Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiat 126p by Patek
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 12:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch przeciez ja to tylko tak zartem powiedziałem przeciez Very Happy po co komu zmieniac przy klasyku zegary Shocked

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 13:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A no zegareczki od łady są spoko. Widziałem nie kiedyś w maluchu takie. Były ładnie obudowane i do złudzenia przypominały takie jak abartha.
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 13:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To kupa, bo auto gauge zawsze ma kut...asowe tarcze, siakieś tjuninkowe...

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 14:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A oto foty zegarów z Łady przerobionych przeze mnie Smile

A teraz trochę o silniczku.
Od nowości miał najechane 48 tyś. Teraz go rozebrałem na części pierwsze Smile
Posiadam do niego takie częsci: stoczone koło 4 kg, dolot Węglarskiego z filtrem stożkowym, tłumik też Węglarskiego zrobiony na zamówienie z wygłuszką a w środku ma dwie strumienice odpowiadające za wyciąg spalin, korbowody nieurywki wyważone dynamicznie i statycznie kulowane, wałek rozrządu Świątka 385, do tego nowy zestaw naprawczy, nowe panewki, uszczelki miedziane pod głowicę i cylindry. Głowica nówka na dniach będzie wysłana do Świątka do przerobienia. Turbinka pod gaźnik będzie służyc jako podstawka, aluminiowy wentylator. A oto fotki co niektórych części:

A to audio zakupione przez moje Kochanie w prezencie Very Happy

Radio DVD z wyświetlaczem 3,5 cala, do tego wzmacniacz Magnat 4- kanałowy. Będzie jeszcze subwoofer Magnat i zestaw dwu-drożny.

Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 15:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Białe tarcze to zło! Radyjko fajnie Wink a skąd taką strumienice dolotową dorwałeś? Sam robiłeś?
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Te tarcze są beznadziejne.

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 16:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiedziałem że mnie pojedziecie Shocked
Ale najważniejsze że mi się podobają Very Happy
A strumienicę kupiłem wysyłkowo i na zamówienie u Pana Węglarskiego.
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 05 Paź, 08 20:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Weź to zerwij - cudowne tarcze fabryczne ma ładzianka.

PostWysłany: Czw 16 Paź, 08 18:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Potrzebuje drobnej pomocy. Podłogę prysłem epoxydem i tera mam pytanie, ile warstw położyć? I czy potem pryskac go jeszcze podkładem akrylowym i na to dopiero konserwację? Czy też inaczej? Z góry dzięki za odpowiedzi!
Zdjątka spawania i malowania dorzucę niebawem Very Happy
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 16 Paź, 08 18:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Weź to zerwij - cudowne tarcze fabryczne ma ładzianka.

I ma też te fajne strzałkowe wskazówki Very Happy te jakieś takie "tjuningowe" takie Razz
Powrót do góry
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Sob 18 Paź, 08 12:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A to zdjęcia po malowaniu podłogi. Z przodu tam gdzie jest wahacz blacha została wycięta razem z całym wzmocnieniem i odnowiona i obspawana.

Powrót do góry
Bronek (FSM)

Pochwał: 6

PostWysłany: Nie 19 Paź, 08 20:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robota miodzio, a spawy uszczelniałeś? nie widze dokładnie czy są to punktowe czy ciągłe? i chyba nie miałeś na spodzie dużo konserwacji że flexą z drutem zdarłeś wszystko do gołej blachy? Mnie to samo czeka przy moim klasyku, także życze powodzonka Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Nie 19 Paź, 08 21:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spawy są ciągłe były robione migomatem, a konserwacja była oryginalna. Po prostu trzeba miec dużo chęci i wolnego czasu Laughing . No i nierówno pod sufitem jak ja Crazy Shocked
Da radę zedrzec oryginalną konserwację flexem i szczotą drucianą Shocked
A co do spawów będą uszczelniane, najpierw zakonserwowałem wszystko epoxydem.
A jeśli będziesz robił to samo co ja to uzbrój się w morze cierpliwości i zaplecze finansowe Very Happy bo pochłania to duuuuużo kasy. Życzę powodzenia Exclamation Mr. Green
Powrót do góry
wieczorek501 (Łódź)

PostWysłany: Czw 23 Paź, 08 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zostaw zegary takie jak je zrobiłeś. Są super. Białe jak w rasowym aucie
Powrót do góry
Patek (Dzietrzychowice)

PostWysłany: Sob 25 Paź, 08 19:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki Wieczorek 501 Exclamation Tobie jako jedynemu jak na razie podobają się moje zegarki. Ale one są jak na razie najmniejszym problemem. Zawsze można je zmienić na inne, często to robię. Na razie mam na głowie podłogę, dzisiaj zamówiłem akryl i parę innych pierdółek. I w poniedziałek albo we wtorek będę malował akrylem a później barankiem. A potem zbieram się za składanie zawieszonka. Sklepany resor który zakupiłem rozebrałem na czynniki pierwsze, został wyszlifowany do gołej blachy, pryśnięty epoxydkiem, potem akrylkiem i na koniec baranek i złożę go na nowo Twisted Evil
A co do tylnego zawieszenia to mam zgniecione sprężyny na 19 cm Shocked
No i piszcie coś niech ten temat rozkwita Laughing
Czym więcej tym lepiej pozdro Mr. Green

Witam po dłuższej przerwie.
Oto parę fotek podłogi pryśniętej podkładem akrylowym silnie wypełniającym.

I konserwacji

Witam po dłuższej przerwie.
Po zimie czas najwyższy zabrać się do roboty Very Happy
Większość rzeczy mam już zrobione, qpione. Wystarczy teraz tylko poskładać. Ostatnio obróciłem go na drugi bok, zostały mi resztki podłogi. Później zostanie tylko obszlifowanie budy i nowy lakierek Shocked .
A oto kilka nowych fotek:

Witam znowu po dłuższej przerwie.
Jesteście nie koleżeńscy, nie piszecie Confused , co te forum umiera czy jak? Evil or Very Mad

Mój remoncik już trochę trwa, ale zbliża się już ku końcowi, nie poddałem się Mr. Green
Silnik złożony, buda skończona. Pozostało ją tylko uzbroić: wstawić szybki, uszczelki i podłączyć zegarki do nowej deseczki rozdzielczej. Zdjęcia nowego lakieru wrzucę kiedy indziej a na razie wrzucam te które mam dostępne.

Głowica robiona u Świątka, kupiona nówka 400 z wysyłką plus robocizna, 450. Zrobione duże zawory, zgrane i wypolerowane kolektory. Namodzone coś tam w dolocie, czyli te "rysy". I splanowana 1 mm.
W sumie drogo, mam nadzieję że warto było Wink.
Następne zdjątka niebawem i zapraszam do dyskusji Smile.

Witam, oto moje dalsze zmagania Smile
Z wierzchu cały ukończony, został jeszcze środek. A oto zdjątka:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński