Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiat 126p by Patek
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 19:48    Temat postu: Fiat 126p by Patek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest to mój drugi maluszek. Znalazłem go na otomoto.pl. Wybrałem się z ekipą wsparcia Smile z Żagania do Zielonej Góry. Oględziny i spisanie umowy przebiegło szybko i bezproblemowo, nawet zniżkę wywalczyłem Smile. W drodze powrotnej przy okazji na ekspresówce sprawdziliśmy możliwości fiacika, prawie zamknął licznik Shocked , całkiem nieźle jak na 98 Elx rocznik.
Przed remontem wyglądał jak na poniższej fotce:

Ostatnio zmieniony przez Patek dnia Sob 04 Paź, 08 19:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 19:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

foty kolego foty!

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 19:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A to po małym liftingu

Ostatnio zmieniony przez Patek dnia Sob 04 Paź, 08 21:34, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 19:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

daj na krzysztofer0@poczta.onet.pl ja Ci wrzucę ;]
Powrót do góry
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poszło Smile
Dzięki Exclamation
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 20:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wink
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 20:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajny kolorek ale zderzaki nie pasują czarne zderzaki i bedzie miód Smile
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja wiem...na takich jasnych wygląda oryginalnie Very Happy

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pamiętam jak kiedyś chciałem eleganta w tym kolorze i miałem opracowany plan modyfikacji Laughing moge go koledze przedstawić. Uszczelki z klinem pod kolor nadwozia, chromy w czarnym macie, w elegantowską klapę wspawane dodatkowe wloty jak w klapie bambino, na dole klapy odbłysk jak w amerykańskich samochodach i znaczek pionowy POLSKI FIAT z czarną ramką Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ŁADNY FIACIK godny podziwu...a propo predkosci prawie zamknoł licznik aby napewno?? Wink ile było tak mniej wiecej Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Około 135 Shocked
Sprawdzone bo przede mną ojciec jechał Renault'em Smile
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wierze wierze, tyle samo jechałem ostatnio.

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wy tu o takich prędkościach biadolicie a mi skali czasami brakuje Shocked Laughing
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 04 Paź, 08 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe to musiszEkjonarzmienic liczniczek RazzRazz no ja tez wierze ze mogłes tyle leciec kaszlem Smile pozdr

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stasiu126p ogarnij się z tym mienianiem licznika.

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 10:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz jestem w trakcie generalnego remontu silnika i budy.
Nadwozie zostało rozebrane, wszystkie części zużyte zostają zastąpione nowymi. Na wtorek jestem umówiony ze spawaczem zrobi kilka spawów przy przednim wahaczu. A tak wygląda po szlifowaniu podłogi:

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 10:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Baardzo lubię zdjęcia z zaawansowanych remontów. Pokaż więcej. Pełen szacun.

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 11:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Te czarne na podłodze to rdza zaatakowana brunoxem Smile
We wtorek po spawaniu będę pryskał epoxydem. I na epoxyd chcę położyc baranka z pistoletu. A może ktoś ma jakiś lepszy pomysł Question Smile
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 11:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brunox jest świetny. Dzięki temu, że profesjonalnie podchodzisz do tematu i nie kupujesz gównianych polskich środków auto sporo Ci posłuży.

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 11:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielki poklon za wklad pracy.
Powiedz mi czym czyściles konserwacje , bo mnie to w przyszlym roku czeka.?
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 11:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widać że poważnie zabrałeś się za remont. Obyś wytrwał do końca. Powodzenia i czekamy na dalsze foty z prac Wink

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 12:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Flex, na nią szczotka druciana i jazda Very Happy
Na gorzej dostępne miejsca szczotka na wiertarkę a na całkiem już ciężkie miejsca to pozostaje coś porządnego do drapania jak śrubokręt albo coś w tym stylu i ręczna robótka Crying or Very sad
Świerze fotki poniżej, przygotowanie do spawania:

Przy tak dużej ilości zdjęć wklejaj do postów miniaturki z przeniesieniem do oryginalnej wielkości. Usprawnia to całość działania. //Lama
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 12:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie zegary będą siedzieć w aucie?

Łada, skoda ?

I błagam byle bez jakichś idiotycznych tarcz. Zostaw fabrykę.

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 12:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Większosc Łada, poprzerabiane i dwa zegarki auto gauge, obrotomierz i temperatura oleju wersja widmo, reszta Łada, porobię zdjęcia to wrzucę.
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 12:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj widze że robota pełną parą i na poważnie. Powodzenia życzę i RE5PECT
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński