Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
FL '88 "Zielona błyskawica by ScApi"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
ScApi (Nowa Sól)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 10 Maj, 08 22:32    Temat postu: FL '88 "Zielona błyskawica by ScApi" Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przymierzałem się do założenia tematu już kupę czasu no i w końcu czas się przełamać i zaprezentować to co większość ludzi widziała na IV Ogólnopolskim.

W moje posiadanie wszedł marcu 2005r od 'n właściciela w stanie "niby" idealnym.

Ogólny stan blacharki był średnio dobry, do wymiany poszły drzwi i nadkola tylne.

Doszło do Silnika przy którym zmieniła się prądnica w Alternator, doszły Lotniki zamiast Standardowych, i jakieś brzęczyki na tylną półkę + Radio maki DAEwOOO Smile

Kolej na układ jezdny gdzie zregenerowałem zwrotnice i wymieniłem oba tylne wahacze, w miarę przypływu gotówki doszły do tego drążki kierownicze, wymiana skrzyni i kilka pomniejszych pierdółek.

Od Końca września gdy Pracę zmieniłem na taką jaką lubię za wystarczające dla mnie pieniądze zaczęło się wielkie wymienianie, począwszy od Ponownie Skrzyni a konkretnie półosiek, amorków no i zakupiony Silnik od Rekina czekał aż obecny wyzionie ducha co stało się przed samym przeglądem jak to zwykle u mnie bywa.

Więc z ostatnich rzeczy "groszek" dostał nowe serducho lekko zmodyfikowane, ze zmodowanym seryjnym gaziorem i dolotem, lżejsze koło zamachowe, a ponadto wymieniony został cały układ hamulcowy, na pompce i przewodach zaczynając a na bębnach klockach i cylinderkach kończąc.

Ze zmian wizualnych, czeka na poprawy blacharskie i lakierowanie a aktualnie dostał boczne uchylne szybki (i znowu ukłon dla Rekina) z których jeszcze nie zdążyłem zdrapać tej foli.

W planach inna tapicerka a raczej cała aranżacja wnętrza ale tutaj dokładnie sie nie wypowiem bo tym zajmuje się moja druga połowa. No i kilka modów do silnika z czego pozostał mi plan głowicy i inny wałek rozrządu.

To na tyle z mojej "małej" historyjki i kilka ostatnich fotek z moim nieocenionym pomagierem który na odkręcał i na dokręcał się więcej niż ja Smile

A więc obiecane fotki, malec świeżo po praniu więc oszałamiająco nie wygląda Smile

No i byłbym zapomniał jakiś czas temu doszły mu przednie dalekosięgi (ach znowu ten Rekin:] )

Ostatnio zmieniony przez ScApi dnia Sob 10 Maj, 08 23:01, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 10 Maj, 08 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to czekamy, bo opis rozbudowany Smile

PostWysłany: Sob 10 Maj, 08 23:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z moich małych planów dojdzie jeszcze oprócz tak jak pisałem blacharki i lakieru, głowicy i wałka, jakieś alusy + wzmak z głośnikami ale na to muszą pojawić się fundusze. Jak odzyskam aparat zrobię kilka dokładniejszych fotek silnika i wnętrza.
Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 8:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No fajnie fajnie, ale malowanko to by mu się przydało, bo różnica koloru jest wyraźna. Może jakaś zmiana barwy?? Ta jest jakaś taka ... mało fajna.
Fajnie, że masz pomagiera Laughing Ja musze wszystko samemu Cool
Powrót do góry
ScApi (Nowa Sól)

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 8:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie od początku tego roku ciężko się zastanawiam nad kolorem, z racji że technicznie maluch jest dopieszczony, to mogę nad tym spokojnie myśleć ale nie wiem co mu będzie pasować.
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 9:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolorek bym zostawił taki jaki jest, podobuję się mnię Wink

Chromy by mu pasowały Smile
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 12:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I jak się silniczek sprawuje, brachu?
Zapomniałem Ci dać uszczelek do tych szybek uchylanych, ostatnio je znalazłem w tym swoim burdelu Razz
A o kierownicy nie napisałeś Mr. Green Mr. Green I jak tam przegląd? Przeszedł? Pozdrawiam Exclamation

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 12:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przegląd przeszedł bez problemu, jak nigdy 0 komentarza 0 uwag do malca Smile

O kierownicy nie napisałem bo musiałem zdjąć do przeglądu, muszę jakiś patent wymyślić na klakson do niej wtedy seryjnie ją zamontuje.

A silniczek, Elegancko Very Happy 0 wycieków i jakoś tak inaczej chodzi Wink

Zacytuje tutaj Ziomala "Słychać że zagrożenie jedzie po drodze" Twisted Evil

Z uszczelkami dałem sobie rade na szczęście a sprawdzian miały kilka ulew i nie przepuściły więc wszystko gra.

No i z rzeczy o których zapomniałem napisać czekam na Tłumik od Nikla więc myślę że odgłosik bardziej mu sie poprawi.

Normalnie jak nic na ogólnopolskim muszę ci postawić 6PACK Pfia za te tajle. Very Happy Very Happy

Franiu126p chromy niestety nieciekawie na nim wyglądały, posiadał takowe jakiś czas temu ale tak jakoś gubiły się na tym kolorze, montowałem też szerokie ale to była K*pa więc pozostał na P4, z kolorkiem to coś czuje burzliwą dyskusje z moim "pomagierem" będę miał.
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 12:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

P4 jakoś mi się nie podobają.

ScApi napisał:
No i z rzeczy o których zapomniałem napisać czekam na Tłumik od Nikla więc myślę że odgłosik bardziej mu sie poprawi.

To se poczekasz Laughing
Powrót do góry
ScApi (Nowa Sól)

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 12:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A cóż innego mi pozostało Wink jak tylko CZEKAĆ i mieć jakąś tam skromną nadzieję.
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 13:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ScApi napisał:
A cóż innego mi pozostało jak tylko CZEKAĆ i mieć jakąś tam skromną nadzieję.

Ja również mam jakąś tam nadzieję, że nermack jednak przyśle mi te hamulce Razz Choć już mam inne Razz

ScApi napisał:
Normalnie jak nic na ogólnopolskim muszę ci postawić 6PACK Pfia za te tajle. Very Happy Very Happy

Nie ma sprawuchy, ja też z pustymi rękami nie przyjadę Razz

PostWysłany: Nie 11 Maj, 08 15:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc mały UP i po kolei:

Stare Serducho:

Kiera od Rekina czeka na wolną chwilę i trochę chęci:

Wnętrze:

Tłumaczyć nie muszę:

Aktualne Serducho:
Powrót do góry
Silly_Me

PostWysłany: Wto 15 Lip, 08 22:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok, przedstawie się oficjalnie jako "pomagier" mojego urwisa.
Komu w pamięci ze zlotu zostałam - thx. mam nadzieje miłe wspomnienia.
Więcej nie mam się czym chwalic, oprócz ponaciąganymi mięśniami po ostatnich pracach przy malcu. A za fotki nawiasem mówiąc ukatrupie ;]
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński