Wysłany: Pią 01 Lip, 11 21:10 Temat postu: Fiat 126p ST 1983r
Witam! Jak widać jestem nowy, mam na imię Radek, jestem z Bądkowa (Kujawsko-Pomorskie).
Chciałbym Wam zaprezentować moje ukochane autko, jakim jest maluch. W aucie zastosowano pełno patentów made in piwnica
Najważniejsze, że blachy są w porządku (niestety oprócz drzwi), cała podłoga wnętrza i bagażnika w ogóle nie ruszona.Silnik w bdb stanie, trzeba jedynie uszczelnić bo się "smarcze" (podczas sprowadzania 100km/h z palcem w nosie). Skrzynia pracuje cicho, są jednak wycieki oleju. Auto chciałbym w przyszłości zmodyfikować pod rocznik 1980 w wersji special (chromowane zderzaki, felgi z szerokim rozstawem szpilek, ogrzewana tylna szyba, cienka kierownica itd.) Póki co będę starał się kompletować części, gdyż obecne problemy ze zdrowiem nie pozwalają mi na prace przy aucie
Bardzo boli mnie ta dziura w dachu, którą trzeba będzie jakoś zalepić
Zadowolony jestem również z idealnie zamykających się drzwi, prawe widać, że były praktycznie nieużywane (wystarczy lekko popchnąć i już są domknięte )
A tutaj takie małe porównanie z moim byłym ST
Kolego wpadaj do mnie na ognisko 16 lipca,poznamy sie blizej,z kowala jestem _________________
Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done
Ja na twoim miejscu zostawił bym go na tych P4 bo są zaje.... takie właśnie chce tzn nie mam ST ale do mojej wizji idealne są, chromów nie pakuj według mnie rób tak żeby wyglądał jak oryginał z tego rocznika jeszcze tylko listw na drzwi grubych brakuje no i powiedzmy że lamp od bambino i wszystko by cykało
Ale ogólnie maluch ok serca i jeszcze raz serca potrzebuje
to odstające coś, wyglądają jakby zderzak zaciągnięty był dookoła smaochodu...swego czasu gnił taki u mnie na parkingu pod blokiem _________________ MAŁY, ALE WARIAT
Mój też jest na P4
Moim zdaniem zostaw go tak, chromów się pojawiło bardzo dużo, chyba jakaś moda na postarzanie nastała, a ładne P4 ciężko zobaczyć. I listewek też nie dokładaj. Tak wygląda naprawdę ładnie _________________ Mijają dni, mijają lata, ale nie mija moda na Fiata!
Damiano to nie głośniki to piździbąki
jak napisali wyżej zostaw go takim jaki jest
dołóż parę rzeczy z epoki
radio wywal, znajdź jakieś safari i załóż na półkę tylko dwa głośniki !
wycieraczki albo poszukaj całe chromowane albo pomaluj ramiona na czarno
co do lusterek to są ohydne , poszukaj np łezek
odśwież felgi i znaczek na przednim pasie
zderzak przedni poszukaj cały albo tego daj do spawania bo z tego co widzę jest włoski czyli towar bardziej deficytowy niż chrom _________________
dokładnie te zderzaki są bomba ! ale te listwy co mówiłem to idealne do niego według mnie oczywiście to rzecz gustu ale ja bym tak zrobił jak bym miał sprzęt z tego roku
W aucie zamontowany blaupunkt i kurewsko długa antena Chromowany przycisk klapy tylnej wraz z jej uchylaniem oraz nowy akumulator. Hamulce udało się trochę rozbujać, i hamuje z piskiem (niestety bardziej tylko przód)
W międzyczasie przyszły części:
Jak na razie mały lifting przodu, metalowy zderzak i znaczek w lepszym stanie, wewnątrz cienka kierownica oraz ładniejszy licznik.
Auto "przewrócone" na bok w celu zamalowania mocowań wahacza