| Autor |
Wiadomość |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Sob 03 Lip, 10 21:53 Temat postu: Fiat 126p FL 1989 R Niebieski - Pomocy brak iskry :D KRAŚNIK |
|
|
Siema jestem posiadaczem tego oto fiacika od poniedzialku (28 czerwca 2010) hmm jak go kupilem byla na nim 0.5 cm warsty soku z drzewa bo stał tam od zimy . Jego rok to 1989 kupiony od 1 wlasciciela jezdzil nim starszy pan.Przebieg to 78504km na dzien dzisiejszy .Sa z nim problemy bo nie ma iskry ale juz powod chyba odnaleziony okaże sie w poniedzialek . Stan blachy dobry bo ma w 3 miejscach takie plamki rdzy .W srodku byl jeden wielki syf ale juz sie z tym prawie uporałem byly okropne pokrowce na siedzeniach gdy je zdjalem ukazały sie piekne fotele w bdb- stanie Moje plany hmm odpalic jezdzic narazie i na zime jakies modyfikacje wejdą drobne oraz blacharka z lakierowaniem.
Fotki
Narazie tyle.
Ostatnio zmieniony przez szwedo22 dnia Nie 04 Lip, 10 18:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Dawid890 (Kraśnik)

|
Wysłany: Sob 03 Lip, 10 21:57 Temat postu: |
|
|
fajny tylko trzeba trochę pracy w niego włożyć |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 0:06 Temat postu: |
|
|
No więc tak :
Zamawiam zaraz czesci :
Lusterka z bisa
Biale klosze kierunkowskazow dymione przod
Lampy przednie WESEM H4
Uszczelki pod wydech
Emblemat 126pFSM
Pokrywka aparatu zaplonowego
Za to mam zabulic 65 z wysylka za pobr .
No i w pon pojde do sklepu obok po ten kondensator cewki jezeli to nie to to juz sam nie wiem co moze byc powodem braku iskry Nowa cewka przewody swiece kondensator na aparacie zaplonowym i dalej nic Ma moze ktos aparat zaplonowy do FL-a ? Najlepiej nowy albo uzywany w bdb stanie .
Poluje jeszcze na zderzaki chromowane .
Jeżeli odpali w poniedzialek to zabieram sie za blache szpachluje wszystko oczywiscie pierw zdzieram do blachy odtluszczam itp potem jade z klapą do mieszalni dobiora mi lakier i w puche ze sprayem nabija (30 zl) do tego podklad mam i bezbarwny trzeba (10zl) i papiery scierne tez mam .
Jeśli macie jakieś sugestie dlaczego może nie być iskry to piszcie . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dawid890 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 9:20 Temat postu: |
|
|
jeżeli odpali to szpachlujemy dwa;) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 18
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 9:42 Temat postu: |
|
|
Zamontuj sobie też przekaźniki do świateł po dwa na każdą lampę, żeby przełącznik pod kierownica nie powiedział papa.
Malec w przyzwoitym stanie ale wymaga trochę pracy.
A w jakim stanie podłoga? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 9:47 Temat postu: |
|
|
podłoga jest ok w tamty roku konserwowana była podobno . A te przekaźniki to jak to pozpinać do siebie ? Bo ja jeszcze tak fachowo nie ogarniam tego bo siedze od niecalego tyg w tym a tak to siedzialem 6 lat w skuterach Mozliwe ze jestem najmlodszym posiadaczem malacza na forum bo mam 15 lat Za 9 miesiecy zapisuje sie na B1 i bede jezdzic malaczem O ile odpali.. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 10:01 Temat postu: |
|
|
wstrzymaj się i poczekaj do kat B _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 10:13 Temat postu: |
|
|
E tam i tak bede jezdzic tez normalnymi samochdami tym widocznym na zdjeciu jezdze czasem i jeszcze mnie nie zatrzymano a tak to skoda feljcia jezdze A zawsze lepiej miec B1 i pogadac troche z panem niebieskim i pojechac dalej niz nie miec prawka wcale Zresztą to nie moja wola tylko mojej rodzicielki ze woli zebym samochodami sobie jezdzil niz skuterem:D |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 10:49 Temat postu: |
|
|
Typowe, zapewne uważa każdego motocyklistę za potencjalnego dawców organów. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 20:54 Temat postu: |
|
|
Dokładnie .. Czekam tylko do 18 i zrobie sobie normalne A o ile nie wprowadza od 24..
Dobra zamówiłem narazie
Kiere sportową od psutek
Zaplon tez od psutek
Lusterka bis również od psutka
I zaraz z allegro zamawiam
Lampy H4
Klosze dymione przod
Klosze białe tył
uszczelki wydechu
Mam pytanie ktory najwiecej wydech mi da z tych Michaeli albo Breda ? Do bredy to nie mam tuningu chyba nie ? Bo to seria jest . Michael St wystarczy ? Kolo zamachowe tez chce kupic tylko jaka waga ? . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 21:01 Temat postu: |
|
|
Breda brzmi cudnie ale nie ma atestu i na 100% przy kontroli zabiorą ci dowód rejestracyjny. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 21:06 Temat postu: |
|
|
E tam zrobilo by sie korek taki przykrecany co by tlumil ten bas Ale do full seri silnika sie nada ? NIe zamocny ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 21:07 Temat postu: |
|
|
Szczerze najlepszy jest wupex  _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 21:09 Temat postu: |
|
|
| gdzie go dostane ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 04 Lip, 10 21:30 Temat postu: |
|
|
Allegro i okoliczne szroty przepatrzeć _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zolo (Kraśnik)
 Pochwał: 3
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szwedo22 (Kraśnik)

|
Wysłany: Pon 05 Lip, 10 10:04 Temat postu: |
|
|
Dobra klosze zamówione Biało - Czerwone Teraz jeszcze musze isc poszukac iskry pewnie przez ten zapłon nie ma ide dziś sprawadze plecionke i przeczyszcze przy mocowaniach ją jak to nie pomoże to tylko chyba zapłon został . Czy macie jakieś propozycje jeszcze ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Wto 27 Lip, 10 13:01 Temat postu: |
|
|
i jak tam maluszek się miewa ?  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kondek279 (Zawiercie)

Pochwał: 1
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zolo (Kraśnik)
|
Wysłany: Nie 08 Sie, 10 19:42 Temat postu: |
|
|
maluch chyba juz sprzedanyalbo zezlomowany, poza tym nie mial placonego oc od 4 lat itd. _________________
YouTube
Polska Jazda |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|