| Autor |
Wiadomość |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 14:36 Temat postu: Gaśnica wewnatrz malucha- gdzie najwygodniej? |
|
|
Jak w temacie
Czas najwyzszy przeniesc gasnice z bagaznika do srodka auta, tylko nie za bardzo wiem gdzie. Zalezy mi zeby byla mniej wiecej pod reka, ale zarazem dyskretnie
Jak macie u Was to rozwiazane? _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 14:49 Temat postu: |
|
|
| ja mam zawsze, zawsze i wylacznie pod fotelem. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CZUCZU (Stalowa Wola)

|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 16:25 Temat postu: |
|
|
ja tez miałem dopoki gówniarz jakis na wospie nei uruchomił jej nogą.
Dziek item uzrozumiałe mże to złe miejsce _________________ Głośno i bokiem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 16:29 Temat postu: |
|
|
A po co ci gasnica? Tzn mam na mysli po co ci ona pod reka bo w aucie wiadomo byc musi. Jesli mowimy o trzech lub czterch gasnicach to rzeczywiscie maja one sens. Raz zapalila sie nam karetka gdyby nie ochocza pomoc przejezdzajacych to auto wartosci 5 krotnie przewyzszajacej wartosc podwzia i budy sprintera poszloby z dymem a palila sie tylko komora slinka... poszlo 6 gasnic z czego jedna prawie nie dzialala. _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Ostatnio zmieniony przez Bilo dnia Wto 05 Lut, 08 16:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CZUCZU (Stalowa Wola)

|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 16:54 Temat postu: |
|
|
Dlatego wozimy dwie duyuze regularnie sprawdzane gasnice a nie ejdna mini _________________ Głośno i bokiem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 20:08 Temat postu: |
|
|
Tą mini mozna sobie w papierocha ugasic
Ja sobie dowale większą i bedzie raczej z tyłu zamiast kanapy  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAS (Kraków/NTarg)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 08 22:29 Temat postu: |
|
|
Ja mam mini w bagażniku pod podszybiem. Dla sztuki.
Jak się maluch zapali to i dwie nie wydolą więc... _________________ Żyj aż do śmierci! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
4est (Jarosław - RJA)

|
Wysłany: Sro 06 Lut, 08 0:37 Temat postu: |
|
|
1kg. pod siedzeniem pasażera, no problem. _________________ Proste sa dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Sro 06 Lut, 08 2:46 Temat postu: |
|
|
1 kg po lewej stronie na zakolu przednim, przy drzwiach ...  _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sigo (Katowice)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 5
|
Wysłany: Sro 06 Lut, 08 4:22 Temat postu: |
|
|
a tam gadacie, jak masz dobra gasnice nawet ten 1kg to juz cos...
Mi sie zafajczył juz malec, wyrwało mi śrubę z tylu przy glowicy z kolektora, i napiepszał ogien, stopil powrot paliwa i ładnie się zajeło... ludzie sie darli, ale to myslalem ze przez ujebane kolanko, bo malec darł ryja jak głupi, ale na szczescie na swiatlach sie skumalem, i gasnica prawie nówka 1kg dala rade... niewiem moze to fart  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bartonq (Katowice)
 Pochwał: 4 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro 06 Lut, 08 4:38 Temat postu: |
|
|
mi sie raz brown zajaral
nagle siwo w kabinie od dymu
rozrusznik dawał jakas zware spalilo wszystko w okol
na skrzyzowaniu gasilem 1 kiłowką
ludzie mnie poprostu zaczeli omijac chuje garbate |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 19:25 Temat postu: |
|
|
Moch trafil w sedno Bardzo poreczne i eksponowane zarazem miejsce dla gasnicy _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
4est (Jarosław - RJA)

|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 20:38 Temat postu: |
|
|
ja tam wole mieć półeczke orygnialną zawsze nakrętki i śrubki mają gdzie leżeć _________________ Proste sa dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAS (Kraków/NTarg)
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 21:59 Temat postu: |
|
|
To tyle jeżeli chodzi o gaśniece.
Ja tam naliczyłem 4 i......... _________________ Żyj aż do śmierci! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
4est (Jarosław - RJA)

|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 22:15 Temat postu: |
|
|
U mnie wczoraj na osiedlu duzy fiat sie spalił i nawet straż pożarna nie pomogła _________________ Proste sa dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 22:29 Temat postu: |
|
|
Jak mojego jakas menda podpalila to go konewką portier pobliskiej firmy ugasil, na szczescie udało sie.
U mnie polka musi zostac, za duzo badziewia tam woze, a nadkole to niezla mysl, ale jak cos to i tak po stronie pasazera  _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 0:16 Temat postu: |
|
|
Tylko, że dziurawiąc ten tunel środkowy olewacie korozję, a dziurawiąc nadkole, naruszacie już w pewien sposób nadwozie i może z tego być dziura za 3 latka. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citroen BX (Gliwice)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 0:32 Temat postu: |
|
|
ja tam gaśnice w bagażniku mam i nieprzemieszczam narazie bo auto będzie i tak rozebrane, a swoją drogą to większość ludzi nawetnie wie jak się gaśnicą posługiwać, smutne to ale prawdziwe _________________ /F/I/A/T/ 650'FL rocznik 1988 w kolorze white
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franiu126p (z nienacka)
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 8 Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 16:41 Temat postu: |
|
|
A tak w temacie gaśnic:
1. Lipca mieliśmy spota. Kolega Kordian przywiózł swoją gaśnicę 1 dzień po terminie. Fajnie było, ale działała przez jakieś 5 sek. Później, to już mozna było tylko wysypywać z niej ten proszek... Ja sie pytam - co by sie stało, gdyby była potrzebna 1/2/5/7/50 dni wcześniej?! Dupa by była...  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 15:03 Temat postu: |
|
|
Moj dziadek sie kiedys podpalil w maluchu. Pojechal sobie gdzies na zakupy. Cos do silniczka zagladal. Wsiadl do maluszka i sobie jedzie dalej. Cos mu spalenizna zaczelo smierdziec. NIe mogl sie skapnac co sie pali. Kurtka mu sie zimowa zajarala od goracego tlumika
Swoja droga pomysl z nadkolem niezly. A jakby tak od strony kierowcy nad nadkolem przykrecic? Powinna sie chyba zmiescic. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
SAS (Kraków/NTarg)
|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 18:22 Temat postu: |
|
|
Moment, zaraz!
Takie pytanko. Czy gaśnica jest teraz obowiązkowa i czy musi mieć przeglądy? Pamiętam że dawniej jeździlo się do gości od gaśnic a teraz jakoś to ucichło i nie kladzie się na to nacisku. Podczas kontroli też się nikt nie pyta o gaśnice więc jak to teraz jest.
Ja mam 2 kg ale legalizacja już dawno zdarta więc nie wiem czy musze kupić czy jak.
Tak na marginesie wypatrzylem dziś że w OBI jest jakaś promocja i 1kg można kupić za 19,99 a 5kg za 99PLN. _________________ Żyj aż do śmierci! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
CZUCZU (Stalowa Wola)

|
Wysłany: Sro 13 Lut, 08 18:23 Temat postu: |
|
|
jest obowiazkowa.
Szef dostał 50 zł mandatu niedawno za to a legalizacja 5 zł _________________ Głośno i bokiem |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|