Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Galwanizowane stalowe 12" felgi
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 24 Sty, 08 23:15    Temat postu: Galwanizowane stalowe 12" felgi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od kiedy tylko mam malucha ciagle chodza mi po glowie chromowane 12" poszerzki Wink . Nie wiem tylko kto lub jaki zaklad robi cos takiego. Moze ma ktos z was jakies doswiadczenia. Widzialem raz galwanizowane obrecze i jkosc powloki byla koszmarna dlatego szukam zakladu godnego polecenia. Ciekawi mnie tez cena

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11

PostWysłany: Czw 24 Sty, 08 23:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No proszę. Skąd taka zmiana? Najpierw wszystko co plastikowe, a teraz .. no no Wink CHROM.

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 10:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo mi to juz od dwoch tygodni łazi po głowie Wink Z tego co wiem to chromowanie polega na zanurzeniu przedmiotu w tym chromie ale nie pamietam dokladnie co mi chlop w szkole opisywał na lekcji Laughing Dzis z ciekawości podjade do zakładu i się zapytam o cene, al wydaj mi się ze to drogi interes Confused
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Pią 25 Sty, 08 14:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chromowane felgi nie powinny mu zaszkodzic .... gorzej z moja kieszenia. Dzisiaj ogladalem Fuldy 145/70 R12 i swietnie wygladaja tylko ze 110 zl sztuka....... chrom mysle ze kolo 150 zl za sztuke Crying or Very sad

Powrót do góry
MaRcIn1991 (Gdańsk)

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 20:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zamiast chromu lepiej pomalować farbą proszkową.
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 21:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest lakier, który po położeniu daje trwały efekt chromu, rewelcaja, kumpel malował tym felgi, wyszło jak chrom. Jedna wada - litr kosztuje ok. 350 zł Wink Nazwy nie pamiętam, przy okazji, jak będzie trzeba to się dowiem.

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sro 06 Lut, 08 21:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakbyś mógł tą nazwę odnaleźć i ile kumpel tej farby wykorzystał.

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 11:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wierze w ta farbe.... nie ma czegos takiego no moze z wyjatkiem powlok Fantachrom

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 12:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fantachrom to gówno.

Pochwał: 11

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 13:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fantachrom to nie jest chromowanie metodą galwaniczną, tylko lakierowanie, który imituje chromowanie, więc ja też za tym nie jestem.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 09 Lut, 08 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nazwę farby miałbym dopiero na jutro, znajomy lakiernik musi dokładnie sprawdzić. Wiem że cudo to kosztuje ca. 300 zł/litr, na komplet felg wystarczają dwie setki, a pod nią kładzie się czarny podkład. Kupiona była w Sikkensie.

Member
Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 0:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mialem mattigi chromowane galwanicznie, tyle ze nie felga zostala wypiaskowana a ja niedogadalem sie z typami jak to ma byc zrobione i nalozyli mi chrom odrazu nie polerując wczesniej felg wiec lustro nie wyszlo. ale i tak zle nie bylo. dalem 200zł Razz

a tak na moim bobie
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 11:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Phantom - wyszło to sympatycznie.

Member
Member

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 12:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mialo byc tak...

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 12:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Domyślałem, się różnicy, ale właśnie taki "przytłumiony" chrom ma stl, bez szpanu tak ostrego jak te świecące się jak psu jaja. Gdybyś jeszcze miał tego rodzaju kontakt na tego rodzaju "przydymiony", "przytłumiony" chrom to chętnie skorzystam.

Member
Member

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 12:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to znaczy ja moge pogadac z kumplem bo mowil ze moje to ostatnie felgi bo sie wkurzyl na to ze tak wyszlo, ale moze da sie namowic.a czy dymione to musisz dac wypiaskowane bo to jest kladziona bardzo cienka warstwa. Tak samo prosty wzor lepiej sie robi bo chrom nie chce sie pokrywac na takich ciezko dostepnych miejscach
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 12:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytrynki to chyba prosty wzór. I bedą wypiaskowane.

I właśnie zależy mi na takich "źle zrobionych" - czyli "przytłumionych" nie na bajeranckim pełnym błysku.

Member
Member

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 12:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok to pogadam. i powiem ci ze rdza ci tego nie ruszy, ja mialem kontakt z wielkim kraweznikiem i ani jednego odprysku, a felga do smieci Rolling Eyes
Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 12:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja chba tez bede nadal zaintersowany Wink

Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 10 Lut, 08 13:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W razie czego, nazwa farby, o której mówiłem to Argentum Wink

PostWysłany: Czw 14 Lut, 08 14:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na allegro sa do sprzedania fajne 12 ''

http://allegro.pl/item309854621_cultstyle_12ki_wiaderka_5_5_i_6_5_165_60r12_126p.html
Citroen BX (Gliwice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 14 Lut, 08 15:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a widziałeś ich cene? i tak facet dużo opuścił bo przedtem były po 600zł

PostWysłany: Czw 14 Lut, 08 20:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja znam kolesie co poszerza fele po 50 zł za sztuke Smile pojade z moimi felgami do niego na próbe dam mu 2 Smile i zobaczymy jak wyjdą Very Happy ale to dopiero w marcu Razz

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 14 Lut, 08 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miglandz 50zł? dajmi znać jak wyjdą Smile

PostWysłany: Nie 16 Mar, 08 9:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aukcja Arrow http://www.allegro.pl/show_item.php?item=323420079

Pytanie Arrow "ile za felge 126p stal 12"

opowiedz Arrow "witam koszt chromowania to okolo 600 zł sztuka pozdrawiam

odpowiedz Arrow "rowniez pozdrawaim"

szok panowie

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński