znowu zgasł.. CO to może być? miał tak ktoś? _________________ 126 el '96 czerwony
126 elx '99 zielony
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek87 (Hajnówka)
![]() Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 07 Maj, 09 16:04 Temat postu: |
|
|
Masz pewnie jakieś zwarcie do masy. Oblookaj kable sprawdź masę, przeczyść styki. Może stacyjka już się kończy? _________________ 126elx '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|