| Autor |
Wiadomość |
ScApi (Nowa Sól)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 08 22:32 Temat postu: FL '88 "Zielona błyskawica by ScApi" |
|
|
Przymierzałem się do założenia tematu już kupę czasu no i w końcu czas się przełamać i zaprezentować to co większość ludzi widziała na IV Ogólnopolskim.
W moje posiadanie wszedł marcu 2005r od 'n właściciela w stanie "niby" idealnym.
Ogólny stan blacharki był średnio dobry, do wymiany poszły drzwi i nadkola tylne.
Doszło do Silnika przy którym zmieniła się prądnica w Alternator, doszły Lotniki zamiast Standardowych, i jakieś brzęczyki na tylną półkę + Radio maki DAEwOOO
Kolej na układ jezdny gdzie zregenerowałem zwrotnice i wymieniłem oba tylne wahacze, w miarę przypływu gotówki doszły do tego drążki kierownicze, wymiana skrzyni i kilka pomniejszych pierdółek.
Od Końca września gdy Pracę zmieniłem na taką jaką lubię za wystarczające dla mnie pieniądze zaczęło się wielkie wymienianie, począwszy od Ponownie Skrzyni a konkretnie półosiek, amorków no i zakupiony Silnik od Rekina czekał aż obecny wyzionie ducha co stało się przed samym przeglądem jak to zwykle u mnie bywa.
Więc z ostatnich rzeczy "groszek" dostał nowe serducho lekko zmodyfikowane, ze zmodowanym seryjnym gaziorem i dolotem, lżejsze koło zamachowe, a ponadto wymieniony został cały układ hamulcowy, na pompce i przewodach zaczynając a na bębnach klockach i cylinderkach kończąc.
Ze zmian wizualnych, czeka na poprawy blacharskie i lakierowanie a aktualnie dostał boczne uchylne szybki (i znowu ukłon dla Rekina) z których jeszcze nie zdążyłem zdrapać tej foli.
W planach inna tapicerka a raczej cała aranżacja wnętrza ale tutaj dokładnie sie nie wypowiem bo tym zajmuje się moja druga połowa. No i kilka modów do silnika z czego pozostał mi plan głowicy i inny wałek rozrządu.
To na tyle z mojej "małej" historyjki i kilka ostatnich fotek z moim nieocenionym pomagierem który na odkręcał i na dokręcał się więcej niż ja
A więc obiecane fotki, malec świeżo po praniu więc oszałamiająco nie wygląda
No i byłbym zapomniał jakiś czas temu doszły mu przednie dalekosięgi (ach znowu ten Rekin:] )
Ostatnio zmieniony przez ScApi dnia Sob 10 Maj, 08 23:01, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 08 22:43 Temat postu: |
|
|
No to czekamy, bo opis rozbudowany  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ScApi (Nowa Sól)
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 08 23:14 Temat postu: |
|
|
| Z moich małych planów dojdzie jeszcze oprócz tak jak pisałem blacharki i lakieru, głowicy i wałka, jakieś alusy + wzmak z głośnikami ale na to muszą pojawić się fundusze. Jak odzyskam aparat zrobię kilka dokładniejszych fotek silnika i wnętrza. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryba (Radomsko)
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 8:00 Temat postu: |
|
|
No fajnie fajnie, ale malowanko to by mu się przydało, bo różnica koloru jest wyraźna. Może jakaś zmiana barwy?? Ta jest jakaś taka ... mało fajna.
Fajnie, że masz pomagiera Ja musze wszystko samemu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ScApi (Nowa Sól)
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 8:09 Temat postu: |
|
|
| Właśnie od początku tego roku ciężko się zastanawiam nad kolorem, z racji że technicznie maluch jest dopieszczony, to mogę nad tym spokojnie myśleć ale nie wiem co mu będzie pasować. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franiu126p (z nienacka)
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 8 Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 9:17 Temat postu: |
|
|
Kolorek bym zostawił taki jaki jest, podobuję się mnię
Chromy by mu pasowały  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 12:29 Temat postu: |
|
|
I jak się silniczek sprawuje, brachu?
Zapomniałem Ci dać uszczelek do tych szybek uchylanych, ostatnio je znalazłem w tym swoim burdelu
A o kierownicy nie napisałeś I jak tam przegląd? Przeszedł? Pozdrawiam  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ScApi (Nowa Sól)
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 12:37 Temat postu: |
|
|
Przegląd przeszedł bez problemu, jak nigdy 0 komentarza 0 uwag do malca
O kierownicy nie napisałem bo musiałem zdjąć do przeglądu, muszę jakiś patent wymyślić na klakson do niej wtedy seryjnie ją zamontuje.
A silniczek, Elegancko 0 wycieków i jakoś tak inaczej chodzi
Zacytuje tutaj Ziomala "Słychać że zagrożenie jedzie po drodze"
Z uszczelkami dałem sobie rade na szczęście a sprawdzian miały kilka ulew i nie przepuściły więc wszystko gra.
No i z rzeczy o których zapomniałem napisać czekam na Tłumik od Nikla więc myślę że odgłosik bardziej mu sie poprawi.
Normalnie jak nic na ogólnopolskim muszę ci postawić 6PACK Pfia za te tajle.
Franiu126p chromy niestety nieciekawie na nim wyglądały, posiadał takowe jakiś czas temu ale tak jakoś gubiły się na tym kolorze, montowałem też szerokie ale to była K*pa więc pozostał na P4, z kolorkiem to coś czuje burzliwą dyskusje z moim "pomagierem" będę miał. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franiu126p (z nienacka)
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 8 Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 12:47 Temat postu: |
|
|
P4 jakoś mi się nie podobają.
| ScApi napisał: | | No i z rzeczy o których zapomniałem napisać czekam na Tłumik od Nikla więc myślę że odgłosik bardziej mu sie poprawi. |
To se poczekasz  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ScApi (Nowa Sól)
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 12:57 Temat postu: |
|
|
A cóż innego mi pozostało jak tylko CZEKAĆ i mieć jakąś tam skromną nadzieję. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 13:06 Temat postu: |
|
|
| ScApi napisał: | | A cóż innego mi pozostało jak tylko CZEKAĆ i mieć jakąś tam skromną nadzieję. |
Ja również mam jakąś tam nadzieję, że nermack jednak przyśle mi te hamulce Choć już mam inne
| ScApi napisał: | Normalnie jak nic na ogólnopolskim muszę ci postawić 6PACK Pfia za te tajle.  |
Nie ma sprawuchy, ja też z pustymi rękami nie przyjadę  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ScApi (Nowa Sól)
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 08 15:47 Temat postu: |
|
|
A więc mały UP i po kolei:
Stare Serducho:
Kiera od Rekina czeka na wolną chwilę i trochę chęci:
Wnętrze:
Tłumaczyć nie muszę:
Aktualne Serducho:
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Silly_Me
![]()
|
Wysłany: Wto 15 Lip, 08 22:39 Temat postu: |
|
|
Ok, przedstawie się oficjalnie jako "pomagier" mojego urwisa.
Komu w pamięci ze zlotu zostałam - thx. mam nadzieje miłe wspomnienia.
Więcej nie mam się czym chwalic, oprócz ponaciąganymi mięśniami po ostatnich pracach przy malcu. A za fotki nawiasem mówiąc ukatrupie ;] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|