Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Fiat 126, Fiat 126BIS
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Medyk (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Nie 24 Wrz, 06 12:15    Temat postu: Fiat 126, Fiat 126BIS Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to sie przenosimy Cool

Posiadam dwa maluszki, jeden to zwykły maluch 650 (600), drugi to bis 700 przygotowywany do rajdów:

Fiat 126p 650, rok produkcji lipiec 1977r., ojciec zanabył go za przedpłaty, dopłacił za 650-ke, pojechał do Tychów, marzył mu sie Pomarańczowy 650, niestety to był dopiero poczatek produkcji 650-tek i w fabryce na stanie były modele przeznaczone na export, zaprowadzili ojca na samiutki koniec parkingu gdzie stało 5sztuk 650-tek, niestety ojciec sie podłamał bo wszystkie błyły w kolorze turkusowym (kolor tylko na rynek exportowy), nie było wyboru ojciec sie zgodził i zadowolony pojechał do domu nowiutkim maluszkiem 650, całe szczęście, że to wersja exportowa bo był lepiej zakonserwowany, autko przeszło troche modyfikacji przez ten czas, w połowie lat '80 był przemalowany na kolor "ZOMO" później na obecny kolor, z biegiem czasu silnik został zmieniony na 600ccm, gdyż 650 "zabił" wujas ktory zapomniał dolać oleju!!! w konsekwencji zatarł silnik, a że drugi wujas był kierownikiem CTHMotozbyt, to za pół ceny, załatwił nowiuteńki silnik 600, silnik jeździ do dzisiaj, ma lekkie koło (4,4kg), dłubniety gaźnik, kiedys miał zrobiony dolot, ale ojciec zaspawał, w latach '80 jak jeszcze byla 650 silniczek miał oprócz tych modyfikacji, jeszcze tlumik inż. Pachonia, wtedy ten silnik latał po 140km/h! rodzice byli tym autkiem w Grecji, samochód ciągnłą za soba przyczepke bagażową i nie błyo problemu bujnąć go do 120-130km/h.

Obecnie samochód jest troche nadszarpniety przez mojego dziadka który nim wczesniej jeździł, na wiosne musze wzmocic nadwozie i dać mu nowy lakierek, pozostanie klasykiem ze sportową dusza, na jakies weekendowe wypady.

Fiat 126Bis, rok produkcji sierpień 1987r. auto nabylem w maju 2005, za cenę 300zł, kumpel namawiał mnie, że takiego złomu nie warto kupować, może i po części miał racje, ale buda była w wiekszości pospawana, trzeba było załatać pare dziurek, pół-klatka też była, silnik od malucha dostałem za free razem ze skrzynią, masa części była za free od znajomego, w sumie to wszystkie związane z tym samochodem kosztuje mnie na dzień dzisiejszy jakies 1800zł, w co wliczam koszty transportu, spawania, lakiery i różnego rodzaju pierdoły, teraz buda czeka na pomalowanie, niedługo składanie, myśle że ostatecznie uda mi się wyjechać nim w zime, a na wiosne docieranie Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Medyk dnia Sob 30 Wrz, 06 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Numen (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 1

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 27 Wrz, 06 19:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurde jak patrzę na tego Bisa i na ten kanał do którego wpadłem to od razu mnie splot słoneczny boli Razz... hiehie kiedy bisik ujrzy swiatło dzienne??
Powrót do góry
Kjub

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Sro 27 Wrz, 06 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Długo będziemy jeszcze czekać na tego BISa? Bo chciałbym już zobaczyć efekt końcowy Twisted Evil

PostWysłany: Sro 27 Wrz, 06 23:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

POWODZENIA PRZY BISIE Very Happy

MOd:
Wyciąg z regulminu pkt 7 "Pisanie postów" ... ("Nie pisz całych postów drukowanymi literami bo to oznacza krzyk...")
Radzę przeczytać regulamin!
Powrót do góry
Numen (Łódź)

Member
Member

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 28 Wrz, 06 7:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale przecież on wykrzynął POWODZENIA PRZY BISIE!!! Very Happy. to krzyczeć nie można?
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Czw 28 Wrz, 06 11:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BIS jest aktualnie u lakiernika, szpachlex i takie tam już prawie gotowe, jutro najdalej pojutrze bedzie pryśnięty podkładem i sobota myśle bedzie uwieńczona lakierungiem, najprawdopodobniej w poniedziałek odbiore go z lakieru i rozpocznie sie składanie. Co do kanału to sorki Numen ze cie nie ostrzegłem lae zasadzka była duża, dechy nie było, a ciemno tam jak choera, naszczęście nie wpadłes do niego, ale wierzę że troche bolało Embarassed a tak w oghóle to nie pogadaliśmy jakoś na tym zlocie, trzeba to kiedys powtórzyć.
Powrót do góry
Numen (Łódź)

Member
Member

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 28 Wrz, 06 18:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hiehei jestem za!
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 10:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fotki ze starego forum.

Polski Fiat 126p 650 '77
W którąś tam niedzielę byłem za miastem na małej wycieczce, i zabrałem aparat, żeby postukać pare fotek:

Oceńcie sami, oczywiście obiekt fotografii nie jest zbyt urodziwy co powoduje, że fotki nie każdemu się podobają.

