Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiat 126p FL 1989 R Niebieski - Pomocy brak iskry :D KRAŚNIK

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
szwedo22 (Kraśnik)

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 21:53    Temat postu: Fiat 126p FL 1989 R Niebieski - Pomocy brak iskry :D KRAŚNIK Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siema jestem posiadaczem tego oto fiacika od poniedzialku (28 czerwca 2010) hmm jak go kupilem byla na nim 0.5 cm warsty soku z drzewa bo stał tam od zimy . Jego rok to 1989 kupiony od 1 wlasciciela jezdzil nim starszy pan.Przebieg to 78504km na dzien dzisiejszy .Sa z nim problemy bo nie ma iskry ale juz powod chyba odnaleziony okaże sie w poniedzialek . Stan blachy dobry bo ma w 3 miejscach takie plamki rdzy .W srodku byl jeden wielki syf ale juz sie z tym prawie uporałem byly okropne pokrowce na siedzeniach gdy je zdjalem ukazały sie piekne fotele w bdb- stanie Razz Moje plany hmm odpalic jezdzic narazie i na zime jakies modyfikacje wejdą drobne oraz blacharka z lakierowaniem.

Fotki

Narazie tyle.

Ostatnio zmieniony przez szwedo22 dnia Nie 04 Lip, 10 18:22, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Dawid890 (Kraśnik)

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 21:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wink fajny tylko trzeba trochę pracy w niego włożyćWink
Powrót do góry
szwedo22 (Kraśnik)

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 0:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No więc tak :
Zamawiam zaraz czesci :
Lusterka z bisa
Biale klosze kierunkowskazow dymione przod
Lampy przednie WESEM H4
Uszczelki pod wydech
Emblemat 126pFSM
Pokrywka aparatu zaplonowego

Za to mam zabulic 65 z wysylka za pobr .

No i w pon pojde do sklepu obok po ten kondensator cewki jezeli to nie to to juz sam nie wiem co moze byc powodem braku iskry Ekhm... Nowa cewka przewody swiece kondensator na aparacie zaplonowym i dalej nic Ekhm... Ma moze ktos aparat zaplonowy do FL-a ? Najlepiej nowy albo uzywany w bdb stanie .

Poluje jeszcze na zderzaki chromowane .

Jeżeli odpali w poniedzialek to zabieram sie za blache szpachluje wszystko oczywiscie pierw zdzieram do blachy odtluszczam itp potem jade z klapą do mieszalni dobiora mi lakier i w puche ze sprayem nabija (30 zl) do tego podklad mam i bezbarwny trzeba (10zl) i papiery scierne tez mam .

Jeśli macie jakieś sugestie dlaczego może nie być iskry to piszcie .
Powrót do góry
Dawid890 (Kraśnik)

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 9:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wink jeżeli odpali to szpachlujemy dwa;)
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 9:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zamontuj sobie też przekaźniki do świateł po dwa na każdą lampę, żeby przełącznik pod kierownica nie powiedział papa.
Malec w przyzwoitym stanie ale wymaga trochę pracy.
A w jakim stanie podłoga?

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 9:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podłoga jest ok w tamty roku konserwowana była podobno Razz . A te przekaźniki to jak to pozpinać do siebie ? Razz Bo ja jeszcze tak fachowo nie ogarniam tego bo siedze od niecalego tyg w tym a tak to siedzialem 6 lat w skuterach Razz Mozliwe ze jestem najmlodszym posiadaczem malacza na forum bo mam 15 lat Very Happy Za 9 miesiecy zapisuje sie na B1 i bede jezdzic malaczem Smile O ile odpali..
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 10:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wstrzymaj się i poczekaj do kat B

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 10:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

E tam i tak bede jezdzic tez normalnymi samochdami Razz tym widocznym na zdjeciu jezdze czasem i jeszcze mnie nie zatrzymano a tak to skoda feljcia jezdze Razz A zawsze lepiej miec B1 i pogadac troche z panem niebieskim i pojechac dalej niz nie miec prawka wcale Smile Zresztą to nie moja wola tylko mojej rodzicielki ze woli zebym samochodami sobie jezdzil niz skuterem:D
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 10:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Typowe, zapewne uważa każdego motocyklistę za potencjalnego dawców organów.

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie .. Czekam tylko do 18 i zrobie sobie normalne A o ile nie wprowadza od 24..

Dobra zamówiłem narazie

Kiere sportową od psutek
Zaplon tez od psutek
Lusterka bis również od psutka Razz

I zaraz z allegro zamawiam
Lampy H4
Klosze dymione przod
Klosze białe tył
uszczelki wydechu

Mam pytanie ktory najwiecej wydech mi da z tych Michaeli albo Breda ? Do bredy to nie mam tuningu chyba nie ? Bo to seria jest . Michael St wystarczy ? Kolo zamachowe tez chce kupic tylko jaka waga ? .
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Breda brzmi cudnie ale nie ma atestu Sad i na 100% przy kontroli zabiorą ci dowód rejestracyjny.

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 21:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

E tam zrobilo by sie korek taki przykrecany co by tlumil ten bas Very Happy Ale do full seri silnika sie nada ? NIe zamocny ?
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze najlepszy jest wupex Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
szwedo22 (Kraśnik)

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gdzie go dostane ?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 21:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Allegro i okoliczne szroty przepatrzeć

PostWysłany: Nie 04 Lip, 10 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ktore klosze beda lepiej pasować ? http://allegro.pl/item1109866815_126p_klosz_lampy_tylnej_fl_bialo_czerwone_biale.html
Powrót do góry
zolo (Kraśnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 05 Lip, 10 0:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bialo-czerwone

YouTube
Polska Jazda
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 05 Lip, 10 5:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

biało-czerwone

PostWysłany: Pon 05 Lip, 10 10:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra klosze zamówione Biało - Czerwone Smile Teraz jeszcze musze isc poszukac iskry pewnie przez ten zapłon nie ma ide dziś sprawadze plecionke i przeczyszcze przy mocowaniach ją jak to nie pomoże to tylko chyba zapłon został . Czy macie jakieś propozycje jeszcze ?
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 27 Lip, 10 13:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i jak tam maluszek się miewa ? Mr. Green

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Pią 06 Sie, 10 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poszedł poszukać iskry i zginął, może go trochę pod iskrzyło Mr. Green

http://www.youtube.com/user/kondek279
Powrót do góry
zolo (Kraśnik)

PostWysłany: Nie 08 Sie, 10 19:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maluch chyba juz sprzedanyalbo zezlomowany, poza tym nie mial placonego oc od 4 lat itd.

YouTube
Polska Jazda
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński