| Autor |
Wiadomość |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 24 Sty, 08 23:15 Temat postu: Galwanizowane stalowe 12" felgi |
|
|
Od kiedy tylko mam malucha ciagle chodza mi po glowie chromowane 12" poszerzki . Nie wiem tylko kto lub jaki zaklad robi cos takiego. Moze ma ktos z was jakies doswiadczenia. Widzialem raz galwanizowane obrecze i jkosc powloki byla koszmarna dlatego szukam zakladu godnego polecenia. Ciekawi mnie tez cena _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 24 Sty, 08 23:52 Temat postu: |
|
|
No proszę. Skąd taka zmiana? Najpierw wszystko co plastikowe, a teraz .. no no CHROM. _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Pią 25 Sty, 08 10:04 Temat postu: |
|
|
Bilo mi to juz od dwoch tygodni łazi po głowie Z tego co wiem to chromowanie polega na zanurzeniu przedmiotu w tym chromie ale nie pamietam dokladnie co mi chlop w szkole opisywał na lekcji Dzis z ciekawości podjade do zakładu i się zapytam o cene, al wydaj mi się ze to drogi interes  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Pią 25 Sty, 08 14:33 Temat postu: |
|
|
Chromowane felgi nie powinny mu zaszkodzic .... gorzej z moja kieszenia. Dzisiaj ogladalem Fuldy 145/70 R12 i swietnie wygladaja tylko ze 110 zl sztuka....... chrom mysle ze kolo 150 zl za sztuke  _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MaRcIn1991 (Gdańsk)

|
Wysłany: Sro 06 Lut, 08 20:56 Temat postu: |
|
|
| Zamiast chromu lepiej pomalować farbą proszkową. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Sro 06 Lut, 08 21:23 Temat postu: |
|
|
Jest lakier, który po położeniu daje trwały efekt chromu, rewelcaja, kumpel malował tym felgi, wyszło jak chrom. Jedna wada - litr kosztuje ok. 350 zł Nazwy nie pamiętam, przy okazji, jak będzie trzeba to się dowiem. _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 11:04 Temat postu: |
|
|
nie wierze w ta farbe.... nie ma czegos takiego no moze z wyjatkiem powlok Fantachrom _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 13:13 Temat postu: |
|
|
Fantachrom to nie jest chromowanie metodą galwaniczną, tylko lakierowanie, który imituje chromowanie, więc ja też za tym nie jestem. _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 08 22:25 Temat postu: |
|
|
Nazwę farby miałbym dopiero na jutro, znajomy lakiernik musi dokładnie sprawdzić. Wiem że cudo to kosztuje ca. 300 zł/litr, na komplet felg wystarczają dwie setki, a pod nią kładzie się czarny podkład. Kupiona była w Sikkensie. _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Phantom (Wrocław)

Pochwał: 3
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 0:40 Temat postu: |
|
|
ja mialem mattigi chromowane galwanicznie, tyle ze nie felga zostala wypiaskowana a ja niedogadalem sie z typami jak to ma byc zrobione i nalozyli mi chrom odrazu nie polerując wczesniej felg wiec lustro nie wyszlo. ale i tak zle nie bylo. dalem 200zł
a tak na moim bobie
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Phantom (Wrocław)

|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 12:04 Temat postu: |
|
|
a mialo byc tak...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 12:12 Temat postu: |
|
|
Domyślałem, się różnicy, ale właśnie taki "przytłumiony" chrom ma stl, bez szpanu tak ostrego jak te świecące się jak psu jaja. Gdybyś jeszcze miał tego rodzaju kontakt na tego rodzaju "przydymiony", "przytłumiony" chrom to chętnie skorzystam. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Phantom (Wrocław)

|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 12:30 Temat postu: |
|
|
| to znaczy ja moge pogadac z kumplem bo mowil ze moje to ostatnie felgi bo sie wkurzyl na to ze tak wyszlo, ale moze da sie namowic.a czy dymione to musisz dac wypiaskowane bo to jest kladziona bardzo cienka warstwa. Tak samo prosty wzor lepiej sie robi bo chrom nie chce sie pokrywac na takich ciezko dostepnych miejscach |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 12:31 Temat postu: |
|
|
Cytrynki to chyba prosty wzór. I bedą wypiaskowane.
I właśnie zależy mi na takich "źle zrobionych" - czyli "przytłumionych" nie na bajeranckim pełnym błysku. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Phantom (Wrocław)

|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 12:34 Temat postu: |
|
|
ok to pogadam. i powiem ci ze rdza ci tego nie ruszy, ja mialem kontakt z wielkim kraweznikiem i ani jednego odprysku, a felga do smieci  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 12:53 Temat postu: |
|
|
ja chba tez bede nadal zaintersowany  _________________ Audi Klub Polska member
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 08 13:41 Temat postu: |
|
|
W razie czego, nazwa farby, o której mówiłem to Argentum  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kotniedobry (WARSZAWA)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citroen BX (Gliwice)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Czw 14 Lut, 08 15:17 Temat postu: |
|
|
a widziałeś ich cene? i tak facet dużo opuścił bo przedtem były po 600zł _________________ /F/I/A/T/ 650'FL rocznik 1988 w kolorze white
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miglandz (Żory)

|
Wysłany: Czw 14 Lut, 08 20:18 Temat postu: |
|
|
a ja znam kolesie co poszerza fele po 50 zł za sztuke pojade z moimi felgami do niego na próbe dam mu 2 i zobaczymy jak wyjdą ale to dopiero w marcu  _________________ "A well known hacker is a good hacker, an unknown hacker is a great hacker..."
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citroen BX (Gliwice)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Czw 14 Lut, 08 20:20 Temat postu: |
|
|
Miglandz 50zł? dajmi znać jak wyjdą  _________________ /F/I/A/T/ 650'FL rocznik 1988 w kolorze white
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
|
Wysłany: Nie 16 Mar, 08 9:16 Temat postu: |
|