Polski Fiat 126p BIS 700 '87
A oto i on Very Happy bestia wyłania się z cienia Laughing

Został puszczony z łańcucha na podwórko Cool

Patrzcie ocynk! Wink
Powrót do góry
Nikita (Zarszyn)

Member
Member

1991 Fiat 126p BIS

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytanie dlaczego w bisie masz po stronie pasarzera jakby druga dziure jakby drugi wlot znaczy sie cos tam planujesz zrobic innego ????
Powrót do góry
Numen (Łódź)

Member
Member

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 18:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja obstawiam ostro podłubaną 650tkę z chłodnica oleju po prawej stronie... dobrze mówię??
Powrót do góry
Nikita (Zarszyn)

Member
Member

1991 Fiat 126p BIS

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Numen ale ja mowie o bisie nie o 650tce
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 19:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przyjrzyj się tylnej belce. W Bisie będzie SWAP na 650 ze "zwykłego" malucha
Powrót do góry
Nikita (Zarszyn)

Member
Member

1991 Fiat 126p BIS

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Crazy Question Question nie rozumiem czemu po co w jakim celu i inne tego typu pytania ?????????????? przeciez bisowski jest calkiem fajny
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 21:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a widziałeś kiedyś podłubany silnik bisowski????? Rolling Eyes Klatka powinna Ci zasugerować, że maluszek będzie do rajdów i kjs'ów. A z seryjnym silnikiem z bisa to chyba Medyk nie powalczy, pomimo wszystko.
Powrót do góry
Nikita (Zarszyn)

Member
Member

1991 Fiat 126p BIS

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wiesz silnik bisa to to samo co silnik cc 700 a te widzialem podlubane i to ostro Very Happy
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 30 Wrz, 06 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to daj jakiegoś linka do takiego cudaka, bo ja jeszcze takiego cuda nie widziałem. Mając CC nie dłubiesz w 700 tylko robisz swapa na 1.2 i po problemie.
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Nie 01 Paź, 06 10:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W bisie faktycznie będzie "podłubana 650-ka", silniki bsowskie soą moze i fajne, ale to kiepska baza pod modyfikacje, CC700 to ja teraz biore seledynowym, to co dopiero silnik z bisa, z welu wzgledów nie wybrałem tego silnika, poza tym samochód kupiłem specjalnie bez silnika, boczny wlot to pozostałśc po poprzednim właścicielu, w samochodzie miało być 900 i może kedyś będzie, naracie w tym otworze bedzie chłodnica oleju.

BTW silnik bisa jest znacznie inny niż silnik z CC700, to jak porównanie silnka z malucha do silnika z Pandy30.

Ostatnio zmieniony przez Medyk dnia Nie 01 Paź, 06 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Numen (Łódź)

Member
Member

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 01 Paź, 06 12:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na 700 nie powalczysz dobrze w zadnej klasie bo jezdzac 700 tniesz sie z 900 takze jaki sens jest?
Powrót do góry
JackeRally (Kozy)

Member
Member

PostWysłany: Nie 01 Paź, 06 13:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Medyk koncze tego BISa bo zapowiada sie ciekawe auto ale tak szczeze to na twoim miejscy wlozyl bym 900 do Bisa, a zielonego zrobil bym na igłe i tam dal podlubany mocno silnik zeby to mialo kopyto.

Ale autka jak sie je pokonczy beda ladne brawo za zapal
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Nie 01 Paź, 06 22:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jacke BISik we wtorek bedzie pomalowny, najdalej w środe, kiedys tam bedzie 900, ale nie teraz, seledyn to bedzie igła, ale silnik pozostanie 600 i nie planuje w nim żadnych modyfikacji, ale bede budował 650-ke która narazie bedzie w bisie , ale póxniej pewnie trafi do seledyna.

Numen jeżeli do mnie to było skierowane to powiem tyle, że bis bedzie jeździł w klasie 650 a nie 700-900.

Ostatnio zmieniony przez Medyk dnia Nie 01 Paź, 06 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 01 Paź, 06 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czekam niecierpliwie do WT wieczora, ew. do środy i może 7/8.10 go zobaczę. JUPI Cool
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Czw 05 Paź, 06 16:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2.10
jakie WT? co ty opowiadasz, nie znasz sie Very Happy, 7-8.10? wydaje ci sie, że go zobaczysz? a uzgodniłeś ze mną? Twisted Evil wiadomo

ze każdy projekt jest owiany jakąś tajemnicą, nie moge wpuszczac za dużo obcych na garaż bo nie będzie niespodzianki, poza

tym co cie sprowadza w najbliższy weekend do Tomaszowa?

Dzisiaj
paczta jaki unfall mi sie zrobił rano, wsiadłem do auta zamknąłem drzwi i postanowiła "penc", prawdopodobnie ktoś źle mi ją zamknął i pękła od naprężenia, qrwa 30letnia szybka Crying or Very sad

A tak na ta chwile wygląda BIS, dół jest w piwerszym podkładzie jeszcze do dotarcia, a góra jeszcze nie prysnięta, ale jak jutro zrobie fotki to pewnie bedzie już nałożony czerwony podkład.

Ostatnio zmieniony przez Medyk dnia Czw 05 Paź, 06 21:22, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 05 Paź, 06 17:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piękna bestia. Ładuj kasę ile tylko wlezie, do oporu. Niech będą efekty. Wreszcie i Ty ruszyłeś z robotą.
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Sro 11 Paź, 06 21:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiejsze fotki

Ostatnio zmieniony przez Medyk dnia Sro 11 Paź, 06 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
taquito (Zabrze)

PostWysłany: Sro 11 Paź, 06 21:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajno bede sledzil jego losy Smile powodzenia
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński