Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiat 126p ST 1983r
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Pią 01 Lip, 11 21:10    Temat postu: Fiat 126p ST 1983r Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Jak widać jestem nowy, mam na imię Radek, jestem z Bądkowa (Kujawsko-Pomorskie).
Chciałbym Wam zaprezentować moje ukochane autko, jakim jest maluch. W aucie zastosowano pełno patentów made in piwnica Very Happy
Najważniejsze, że blachy są w porządku (niestety oprócz drzwi), cała podłoga wnętrza i bagażnika w ogóle nie ruszona.Silnik w bdb stanie, trzeba jedynie uszczelnić bo się "smarcze" (podczas sprowadzania 100km/h z palcem w nosie). Skrzynia pracuje cicho, są jednak wycieki oleju. Auto chciałbym w przyszłości zmodyfikować pod rocznik 1980 w wersji special (chromowane zderzaki, felgi z szerokim rozstawem szpilek, ogrzewana tylna szyba, cienka kierownica itd.) Póki co będę starał się kompletować części, gdyż obecne problemy ze zdrowiem nie pozwalają mi na prace przy aucie Razz

Bardzo boli mnie ta dziura w dachu, którą trzeba będzie jakoś zalepić

Zadowolony jestem również z idealnie zamykających się drzwi, prawe widać, że były praktycznie nieużywane (wystarczy lekko popchnąć i już są domknięte Shocked )
A tutaj takie małe porównanie z moim byłym ST Very Happy

Zapisz ten film na dysku
hehe Smile

Auto zostało również zarejestrowane:

Wink

Ostatnio zmieniony przez dieludolfs dnia Sob 02 Lip, 11 7:36, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 01 Lip, 11 22:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zadbaj o niego a będzie wyglądać jak cud auto Devil

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 01 Lip, 11 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co się stało z poprzednim st ?
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Sob 02 Lip, 11 7:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To była jedna wielka zajeżdżona ruina, poszedł w 2005r.
Powrót do góry
Max_Stone (Łódź)

PostWysłany: Sob 02 Lip, 11 14:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piękne autko z pięknym kolorkiem Smile .
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 02 Lip, 11 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mechaniczna pomarancza Very Happy

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 06 Lip, 11 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolego wpadaj do mnie na ognisko 16 lipca,poznamy sie blizej,z kowala jestem Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 7:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe, jeszcze nie mam prawka Very Happy

Taka mała aktualizacja Smile Auto dostało nowy wydech, w najbliższym czasie zostanie zamontowane "lepsze" audio:

Zapisz ten film na dysku

Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 8:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja na twoim miejscu zostawił bym go na tych P4 bo są zaje.... takie właśnie chce tzn nie mam ST ale do mojej wizji idealne są, chromów nie pakuj według mnie rób tak żeby wyglądał jak oryginał z tego rocznika jeszcze tylko listw na drzwi grubych brakuje Smile no i powiedzmy że lamp od bambino i wszystko by cykało Smile

Ale ogólnie maluch ok Smile serca i jeszcze raz serca potrzebuje Smile
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 9:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojj takie listwy by mi się przydały Wink chciałbym właśnie zrobić kombinację chromy-cytrynki-listwyP4, bo jeszcze takiej nie widziałem, a ponoć wychodziły Razz
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 10:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko nie listwy od FL jeśli już chcesz plastikowe listwy to skombinuj takie jak wychodziły w exportach

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 10:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie rób tego Exclamation
Te sztachety od płotu są ochydne

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 11:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałem na myśli te listwy Smile Tylko niestety trudno je zdobyć.
Powrót do góry

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 12:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wiem o które ci chodzi
W rzeczywistości wyglądają paskudnie

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 13:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to odstające coś, wyglądają jakby zderzak zaciągnięty był dookoła smaochodu...swego czasu gnił taki u mnie na parkingu pod blokiem

Member
Member
Organizator Manu'12

1986 Fiat 126p E

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 14:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój też jest na P4 Smile
Moim zdaniem zostaw go tak, chromów się pojawiło bardzo dużo, chyba jakaś moda na postarzanie nastała, a ładne P4 ciężko zobaczyć. I listewek też nie dokładaj. Tak wygląda naprawdę ładnie

Naklejki do Malca i nie tylko:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12864163
Very Happy

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75689
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 18:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co to za głośniki?? bo mam takie same, i nie wiem za cholere co to jest Razz

Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 19:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wsadz mu radio safari jakiś a nie bautpunkta jak oryginał to oryginał
Powrót do góry

Member
Member
Organizator Manu'12

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 20:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Damiano to nie głośniki to piździbąki Razz
jak napisali wyżej zostaw go takim jaki jest
dołóż parę rzeczy z epoki
radio wywal, znajdź jakieś safari i załóż na półkę tylko dwa głośniki !
wycieraczki albo poszukaj całe chromowane albo pomaluj ramiona na czarno
co do lusterek to są ohydne , poszukaj np łezek
odśwież felgi i znaczek na przednim pasie
zderzak przedni poszukaj cały albo tego daj do spawania bo z tego co widzę jest włoski czyli towar bardziej deficytowy niż chrom

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 07 Lip, 11 22:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie te zderzaki są bomba ! ale te listwy co mówiłem to idealne do niego Smile według mnie oczywiście to rzecz gustu ale ja bym tak zrobił XD jak bym miał sprzęt z tego roku Smile
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 5:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Damiano napisał:
a co to za głośniki?? bo mam takie same, i nie wiem za cholere co to jest Razz

Ferrari Laughing

Powrót do góry
Max_Stone (Łódź)

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 21:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie to wygląda na unitra/tonsil Smile
Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Pią 08 Lip, 11 21:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez dieludolfs dnia Sob 09 Lip, 11 12:24, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 09 Lip, 11 9:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dieludolfs zły adres dałeś do obrazków, poprawny:

http://img29.imageshack.us/img29/6807/p1310213.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/9057/p1310223.jpg

Powrót do góry
dieludolfs (Włocławek)

PostWysłany: Sro 27 Lip, 11 10:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W aucie zamontowany blaupunkt i kurewsko długa antena Mr. Green Chromowany przycisk klapy tylnej wraz z jej uchylaniem oraz nowy akumulator. Hamulce udało się trochę rozbujać, i hamuje z piskiem (niestety bardziej tylko przód) Very Happy

W międzyczasie przyszły części:

Jak na razie mały lifting przodu, metalowy zderzak i znaczek w lepszym stanie, wewnątrz cienka kierownica oraz ładniejszy licznik.

Auto "przewrócone" na bok w celu zamalowania mocowań wahacza Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński