Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Gaśnica wewnatrz malucha- gdzie najwygodniej?
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 14:36    Temat postu: Gaśnica wewnatrz malucha- gdzie najwygodniej? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak w temacie Smile

Czas najwyzszy przeniesc gasnice z bagaznika do srodka auta, tylko nie za bardzo wiem gdzie. Zalezy mi zeby byla mniej wiecej pod reka, ale zarazem dyskretnie Smile

Jak macie u Was to rozwiazane?

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 14:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam zawsze, zawsze i wylacznie pod fotelem.
Powrót do góry
CZUCZU (Stalowa Wola)

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 16:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez miałem dopoki gówniarz jakis na wospie nei uruchomił jej nogą.
Dziek item uzrozumiałe mże to złe miejsce

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 16:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A po co ci gasnica? Tzn mam na mysli po co ci ona pod reka bo w aucie wiadomo byc musi. Jesli mowimy o trzech lub czterch gasnicach to rzeczywiscie maja one sens. Raz zapalila sie nam karetka gdyby nie ochocza pomoc przejezdzajacych to auto wartosci 5 krotnie przewyzszajacej wartosc podwzia i budy sprintera poszloby z dymem a palila sie tylko komora slinka... poszlo 6 gasnic Rolling Eyes z czego jedna prawie nie dzialala.

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL

Ostatnio zmieniony przez Bilo dnia Wto 05 Lut, 08 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
CZUCZU (Stalowa Wola)

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 16:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dlatego wozimy dwie duyuze regularnie sprawdzane gasnice a nie ejdna mini

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 20:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tą mini mozna sobie w papierocha ugasic Wink
Ja sobie dowale większą i bedzie raczej z tyłu zamiast kanapy Very Happy

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 05 Lut, 08 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam mini w bagażniku pod podszybiem. Dla sztuki.
Jak się maluch zapali to i dwie nie wydolą więc...

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 0:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1kg. pod siedzeniem pasażera, no problem.

Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 2:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1 kg po lewej stronie na zakolu przednim, przy drzwiach ... Wink

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 4:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a tam gadacie, jak masz dobra gasnice nawet ten 1kg to juz cos...

Mi sie zafajczył juz malec, wyrwało mi śrubę z tylu przy glowicy z kolektora, i napiepszał ogien, stopil powrot paliwa i ładnie się zajeło... ludzie sie darli, ale to myslalem ze przez ujebane kolanko, bo malec darł ryja jak głupi, ale na szczescie na swiatlach sie skumalem, i gasnica prawie nówka 1kg dala rade... niewiem moze to fart Mr. Green
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 4:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi sie raz brown zajaral
nagle siwo w kabinie od dymu Very Happy
rozrusznik dawał jakas zware spalilo wszystko w okol Razz
na skrzyzowaniu gasilem 1 kiłowką
ludzie mnie poprostu zaczeli omijac chuje garbate
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 18:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy jedna gaśnica czy cztery to i tak może być za mało lepiej widząc większy płomień odrazu wzywać straż pożarną albo zatrzymać jakiegoś tira żeby użyczył większej gaśnicy.
http://poboczem.pl/galerie/poboczem/galeria/zdjecie/duze,685101,1
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 19:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gaśnica na środkowym tunelu.

Tak mam u siebie w Boberze.

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch trafil w sedno Cool Bardzo poreczne i eksponowane zarazem miejsce dla gasnicy

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
4est (Jarosław - RJA)

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam wole mieć półeczke orygnialną Laughing zawsze nakrętki i śrubki mają gdzie leżeć

Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To tyle jeżeli chodzi o gaśniece.
Ja tam naliczyłem 4 i.........

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie wczoraj na osiedlu duzy fiat sie spalił i nawet straż pożarna nie pomogła

Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak mojego jakas menda podpalila to go konewką portier pobliskiej firmy ugasil, na szczescie udało sie.

U mnie polka musi zostac, za duzo badziewia tam woze, a nadkole to niezla mysl, ale jak cos to i tak po stronie pasazera Smile

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 0:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko, że dziurawiąc ten tunel środkowy olewacie korozję, a dziurawiąc nadkole, naruszacie już w pewien sposób nadwozie i może z tego być dziura za 3 latka.

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 0:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam gaśnice w bagażniku mam i nieprzemieszczam narazie bo auto będzie i tak rozebrane, a swoją drogą to większość ludzi nawetnie wie jak się gaśnicą posługiwać, smutne to ale prawdziwe

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 16:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam przymocowane do klatki

http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 16:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A tak w temacie gaśnic:

1. Lipca mieliśmy spota. Kolega Kordian przywiózł swoją gaśnicę 1 dzień po terminie. Fajnie było, ale działała przez jakieś 5 sek. Później, to już mozna było tylko wysypywać z niej ten proszek... Ja sie pytam - co by sie stało, gdyby była potrzebna 1/2/5/7/50 dni wcześniej?! Dupa by była... Ass... Blee
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 13 Lut, 08 15:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moj dziadek sie kiedys podpalil w maluchu. Pojechal sobie gdzies na zakupy. Cos do silniczka zagladal. Wsiadl do maluszka i sobie jedzie dalej. Cos mu spalenizna zaczelo smierdziec. NIe mogl sie skapnac co sie pali. Kurtka mu sie zimowa zajarala od goracego tlumika Laughing

Swoja droga pomysl z nadkolem niezly. A jakby tak od strony kierowcy nad nadkolem przykrecic? Powinna sie chyba zmiescic.

PostWysłany: Sro 13 Lut, 08 18:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moment, zaraz!

Takie pytanko. Czy gaśnica jest teraz obowiązkowa i czy musi mieć przeglądy? Pamiętam że dawniej jeździlo się do gości od gaśnic a teraz jakoś to ucichło i nie kladzie się na to nacisku. Podczas kontroli też się nikt nie pyta o gaśnice więc jak to teraz jest.

Ja mam 2 kg ale legalizacja już dawno zdarta więc nie wiem czy musze kupić czy jak.

Tak na marginesie wypatrzylem dziś że w OBI jest jakaś promocja i 1kg można kupić za 19,99 a 5kg za 99PLN.

PostWysłany: Sro 13 Lut, 08 18:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest obowiazkowa.
Szef dostał 50 zł mandatu niedawno za to a legalizacja 5 zł
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński